『薪火post』BNO 續期資訊(110) 睇頂置 –– LOTR 壽終正寢 LOTR IS DEAD

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
你唔係第一個發現,之前az 巴有講過,基本上一負都梗嘅,有時會兩負,我估長期有兩條友見我出post就俾負
媽呀 得咗啦
等左幾耐?
我到而家都仲未轉process
Twitter dm問都無只話your application is awaiting processing🤦🏻‍♂️
3星期

事關本bno係bb仔相 副簽都係frd搭frd咁搵人簽

我朋友既朋友既親戚幫我簽

本身諗住online簽

幾個朋友係bno簽唔到

問hm office 先知online要有bc先得

問佢地 一係唔洗副簽 一係幫簽條友走埋

親戚又唔幫得簽

所以都好驚下
但我係BNO我幫三個人用Online簽都批咗喎
我上星期申請副簽都係BNO FD幫我online搞掂左
其實根本嗰使驚,BTE其實依家揸bno都可以幫人online簽喎,佢哋有無試過先,定係又轉咗玩法?
on9牙

咁可能係我自己問題掛

幾個frd互相唔識 冇理由 夾埋hm officer 黎呃me
Thank you for your recent enquiry requesting information held on Her Majesty’s Passport Office records regarding your BNO passport.

I can confirm that you were issued with passport number on 26th October 2001 in Hong Kong; this passport expired on 25th November 2006.

This department cannot advise if a person is eligible to apply for a BNO passport

For any enquiries on how to renew / replace your BNO passport, please visit the following website: www.gov.uk/overseas-passports

Please do not contact this department regarding an application to apply/renew a passport or to check if documents have been received.

咁樣係咪收得皮
你係唔係唔識字
依加副署ONLINE都可以?
副署人起香港 只係得ONLINE揀
你就真係收皮,咁都睇唔明

課金啦,2001年續咗一次喇,咁都唔明
係呀,港人都可以online副署一段時間了,樓上咪有人答咗幫手幾次囉,但應該仲可以轉paper form喎
我paper form比人簽名

利申仲等緊批唔批
我英文係好差,但今次比到個機會我離開到香港,我一定會好比心機去學,係咪申請得
調轉問 點解你覺得唔得
有邊句令你覺得唔得
睇到2001年覺得係1997年之後申請
首先我理解到嘅係你啲雞腸要斬撚曬佢重新練過
BNO係1997年之後無得申請

而你係擁有過一本2001-06既passport
姐係果本只會係續期啦
唔該晒咁我即刻去續返,祝大家去到英國儘快搵到工同適應到新生活
睇DOC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞