【ViuTV】《調教你MIRROR》(24) We are One and All 從不只我一個

1001 回覆
16 Like 8 Dislike
我諗個節目本意唔係咁嘅,不過攞獎個度我相信佢係嬲自己多d嘅,加上隔離d人捧到佢天咁高佢咪覺得自己攞硬囉,換著係牙撈無獎根本無人會理

之後佢ig追擊兄弟個d就真係傷害到人嘅,不過學佢話齋,佢都內疚自己無做好副隊長,希望大家俾機會佢改善下,我又覺得其實佢做個d嘢其實好常見姐office度大把啦,大家唔洗將個道德標準定到咁高佢都係d好typical唔成熟嘅年輕人姐,我相信佢都有自己優點嘅,佢話會改善咪睇下之後會點發展囉,唔洗要求佢即刻改哂/其他人要即刻原諒佢嘅,時間會證明一切
只係諗人地唔再坐佢車
但又唔諗下係咪自己嚇到人地唔敢坐佢車

呢d真係咩都自己角度出發嘅思維
最應該調教既真係花老母
啱呀, 希望佢睇到網民留言意見, 佢啲fans 更加要let go , 唔比人批評自己偶像只會累死佢
阿祖都講咗
反而姜b 細過佢識講將心比心
最過分係Jer AL攞獎 花姐無鄧佢哋開心過 仲係後台喊喊喊
佢錫AK一件事 Jer同AL係實至名歸 搞到2個仔唔敢慶祝呢單嘢真係痴撚線
咪就係將條垃圾呢啲性格缺點包裝成"真性情"囉仲唔係洗白咩
一個唱歌好過佢另一個跳舞叻過佢, 條柒頭憑咩攞獎
仲有受歡迎程度都輸啦
睇完調教真係喊到停唔倒, 好心痛Jer&AnsonLo 得獎但因為AK嘅得失心太重令到佢哋覺得唔應該開心.

好希望AK可以反思吓調返轉如果自己得獎佢會唔會一樣為佢哋而唔開心? 大家都係同年新人&同樣係由細睇叱咤大, 難道佢哋就會唔渴望得獎? 只是沒說出口就代表唔渴望? AK咁重視個獎, 好應該係最明白能夠得獎嘅珍貴性, 可惜佢淨係睇倒自己得唔到獎, 冇睇倒同樣有努力嘅同隊成員嘅成就.

好希望花姐都可以調教吓自己做Mirror經理人嘅專業. 明白冇花姐就冇全民造星&Mirror, 但係唔正視自己偏心問題, 花姐就係製造Mirror矛盾嘅主因.

Jer 喺訪問講過, 有啲成員花姐係唔捨得鬧. 如果喺叱咤依件事花姐冇同AK正視個問題, 仲反而叫佢要keep住佢個真性情, 咁其他成員除咗選擇唔出聲同唔面對, 仲可以點做? 身為經理人點解唔可以為任何一位成員得獎而開心, 反而會因為有一個得唔倒而走去後台喊? 得獎嗰兩個應該如何自處? 得獎係佢哋人生一大里程碑, 可惜佢哋因太care兄弟嘅失落而唔敢開心,重要安慰冇為自己開心嘅經理人.

AK嘅真性情/唔成熟唔止傷害咗自己&同隊成員, 仲重重傷害&分化咗鏡粉. 相信睇咗今集調教嘅觀眾, 未必要係柳柳炒or神徒都會為Jer & AnsonLo 心痛. 希望AK& 花姐好好正視問題, & 珍惜有隊友會為自己失獎唔開心多過自己得獎嘅開心.

(Sorry 寫到1999)
好認同你所講,AK自己一個恨要獎,就搞到全世界都唔敢開心,fans仲話呢啲係真性情,真性情都唔代表可以隨便傷害隊友啊。更何況AK點解好似咁自大覺得佢實有獎咁,佢唱歌又麻麻

花姐啲言行態度仲要咁偏心,搞到好似得AK先係佢個仔,Jer同anson lo攞到獎佢反而唔高興。又一邊袒護AK,將小氣自私包裝成真性情,仲叫AK繼續保持其實有冇理過其他仔嘅感受,難怪edan都唔想再坐佢車

睇前邊嘅post好似仲話AK以前出story串edan?以為得女團先咁多是非,估唔到男人老狗都會咁肉酸,真係希望花姐同AK可以調教好自己
都唔知而家個節目出街咁係好事定唔好事,比唔追開同關注既觀眾睇到晒咁多缺陷
AK拎獎單野唔係因為花姐/viu計錯數(播放率),所以上層同佢講有得拎但點知冇先搞到咁咩

就係因為有得計先知有冇得拎
點知柒左係計錯數到,搞到期望落差

如果唔係AK冇咁老定有獎拎
Btw點解可以計錯數架
話時話CHILL CLUB頒得一個新人獎,係咪驚頒三甲會重演叱咤得JER AL有獎,AK冇份又黑面唔開心,索性淨係頒俾JER一個算,AL就要陪AK一齊冇等佢無咁尷嗰陣見告急拉票AK係三甲不入
攞獎都要攞到咁sad其實好慘
仲要係當日先知計錯數
有相見到有整咗新人銀獎出嚟
但到底係dummy獎定有乜原因唔頒就冇人知
嗰晚睇都覺得好奇怪,男女組合有三甲,但新人得一個,睇完調教我覺得解釋到
計投票三子得AK入唔到三甲佢實又唔開心,花姐公司又特別偏心AK驚佢唔開心,唯有犧牲AL陪佢一齊冇真係唔奇
Well said
問題係個獎俾咗佢都冇人服
班入面搞小圈子 都有啲中立撚不在狀況內
佢兩個出名理性嘅又
居然,viutv 作為公司咁樣對佢,遲早有公主病。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞