【ViuTV】《調教你MIRROR》(24) We are One and All 從不只我一個

1001 回覆
16 Like 8 Dislike
明顯係感嘆以前咁熟 但入團後因為唔同嘅事漸行漸遠
你地咪又係讀心
同意佢唱慢歌係仲有進步空間
不過佢唱carry歌真係好正
live好夠氣跳埋舞都唔喘
好好睇
之前演唱會佢聲帶有事但係唱神隊友都ok
同埋佢真係要揀返啱range嘅歌嚟唱
調教入面要唱約定,唔啱佢唱
仲要佢發緊病
係可以發揮得好啲
之前chill club佢同jer合唱男生圍、多謝失戀都好聽
甚至乎之前4子合唱嘅富士山下我都覺得ok

不過首要我想佢可以休息下好好養返把聲先
演唱會之後冇抖過
唔知
但move on左喇 唔好提啦
其實睇返叱咤opening表演 AL跳唱真係無得輸
又跳又唱都好穩好夠氣 香港好少跳唱歌手
佢同阿Jer攞到新人獎我覺得都係實至名歸
當然AL唱慢歌仲有進步空間
佢首神隊友都幾好聽

https://www.youtube.com/watch?v=bxstdWJcy7s
同意佢唱慢歌係仲有進步空間
不過佢carry歌真係好正
live好夠氣跳埋舞都唔喘
好好睇
之前演唱會佢聲帶有事但係唱神隊友都ok
同埋佢真係要揀返啱range嘅歌嚟唱
調教入面要唱約定,唔啱佢唱
仲要佢發緊病
係可以發揮得好啲
之前上chill club
佢同jer合唱男生圍、多謝失戀都好聽
甚至乎之前4子合唱嘅富士山下我都覺得ok

不過首要我想佢可以休息下好好養返把聲先
演唱會之後冇抖過
唔係得al對私追好
唔係得al私追影響工作
al最多係衰唔夠強勢唔敢拒絕人
同ak自己閪面、出story串鳩隊友完全係兩回事

無啦啦拉al出嚟
係咪有心拉al fans落場?
星二小組戰
AK係 IG STORY 寸AL EDAN組抄人隻舞
算啦唔好激動
一陣又鬧交
讚下又話誇誇群㗎喇
返去J大叔的愛新trailer算
勁小係鏡post傾就係你地懶和諧咁乜柒都話move on咪撚講 咁都已經係撩事鬥非

公海黎架 真係好多人唔知乜事
以前d衰野又唔提得
淨係可以讚Mirror既番番鏡post取暖啦
只係睇唔過眼,
其他人做得唔好既, 就已經改善左, 過去左, 好委屈...
AK做得唔好既, 就我理鬼得佢有冇改善到, 佢有做過我就可以講到2046...
AL唱慢歌係可以再進步
但真心講女仔唱約定都搞唔掂 更何況係男仔唱
雖然我都知呢個唔係藉口 不過以AL嘅進步速度黎講 我相信將會令到街客改觀
心痛佢入camp無耐就病咗
聲帶有事都無時間休息
問題係不斷重提呢件事只會為佢哋帶嚟負面影響
佢哋唔會有任何好處/正面影響
唯一得到好處嘅人就係你會覺得爽
下,鏡po以前日講夜講喎,讚親ak就比人負皮+單單打打兼舊事重提,我就係因為咁先從來唔去鏡po,係佢地去完camp關係好咗先唔再講咁多,你新會然未睇過?
你哋做咩讀心讀到要講咁白
見你d fans死講爛講好似無做過人咁
咁嗰集的確AL係可以唱得更加好
就算佢病咗都好 都明白唔係藉口

AL自己都講過做得唔好就唔好
觀眾冇義務體諒你背後嘅原因

聽番佢近期演唱會唱神隊友同埋上cc唱富士山下都ok 呀
比初出道真係好咗好多
相信佢會知自己弱點繼續進步
依家唔係fans想懶和諧 而係班仔想move on明唔明呀on9!
如果你話你唔係fans 所以班仔要move on關我撚事
我實wfc你架
如果係fans又係度怨婦咁 N年前嘅野提完又提 好難唔屌鳩你
跳唱嘅教主喺舞台上真係好charm
咁唔同既事當中包唔包括😊?
又move on了 唔提得
把口生喺人度控制唔到嘅
我對AK有信心
黑之呼吸後對答同行事都沉實成熟咗
到底叱咤仲要bin幾多次?
花姐之前講個version同琴晚講既根本唔一樣
佢之前都認係佢計錯數
所以話比AK知佢係可以上台
而拎叱咤對好多人嚟講都係一個肯定
經理人仲要咁肯定同佢講 計過數會拎到
咁佢有期望都好正常呀?
點知到宣布嗰吓先知唔係
嗰一下有幾多時間可以俾佢消化嗰種失望?
而同時佢仲有無時間去考慮原來佢既失望會令到可以拎獎既隊友唔開心?
認同Jer同Lo都係好善良 好溫柔既人
因為佢地擔心AK唔開心 令到自己享受唔到拎獎既快樂係可惜
亦認同AK嗰吓將失望放咗上塊面度係好唔專業
但係佢有反省亦都知道自己做得唔啱
咁點解仲要不停放大呢件事?
調教目的唔係攞上枱bin完又bin
俾佢地有個機會去攤開嚟講
睇吓佢地之後會點改善唔係更重要咩?

利申 唔識讀心 唔係匿喺佢地床底
可能除咗叱咤仲有其他事影響到佢地
不過佢地互動多咗 自然咗係我呢刻睇到既嘢
退團單飛呢樣嘢...應該要睇佢哋合約幾時到期
未到期就應該唔會咁快散住
大部分發展得ok嘅組合都係合約到期就byebye
mirror發展嘅path有啲似棒棒堂
素人參加選秀節目組團出道然後爆紅
2隊都係入面有人睇得 有人唱得 有人跳得 有人主持得 有啲特別紅 有啲就豬頭骨
棒棒堂就係合約到期後有人續約 有人過檔 然後就收皮了
講嚟講去都係唔好用病做理由㗎啦,演唱會佢夠失聲但表演出嚟又真係好好睇㗎喎,有冇進步觀眾係有眼睇,與其護航不如接受意見啦。呀虎同皮皮唱歌就真係進步咗啦
認同呀, 所以都係祝福佢地, 繼續move on...
係有啲人認為, 係咪move on左就唔可以繼續bin...
你班人繼續bin, 佢地見到又點繼續move on...
啫係好似當事人開開心有傾有講, 你硬係要同佢地講, 你記唔記得你地半年前反過面呀??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞