『薪火post』BNO 續期資訊(110) 睇頂置 –– LOTR 壽終正寢 LOTR IS DEAD

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
感謝🙏🏻
其實影passport係一頁一張紙成疊寄去比佢?
嚴格黎講係兩頁一張紙

然後你本非英國護照要由封面到封底都要一頁不漏咁影哂
手機影完印出嚟?
可唔可以唔好咁流
用iphone scan埋得
改名契係咪有正本就寄正本?副本衰硬?
冇講可以副杠都係要正本
會唔會唔比返我🥺
佢話要寄去英國比佢?

Send us your documents.

Sign in to check which documents to send: https://www.passport.service.gov.uk/track/

Use a strong envelope that is the right size for your documents. Check the weight and pay the correct postage – consider using signed for delivery. Send them to:

HM Passport Office
INT-E-LS
PEX 351 156 5171
101 Old Hall Street
Liverpool
L3 9BP
UK
你成護照寄比HMPO都得
正常會比返
想問想取消個申請會唔會退錢😂
我本身都係諗住用公司影印機印係唔知點樣印先易印D
good good,而家有好多app可以整靚d相嘅
最近came across過幾個UK Border Protection同一d其他類型嘅reality show。我覺得作為香港人,有BNO visa可以有residency同work permission,以致citizenship嘅pathway,係好應該珍惜

當我見到2019年英國3架貨車匿藏104越南人嘗試偷渡入英國做黑工,其中一架冇放空氣導致39人死亡嘅慘案:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Essex_lorry_deaths

以及係2000年有架貨車有60中國人嘗試偷渡入英國,結果58人死亡:
https://zh.m.wikipedia.org/wiki/多佛惨案

我不禁覺得,人地命都唔要都要畀幾十萬偷渡入去,而我地有得直接申請,我地係應該好好珍惜,而唔係不斷懷疑或者質問。
你嘅illustration係非常好

續証根本唔係咩難野,疑難雜症其實只係佔幾多萬份之一。我都encourage左身邊幾個人去申請,全部都冇特別問題。
根據經驗,用
colour photo mode
image combine:A5-》A4,100%(original) size
duplex,flip by long edge
張紙就可以印到4個image,共8pages了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞