【ViuTV】《調教你MIRROR》(24) We are One and All 從不只我一個

1001 回覆
16 Like 8 Dislike
佢哋覺得全世界得佢哋睇到真相
踩其他成員,覺得為自己偶像做鍵盤戰士好光榮
圍爐自high自我感覺良好
花老母有Brief㗎
同AK講預佢有獎㗎
仲同AL講冇獎唔好唔開心

次次訪問都係咗講
係去到琴晚先話計到AK冇份
本身想死返去娛樂台自己吹奏算,但又好想一齊討論下,其實我呢幾日都係第二朝先睇返,因為個節目11點做對我嚟講太夜,我試過有一晚睇完之後情緒好高漲瞓唔著
成集由頭到尾都係講緊AL,AK,Jer 3 個,無啦啦你又屈成團既問題都關佢事Ian 收埋自己Chok 左又關AK事,姜濤AL私追又關佢事,Lokman迷失Tiger Frankie隱形又關佢事,你到底點睇架
佢心態真係自我中心d
佢道歉話唔知因咩道歉但講完自己舒服左
而Anson Lo同Jer係因為諗到佢感受先
所以搞到攞獎都唔開心

又問人幾耐冇跟佢車 講真 諗下人地都知 比人串完 怕唔知幾時會踩親你咪索性避免交流囉(利申:讀心)
Ak呢條友咪自私囉
最憎同呢d人做朋友
唔播班外人又點知佢哋move on咗?
你呢句同陳百祥嘅"我唔知,我唔識,我唔信"有異典同工之妙
為咗死拗一件事就扮鴕鳥扮冇接收過件事嘅message去避開對自己不利嘅事實
其實你可以唔睇個節目然係繼續死撐
如果要學佢地咁狂屌AK啲舊野...
咁係咪又要公平啲狂屌AL對私追太好
不過佢地又會講AL都冇再POST啦, 改善左啦
但就會繼續瘋狂追擊AK既舊聞
幾耐冇跟佢車呢句擺明唔係得字面上咁解啦

其實呢集講返以前嘅事之外更重要嘅係嗰句對唔住
AK為此內疚自責咗好耐
亦誠諾會從此以後做個好副隊

都係嗰句
希望AK可以用表現令你哋改觀
冇跟得太貼 edan ak係咩事反左?
你真係搞笑,仲話自己識讀心,前文後理都唔識推斷。edan話完ak黑面之後,ak回應話一啲唔開心都無,然後回想以前兩兄弟同車傾偈嘅片段,佢問edan幾耐無跟佢車好明顯係婉惜緊而家大不如前嘅關係,佢都知自己以前任性衝動所以先話edan話佢佢完全無hard feeling。
一早block左
原來係haters
對你呢種人黎講 又真係唔洗播嘅
調教完 12個人講幾多次放低左芥蒂 你都係要撩返黎講
個節目有咩意義姐

好似啲怨婦咁唔抵得人哋冇事
依家冇野? 我唔理我係要講返以前有野!!
你地12個係唔可以fd返架!!

之前鏡po已經見你成日撩事鬥非 單單打打
原來冇block鳩錯人
其實可唔可以唔好成日拉AL落水
真係躺著也中槍
俾佢抖下啦
再講對待私追根本大仔細仔都有人心軟
收皮啦屌 話人估估下自己咪又係一鳩樣
in完全封鎖we trust
你地個邏輯係 發生左一件事
無論邊個對錯 只要結果釋懷左都唔洗再提
咁成個調教都係咁 叱咤黑面都係咁
節目中已move on 咁節目可以唔再提

定反映到某仔好性格就提得
以前唔好事就唔好提
唔提得以前既事 仲話人扮鴕鳥
所以Jer好天使
如果仆街啲自私啲 真係理撚得你感受 過多排退團單飛仲free 反正自己咪又係冇實力
比著係我 佢西我面我實西返佢轉頭 大家鬥西囉
利申:心胸狹窄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞