【ViuTV】《調教你MIRROR》(24) We are One and All 從不只我一個

1001 回覆
16 Like 8 Dislike
你有無做錯過?你係聖人嚟?你男朋友有無得閒無事拎返你啲「不完美」嚟單單打打鞭屍?你男朋友包容你嘅不完美,你就鍾意咬住人過去唔放,我真係無話錯你,你係啲當男朋友兄弟係豬朋狗友想佢地快啲絕交嘅女人
乖啦 拎啲時間 讀多啲書 對自已好啲
唔好曬時間
同一個網絡唔識嘅人argue
你除咗激氣 唔會賺到啲咩㗎

何況拎人地嘅嘢嚟Mirror group講
Irrelevant 到一個點
你都真係好大怨恨

不如 我留tg俾機會你屌鳩我啦
為其他fans著想
乖 唔好咁desperate
勾心鬥角邊夠AK嚟, 幾撚分化

想拎就等於要拎到?
如果真係為一個團隊好,本身呢d team retreat正常公司每年都至少有一次啦....可能唔係每一行都興啦,不過做人事管理呢d係基本,花姐只係做電視出身,做人事管理(唔只係藝員管理)真係要學習下
自己錯就得,人地錯就要鞭屍鞭到2046,你唔屌得咩?你loser嚟咋
我對你無仇恨,係你對ak咬住唔放先睇下你咩料咋,原來又係嚴人寬己嘅女人
閪要無問題

但唔好將閪面合理化,要成團就佢
睇完呢集都有呢種感覺,d頒獎禮都係害人不淺
ak 最善良
我路人級別
得閒視姦下
睇下佢地眼光有幾遠,如果要為眼前個job而犧牲長遠發展,咁都無辦法
但節目冇講佢串frd嘛
就咁睇完會覺得Edan疏遠佢喎
咁節目冇講咪睇番造星2 d story
比觀眾自行判斷

你覺得提起係Binc即係都認同佢錯在先
反而有疑問點解人錯唔可以提番起?
因為大眾覺得叱吒公信力比新城港台高少少
自己本身己經有壓力
fans之間互鬥又再添加壓力
咁你話無仇恨 就最好啦
做人要表裡一致先唔痛苦

Mirror 討論 講返mirror嘅嘢
大家都係想咁

你對每個網絡嘅留言都咁在乎
咁易俾人影響到自己情緒
自己都好辛苦嘅
睇左噚晚果集,仲憎ak多左,一個大男人為左個獎,搞到全團人水火不容,好似全個團都要團住你個ak 轉咁
認同
節目完真係洗白哂佢性格傷害人
吹奏佢真性情 又完全唔提佢以前
唔係想提起令佢地內部矛盾加深
係比街客自己去判斷
事實上又有好多街客唔知佢串隊友嘛

都係個句 叱咤個獎係重要
但唔覺得攞唔到獎失望會搞到關係咁差
佢唔止要消化呢單野
而係要反思佢一路以黎既行為充滿傷害要點改
又唔好咁講
有實力嘅人 俾人肯定
呢個獎係有佢意義喺度

花姐可能都太忙
無時間預先約佢地一齊brief吓拎獎嘅嘢
照顧吓佢地感受

咁個芥蒂會無咁大
當時邊個啱邊個錯都好
宜家當時人都move on咗嘅時候
一班外人喺度拗乜鳩?
其實睇返叱咤opening表演 AL跳唱真係無得輸
又跳又唱都好穩好夠氣 香港好少跳唱歌手
佢同阿Jer攞到新人獎我覺得都係實至名歸
當然AL唱慢歌仲有進步空間
佢首神隊友都幾好聽

https://www.youtube.com/watch?v=bxstdWJcy7s
d唯粉真係好反智,淨係識咬住唔放,講到2046
最好mirror散喺咪,人哋都識寬恕放下
佢就以為自己係人心裡面條虫

唔好活喺自己幻想世界啦
根本同私蛆一樣有心理病
咁都係個句 調教都唔洗播
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞