【Disney+】Loki 劇透討論區 (4)

1001 回覆
42 Like 3 Dislike
Tva有time loop prison
我地見到的那位kang, 是終結左多重宇宙戰爭既勝利者,佢成立左tva, 把所有不同的可能性都消除, 把無限個平行時空修淨一個,所以佢可以無所不知,因為成個timeline都係由佢修剪過。
直至佢搬左個選擇比兩個loki, 控制權就變左系兩位loki手上
選擇一: 幫佢手管理這一條時間線, 那就成為節目一開始TVA的三位元祖
選擇二: 殺左佢, 任由所有可能性自行發展, 生成無限既時空, 同時也會再重現不同的kang, 再次發生多重宇宙既戰爭, 再直到有其中一位kang結束戰爭, 再成立tva, 再修繕所有時間線成為只有一條, 之後再做到悶悶地, 等到有兩位合適既人出現, 再拋個選擇權出黎。

原本時間上所有事情都係佢寫, 所以mobi返tva, 黑婆搞局依啲全部都係佢安排既事, 但兩位合適既人的選擇就不是由他去寫, 所以佢都唔知佢地兩位選擇係點。
d野開始上宇宙級 都唔出奇
不過你d例子最多都係類似能力
同石都有d距離既
Doctor Strange TO DO List
1. Find Wanda
2. Help Peter
3. Fix Multiverse
4. Deal with Mordo
其實點寫都得
話佢tva 拎time stone 去控又得
直接放個時間漏斗prune左去又得
反正時間任佢玩
chris evans既Human Torch
好撚忙
Mordo可能同crossbone一樣上集特登鋪佢下集出現,但一開始就搞掂咗
天恆族先出都未遲啦
睇嗰時佢有D似 matrix 2 嗰個好似神既男人。
Venom
睇完第6集,其實唔知係我感受唔深定點
整體劇情都係理性上接受,但感性上唔係咁接受到
LOKI鐘意S 可以(自戀既極至),但覺得過程太過突然 (當然我覺得可能關太短事)
而且變左做暈船仔,角色比起成長更似退步,有種魅力 -50分
套野比起LOKI,更似「奇異博士2 ‧ 前傳」
明明講自由意志、講點樣努力做自己想做既野、逃離命定論
最後LOKI無成長到,反而又被背刺+拎走晒所有野
S成功做左想做既野,但最後都係得空虛,唔知做緊咩
而最大既記憶劇情只係「我地下套就係講多重宇宙啦,快D睇黎啦」
有種故事唔係講緊LOKI呢個角色
只係繼續做佢既配角(宇宙推手)
以後幾乎所有角色點用都得,deadpool 又可以連返 x-men , 新F4 當新universe出嚟又得,一個multi-universe玩哂所有野,好似一部遊戲機可以玩盡所有遊戲公司既作品咁。
能力越大.........
呢套係賺大陸錢先出,感覺上氣頂多係街頭英雄
剩低嘅avenger最勁係佢同wanda
冇諗過後生過主角咁多89年生
一開始見到有D失望,但聽完佢解釋又明,如果係我,已經睇左咁多次不同結果,到見到另一set loki ,我都會嬉皮笑臉hea住咁講野。
又abomination 又打巨龍咁,應該都見過街頭英雄既
有啲似睇緊 《猿人襲地球》個結局咁
女拳隊長
但啲演技已經咁正 期待佢演繹其他版本嘅kang
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞