『薪火post』BNO 續期資訊(110) 睇頂置 –– LOTR 壽終正寢 LOTR IS DEAD

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
交完錢仲可唔可以換過張相,覺得交嗰張唔好睇
請問而家replacement 大概幾耐出貨?
人係法國滯留
4-6星期... 你d文件送到佢開埋先計
我上次咪叫你唔好叫佢寄你而家嗰度...
不過你已經submit左冇計啦

我建議就係如果你唔想滯留,你最佳選項就係申請緊急護照返左去先,然後再email hmpo改返好個地址
其實你住邊啊?
Hostel暫住
而家耐左既?
果陣香港兩星期收到
我自己嗰張都唔好睇...

但無奈我好睇嗰張之前畀佢reject嗰份已經用過,而且...好睇嗰張唔多似我 嗰張用左喺廁板度,試過兩三次過關畀海關不斷 我-護照-我-護照 咁compare,算喇都係用返第二張冇咁好睇不過似我嘅
而家covid啊大哥,外加Bno visa同一大堆阿富汗特急case

況且香港renew你報loss係報本過期嘅野,而家你報loss係報本alive嘅野

英國護照一本黑市賣幾多錢知冇?

你住香港定歐洲啊?

領事館有冇開?
話說你唔見本bno藍色定紅色?
唔知hmpo收左封信到真係開始係system睇到佢話收左文件要幾耐

好心急想快d收新護照
你由 #830 至 #845睇一次先,唔好枉我地一番誠意提你點做你又唔睇。

你咁樣直接寄補領BNO,就算齊副簽、身份證影印本、BNO影印本,HMPO都未必會寄去你法國現址。因為你唔能夠提供法國現址嘅水電費單或銀行賬單,根本核實唔到本護照寄出會到你手。加上你係法國無居留證,HMPO只會寄護照到你常住嘅地方,亦即香港。 呢個係保安問題,HMPO唔可能寄護照去你證明唔到嘅地方。你咁做法唔啱規矩,就算俾你攞到手,你根本都出唔到境,事關你本護照號碼唔同咗。

無謂再浪費時間等。HMPO係你未返到香港前唔會寄新護照俾你。 你要護照就要去駐巴黎大使館。提多你一次:唔好諗住就咁就去,由#830至#845睇一次。
但表姐80年出世, 91年都11歲
地址證明用銀行信得唔得?
政府信我得投票嗰封但係寫中文
寄信用卡嚟嗰封信ok?
定一定要statement?
好嘅唔該晒
希望過到唔洗後補
所以如果91年前首次出身分證先會中身分證大法。否則係唔肯定,要send 去check。
太可惜了

我心目中紅色嗰本係好有紀念價值

有好多人文藝術景點喺入面,又彩色內頁,又最後一本紅色

我左睇右睇我而家嗰本,點都唔夠我屋企人幾年前出嗰本紅色咁靚

而家嗰本d內頁,頁頁差唔多,冇特色可言
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞