『薪火post』BNO 續期資訊(110) 睇頂置 –– LOTR 壽終正寢 LOTR IS DEAD

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
我好似隔左一星期左右
一定會耐少少,因為要揾返舊料出嚟,而呢個部分正常喺報lost等ref no做咗,不過批嗰陣時實會同你對清楚所有資料之餘,分分鐘要個高級嘅睇多次加簽先批!咁都係保障返申請人,唔係個個扮人申請亂批出嚟咩

有舊證仲叫做有證有據,齊料一對就批,唔係個1小時17分記錄都出嚟
thank you very much
好快
係,approved同寄個陣都會email你
Dhl仲會sms你,你可以改時間/智能櫃收
畀d耐性等多陣
如果有舊bno (1993年版),自己同父母出世紙無曬,仲有無機?
定直接用hksar做bno visa?
有舊BNO點都得
出世紙都可以攞多張都得
有舊BNO在手,就乜都唔使驚,快啲課金去繼啦,出世紙已經唔係決定性,你又唔係included child ,正常唔會要求呢樣嘢,何況出世紙可以補領嘛!你睇咗doc未?睇完就跟住續啦

最緊要你舊證國籍寫住bno 而唔係bdtc ,所有資料都係睇doc先啦
怕又要等,如果要補領出世紙,拖延咗bno visa application...
等係正常嘅,不過有舊證去續應該唔需要太花時間,問題在副署啫,而且我都講咗你呢類case好可能唔使出世紙,就算香港補出世紙亦唔需要好耐時間補,懂得準備好,有人即時補返出嚟

另外申請bno visa唔需要續證喎,有效特衰加舊Bno 就申請得啦,當然續咗,申請visa時會有效率啲囉,至於申請visa時間,近期申請嘅都有唔少唔使兩個月就批出,你咪去歸家post爬文了解最新情況囉,想做就去做唔需要驚太多,樓主兩個post都有充足資料俾你去準備,使乜驚咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞