【ViuTV】《調教你MIRROR》(24) We are One and All 從不只我一個

1001 回覆
16 Like 8 Dislike
所以做人唔好咁好人咁就人,唔係就好似AL咁
俾人蝦到上心口都仲唔出聲,仲反而俾人話佢假,唔like佢
果然會哭嘅小孩有糖吃
想知ak出咗咩story串edan?
獎一日未拎到手
邊有得咁老定覺得自己拎硬架
我覺得花姐最肉酸係偏心到講返叱咤黑面會有幾個版本,一時又話開場之前知,一時又話頒到Lo果時就知仆街喇AK冇獎,一時一樣
如果要拎cc嚟講嘅話
新人獎唔頒銀銅要陰謀論係AK告急導致嘅話
我唔排除有呢個可能性
但cc一直懶公正要嚴己寬人
斷估就唔會因為驚AK唔開心而cut銀銅
反正本身個榜比人點鬧佢哋都唔會理
如果頒埋仲符合cc想要嘅「唔係自己友party」效果添
感覺係cc團隊唔鐘意AL嘅成份比較多
上年Solo三子得AL冇得入選男歌手
歌手獎提名要有歌拎到頭3
三子都係得1首上過榜
牙柳派迴光,AK正確嚟講冇派過solo,係派咗蝸牛合唱
呢兩首都冠咗有提名
而AL派第3plug嘅角落生物,最高位得第6
唔派同期plug呢個玩法就係因為cc榜長期塞車&限自己友quota導致
到今年EGO個勢幾好但磨榜磨極都冇頭3就落榜
有留意嘅都一早知AL錄咗cc,結果等到落咗榜先播
cc嘅上榜同派歌準則比鏡粉嘈咗好耐
狂人出先但仲遲過master class同Warrior上榜
而家3月堆歌得返黑之呼吸仲未上榜
第2plug下個月都開始排隊出喇,又何來偏心呢
同埋花姐冇咁大權去干預cc
唔係嘅話Warrior一早冠咗啦
其實CC點都係仆街
你個奬係投出黎
咩原因都好 整咗個獎之後唔頒真係cls

sor又loop過咁
但真係次次見到呢d不公都好嬲好無奈
呢單個問題始終響cc身上多於AK
再者AK從來都只係在意叱吒
所以先有人窒佢得罪咗其餘2個台
新城都好遲先上黑之呼吸,港台直頭ban咗
CC一向mean自己友
就算有一萬個理由cut獎都唔會係因為AK囉

warrior
如果最後真係冠左boss黎代替warrior我塊臉應該黑過AK
點解上面咁多人話AK句好耐冇坐佢車係話兒登 明明前文+佢語氣係唏噓
佢話佢同其他人關係係佢自己愈行愈遠 熟既自己傾 唔岩傾既繼續唔岩傾 同埋而家望住對方發現原來都唔係咁憎佢姐 係愛多
話兒登以前成日坐佢車 傾心事 佢都係真心俾意見
而家見到都唔識咁喎

係感慨唏噓呀
唔係咁多人,來來去去都係嗰一兩個講完又講。

憎一個人,係會時時刻刻去搵機會搵位入佢,明明ak係婉惜從前友好嘅關係而家大不如前,之後仲話佢會為自己為兄弟去改善自己性格嘅不足,前文後理好清晰,但有啲人會執住一句出嚟無限放大,話佢埋怨,仲要懶公正中立咁講以為好有道理,呢啲根本係haters所為。

講mirror go先好笑,明明ak係好為兄弟著想,攀石嗰集啲兄弟落返嚟佢第一時間上前攬佢地,又鼓勵佢地話無事。Al驚魚佢又好爽快一口答應幫拖,haters眼裡唔會睇到呢啲,只會將啲芝麻綠豆嘅野記住,然後將佢描述到好格衰。

Ak性格係有不足,佢自己都有承認,但佢而家都反省咗,同jer而家直頭攬頭攬頸摔哂手,人地都冰釋前嫌向前望,haters唔會為佢地開心,只會「擔心」ak江山易改本性難移而不斷去重提佢嘅不足,真擔心定借機數落,明眼人都睇得出。
周庭都分享左黑之呼吸
你咁講一陣又話佢mirror go係博表現爭鏡頭
佢明明好有義氣幫兄弟都俾人講
仲記得之前我係post讚ak haters 秒沖出黎負皮我
佢都講到明自己係重友輕色
班hater係唔會理,知都扮唔知
仲專登開左個post講佢添
話明haters,當然咩都有得駁架啦
好記得佢地入camp前12子開過一次live,好似係講演唱會嘅野。玩遊戲環節,AL輸咗要被罰夾到成面都係夾,佢露出痛苦神情,AK偷雞幫AL拔走鼻上面個夾等佢無咁辛苦,成個過程得半秒,不過haters會話佢特登扮出嚟
咪又係扮中立懶公道,睇佢打嘅野就知咩料啦,話ak去迪士尼叫工作人員幫手睇住佢架車,都可以比佢講成無家教
其實佢對朋友係真係唔錯
希望佢可以慢慢改到
可能係想話佢巴閉 有車cam仲要人專登企係度睇住佢格車 不過人地弱智係咁上下
講一句幫手睇住架車就以為真係叫人企定定金睛火眼咩都唔做望住架車咩,如果佢唔係haters就應該智商有問題
佢最煩膠係自稱義氣仔女但搞小圈子
大仔蝦細仔
全隊入面最幼稚
不過如果其他仔原諒咗佢 我都原諒佢嘅(下不為例)
小圈子係自然形成㗎喎
個個都係會揀自己啱嘅人玩
莫講話呢度係12個背景唔一樣嘅男仔
就連一齊長大幾個親生兄弟都會有啲熟啲有啲冇咁close
你話大仔唔同細仔玩 掉轉頭諗亦可以話係細仔唔同大仔玩
除非你係話拉攏全部人一齊玩排斥
可能佢就係個睇車仔
果然偶像咩質素,fans就咩質素
點解唔問多啲details, 就覺得自己知道人地講緊咩嘅
首先,我唔知你地有無揸開車啦,正常人泊車係泊去停車場嘅。唔會違例泊喺一個方便自己行少d嘅地方,然後叫人幫佢睇住架車幾十個鐘架嘛?佢叫人睇住架車as in 佢泊嗰個位無人睇住/知會其他工作人員就會俾人拖走架車or罰錢, ok?
你地乜都知架嘛,無理由唔知佢地連續拍攝左幾十個鐘架可
幾十個鐘無訓都揸車,都對其他道路駕駛者黎講幾危險,終於明點解其他成員唔坐佢車
邊個成日得罪幕後,次次出去同其他公司合作都俾人點名話佢一個
揸mclaren都無佢咁串啦,唔講以為佢架車有幾貴
成日得罪幕後?
調教你入面被幕後點名為最喜愛成員之一喎,我朋友同屋企人都同佢合作過,對佢都係稱讚。佢啲幕前幕後朋友都認證佢為人,連麗英本身鍾意Ian,叫佢揀一個成員佢都揀ak,話佢為人好。呢啲全部有哂人認證,你呢啲就係片面支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞