『薪火post』BNO 續期資訊(110) 睇頂置 –– LOTR 壽終正寢 LOTR IS DEAD

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
我對上一次開post你講緊當年係舊登教人續果時?
應該係呢個
係呀,我前嗰排靠樓主啲link追返晒舊登薪火post,再追前,就應該係你個bno post,只不過你個post後來散落唔同地方,其中一支有人開咗薪火post。有系統地講續bno,應該因你而起
所巴咁多時間睇翻轉頭
果時有另一個巴打一齊起,但之後佢去領事館示威,但得佢個去仲要比蘋果影到比舊登班人笑所以就無再出現
我都默為果排mid term所以由其他人一路傳落去
上個post靜得很,用咗5個月先完post,咪的起心肝追埋舊燈囉,鬼叫希巴留咗條尾引我落局,一睇就知埋Sam哥個case嘅前因出嚟,再睇原來認祖巴先係開山始祖,佢7x post話唔應該仲留旅遊台,我都唔知咩事,原來有眼不識泰山啦

不過睇埋舊燈,好似你呢啲舊人留到依家,感覺有啲熟悉,但又唔知同邊個相對應返,感覺其實好有趣

不過呢排咁靜,都真係有啲掛住以前成日喺度出聲嘅巴絲,不過我知你哋做咗cd rom 啫,仲有mon post,感覺唔係孤單嘅
你講起,好似係,真係去行動我覺得佢勇就真,今時今日有doc,仲搞到英國政府有visa,我諗大家都估唔到,但當年講平權,今日對平權呢樣嘢,我覺得行咗另一個方向,bno visa唔能夠全面解決平權問題囉
我拎返本嘢出嚟續嗰陣連登都好似未有,都係睇舊登 post 去續
之後有排追到攰放棄咗,係後來先得閒睇吓,做吓 cd rom 算
透過 HKG Web 分享一則貼文:【旅遊台】「延續post」BNO 續期資訊
https://forum.hkgolden.com/thread/4886878/page/1

有冇人收到新護照 後邊有呢啲凸字 其實係咪可以搣得走?
因為你tick左盲人凸字
我應該冇tick
又唔好講到開山始祖果時大家交流下姐
同埋我果時都仲係去領事館續,同依加完全唔同啦
不過講真果時真係諗好多方法諗點平權
但係果時好似個個都唔太諗呢樣野
係,去英領我覺得係神奇旅程,到依家都回味無窮

我續係仲再早幾年添,到你開post時代有少少唔同,之後直情換咗幾次唔同方式,護照都換咗幾版

我後尾先知,得返15萬左右有效護照,老實講去英領抗議,效果點夠過百萬人有效咁有效果,自己人唔爭氣,講多都無謂

薪火呢度能夠長著唔斷,主要有份doc做核心,卡巴同酸民巴一開波落咗唔少心機喺度,因此有案例有數據有update,後尾仲有身份證大法,SAR大法,真正幫人不少,依家靠樓主希巴幫手更新,團火仲喺度。未來嘅嘢無人知,希望平權仲有進展啦,尤其係97前合資格無登記嘅,97後出世嘅漏網之魚等,visa cover唔到嘅希望仲有機會啦
呢個真,果時好彩有好多有心巴打去執我留落黎既爛攤子而且仲發得愈來愈完善
講真其實我老實講好多都係好忙乜都唔做淨係喺度坐享其成既人,但係呢個係人之常情,咁我哋呢啲咪唯有自己做得幾多得幾多,幫到幾多個人得幾多個人
如果身邊有人需要幫手副簽就幫啦,越多人先至有越大嘅迴響
其實有bno visa返英,係咪應該全部都無印先至係?
岩岩突然批咗
賀!
遲巴打一日到 唔知星期一批未
點解你每覆一次都有一個負皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞