Nikon 討論/貼圖區(15)ZFC出埋都未見到Z9

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
Z6 ll 定a7r3a 好 ? 夜晚街拍多。Z6ll 個af 有a7iii 同a7r3 既幾多成? 定就咁z5算鳩數? z5對焦有a7iii 幾多成? 見z5 個價真係好低。 而家用緊Xe3
Z5應該冇得同7 III比
又唔洗一樣既 有7~8成都ok
好耐冇蒲頭 推下post
「ニコン Z マウントシステム」対応の小型・軽量単焦点レンズ「NIKKOR Z 40mm f/2」を発売

https://www.nikon.co.jp/news/2021/0914_nikkor-z_01.htm
就咁睇SPEC,
Sensor Z5 同A7 II 一樣 , 但未到Z6 / Z6 II / A7 III 個級數
而其他EVF, 對焦點, 電力 Z5 係勁過A7 II
ok喎
咁出tele未
直頭衝
而家買zfc 係咪要食炒價 斷晒市
我之前都係喺肥花訂zoom kit
8月頭訂8月尾已經有
你可以去啲舖頭問下要幾耐先有

不過28mm kit就應該斷哂市
隔離canon部R3都幾癲 以後仲有部R1
Nikon部Z9唔好好睇睇真係等收皮
你係咪有病
佢可能會問到Z6 lll出埋佢都仲未買機

最理想就梗係用盡消費券嚟買,只可惜每次都係幻想美麗,現實殘酷

可能過多幾日唔好俾我開口中,話「超乎預期嘅訂單」搞到又要延期
40 F2都要訂, 唔撚係呀
講真,真係唔好比我噏中,但係睇吓之前嗰啲嘢相機鏡頭呢幾樣有邊一個係即刻有現貨有得賣?

好難令人唔咁樣諗
肯出tele未
等到想買支24200止住渴先
[設計對白] Nikon 各/大部分職員:無反會 hurt 到單反。唔使咁落力谷無反住。加上而家依然係當年席捲世界單反嘅世界。d 客仔會對 Nikon 好忠心嘅,大家可以放心。 [/設計對白]

如有雷同,實屬巧合。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞