Nikon 討論/貼圖區(15)ZFC出埋都未見到Z9

1001 回覆
11 Like 0 Dislike
方鏡其實因為舊14-24而有個幾成熟既市場仔
CPL同GND呢d大大塊而manage過扭上鏡 (假設你成set野上架長曝)
咁當然扭有扭既機動性
所以我覺得都係針對你用途為先,成本為後
S14-24有樣野意外係重量同長度都唔係同14-30爭好遠,唔似以前G鏡vs16-35/4咁
有段日本片,某d鏡會快左
重點係ftz會對準焦
單反睇你運氣

副廠有堆會快過係單反,尤其電子光圈個堆
14-30喺呢個規格已經算輕
14-24更加誇張 wide angle話係Nikon招牌唔過分
我用手動鏡多,因為窮,有冇同好?
如果d舊鏡配返而家d高像素相機會唔會出現解像力不足既問題?
解像力不足 舊鏡味道
幾舊水玩下都爽既
我一部F2 一部 750 啲AI鏡兩邊都用得 幾抵玩
好多AI-s鏡都好正
今鋪真係撐你喎次郎兄屌你不蛇條傻閪日撚日係攝台9up 人地擺曬證據出面你就兜圈屌人讀書啲嘢 你都幾撚仆街㗎喎 其實你幾撚多歲姐 開頭你就擺撚明閱讀障礙仲要兜你屌人讀過asso 做啲嘢成個小學雞我而家係個mon前面笑撚到我標眼水
Just a quick update: I received information from one of my good sources that the Nikon Z9 is rumored/expected to be announced in November/December timeframe.

https://nikonrumors.com/2021/07/06/the-nikon-z9-is-rumored-to-be-announced-in-november-december.aspx/

係真唔係呀。我籌錢買
有唔少spec之前都傳過一輪
反而係
No official plans for a Nikon Z8 camera yet

利申玩唔起4-5萬body
出乜z8 有晶片咩
今年開始出D新機冇國際保
不過鋪頭唔應該抽走
Btw想問下早年幾買落z6同鏡頭香港行貨都有國際保?
之前有既照保
以前body好似都冇國際保 得鏡有
宜家就鏡都冇國際保
z6影星用20 1.8 真係幾正

後製空間都幾大
準備入手
巴打會唔會分享下毒相
師兄最近有去影咩
我等緊一個好天出動...
今日
其實呢, 有無人好期待 nikon有內置拍log
定係有 flat tone就夠

橫點都有外置拍 log

可能1999, 想入手 就硬係差少少野咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞