『薪火post』BNO 續期資訊(110) 睇頂置 –– LOTR 壽終正寢 LOTR IS DEAD

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
想問如果用DHL寄去係咪會用DHL寄返嚟比我?

郵政局特快專遞話會可能延遲兩個禮拜,係咪都係DHL好啲
定係FedEx 都好過speed post
收到
係。好過speedpost

個人覺得fedex抵玩過dhl,時間又差唔多
決意FedEx 了
所巴話最平UPS,我覺得兩間你都格吓價啦

UPS Fedex 都係國際速遞龍頭
想請教各大高手2個問題。
1,網上申請Bno時填錯資料(今日網上填form, 已比錢) ,可以點做??(已send 更正e-mail 到liverpool@hmpo.gov.hk)

2,如加簽人如不合規格(非專業人士), 但網上申請時填左佢名及e-mail,要轉人嗎??

有勞各位回覆,謝謝
大家都係咪用FedEx

三日唔埋壞兩日
新system轉舊system 都算
又唔知自己trans 得唔好
又唔俾人入返舊system
Schedule pick-up 又schedule 唔到
頭先502
而家400
熄咗登咁

唯一好嘅就係佢有BNO填寫指引

英文
https://www.fedex.com/content/dam/fedex/apac-asia-pacific/downloads/fedex-personal-shipments-guide-en-hk.pdf

中文
https://www.fedex.com/content/dam/fedex/apac-asia-pacific/downloads/fedex-personal-shipments-guide-zh-hk.pdf
1. 等HMPO回覆

2. 副署不合規格,HMPO會要求第二個副署
多謝巴打回覆....
即一切等HMPO覆,而唔會因為咁而,要求再次付款..?
仲有第三樣野,睇返張比佢地既相,有微笑...怕照片唔合佢地規格(電腦系統顯示係GOOD)..是否都係等佢地告知...??
等HMPO公務員睇吓得唔得
差左d喎⋯⋯打電話得唔得咖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞