【Disney+】Loki 劇透討論區 (4)

1001 回覆
42 Like 3 Dislike
31世紀科技
佢科學家黎
發現平行時空 識整portal
再識拎alioth能力
3個時間管理者係佢老作兇嚟扮神

有個世界嘅佢學咗魔法
有個世界嘅佢係Mutant
諸如此類
總之平行宇宙就有無限可能性啦
以我嘅理解係佢無超能力 只係喺唔同嘅多元宇宙嘅佢都發現咗多元宇宙 然後可能其中一個發明咗TVA部機 而呢個Kang作為終結咗多元宇宙戰爭嘅佢無所不知 甚至乎控制晒 所以佢做到提前用部機去避開loki同sylvie嘅攻擊

但當Kang俾咗選擇權佢哋嘅時候 之前無所不知嘅Kang就會變成唔知之後發生咩事 而Kang嘅死最後會令到唔同universe嘅31世紀嘅Kang會再次同時發現到multiverse 從而再一次出現multiversal war
其實成套劇故事都係抄
matrix 2
想問下點解最尾Loki見到TVA係黑人像,唔再係time keeper?
佢唔係應該喺同一條時間線上面unleash咗timeline anarchy咋咩
如果按Endgame對time travel嘅理解,Sylvier殺咗Kang理應唔會改變依家條時間線嘅歷史?
Kang係高智能科學家,發現到有唔同timeline,發明咗Interdimensional travel去搵自己嘅variants
成件事好Rick & Morty
Matrix係玩determinism無玩multiverse time travel喎
Rickest rick
佢似係去咗第二條時間線既kang 創立嘅tva,果度既mobius同D18都唔再係佢一開始遇到嗰個
係 因為mcu 唔係玩back to the future
所以應該直接飛左去另一條branch
不過technically都可以係og timeline比壞kang reset做佢想要嘅timeline
咁其實就等於back to the future
事物會變加人會被prune
neo 又係唔係得一個
抄都改小小既
matrix 就neo點做the one
依套就kang點做the one
如果係變返做BTTF,咪即係自打嘴巴?
Neo stuck喺自己時空無得打其他neo variant喎
係唔同嘅neo打matrix
又唔算
因為設定上又真係講得通
當初endgame嗰陣avengers都無expect會有人識reset同prune人
重點係btff 呢d係大自然識自動做
MCU係人去做
反而mcu 設定仲正
比個題你諗返
套劇tva 成立目的係咩?
Interdimensional Council of Kangs
我都覺
Kangest Kang
The void係咪必定存在
姐係好似一場無得避免嘅災難咁
好kang只係確保void之前嘅野照劇本發生等歷史上所有存在嘅人唔洗打multiversal war
Even 而家有multiversal war 最後所有宇宙都係lead向the void as the end of time
咁係得一個void定無限個void
咪撚柒啦theme一樣就抄
放權果陣唔係話咩過左threshold咩
係收窄範圍易控制
你唔明tva成立目的
基本就唔會成套劇佈局
科學上,Heat death of the universe係咪一定會發生...?
唔肯定MCU係咪有heat death
定係alioth最終會食哂所有野
Neo stuck喺自己時空無得打其他neo variant喎
係唔同嘅neo打matrix
比個題你諗返
套劇tva 成立目的係咩?
咪撚柒啦theme一樣就抄
你唔明tva成立目的
基本就唔會明成套劇佈局

依個post就到41頁吹完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞