【ViuTV】《調教你MIRROR》(24) We are One and All 從不只我一個

1001 回覆
16 Like 8 Dislike
咁拎獎係跟903播放率嘅
唔服但播放率夠係吹903唔脹
不過問題係佢唔夠播放率
真相係點冇人知
大家唔好ff太多先比較好

始終chillclub唔係花姐話事
好認同
特別花姐嗰part

睇節目同埋追post
覺得花姐偏心對成員有唔好嘅影響
被偏心同不被偏心嘅成員都係

花姐講AK擺低$500黑面走咗覺得佢好型
即係縱容咗AK嘅臭脾氣同自我中心
咁樣偏心對AK反而係壞事

不被偏心嘅就唔使多講啦,例如米

唔係講笑
覺得花姐作為經理人身份要被調教
對花姐同鏡嘅關係、對鏡嘅發展先會好

與其話計錯數
我覺得似係花姐唔識R.O.O.T~
唔知佢地都係新人計漏咗佢地
其實黑面冇問題~唔開心都冇問題~
但咁樣放大自己情緒仲要搞到隊員唔開心埋一份先係重點~
仲要成件事拖咗幾個月~

自己有情緒就可以放到咁大仲叫真性情
但人地拎個獎都唔可以開心要內疚去受呢D苦

副隊長WO~
年年叱吒都大把例字調位唔跟足播放率咁頒啦
又有冇見過有一個好似佢咁痴線先
我覺得佢本身係EQ低,再加埋期望落差件事先發展成咁
老老柒柒 播放率有得計
花姐應該同左佢地講邊個有得拎冇得拎架喇
結果出黎 本身話冇得拎嘅拎左,本身話拎左嘅冇得拎
就算AK當時笑晒口恭喜,私底下都應該尷到仆街架喇
佢地應該本身又唔係好frd,傳媒講又到天花龍鳳
大家唔敢開口問對方就變成咁

你問我最大始作俑者會係diutv計撚錯數多d
(其實計錯呢d都幾離譜
不過單野將AK個缺點暴露左出黎

我都鍾意AK真性情但同意佢唔可以真性情放大
佢同edan單野我唔太了解
但初步睇,佢個下都真係仆街衰仔
不過feel到佢都開始肯去改善 對其他成員都幾友善
之後發展點就真係未知數喇
咁唔清楚了
以為跟硬播放率
都係嗰句~
冇獎係可以唔開心
但唔好自我中心~

自我中心先係佢最大問題
一日唔正視
就算佢而家肯同隊友開放都未係長久到
你睇得出佢口講話edan冇坐佢車
都仲係用自己角度出發點諗野而唔係隊友角度
認定咗冇坐佢車係一個問題
可能EDAN自己都冇CARE~

好喇就算真係有D野, 自己有冇檢討自己原因呢?
都未講個教練尷尬到一個點仲不停MY SIZE MY SIZE~
仲以為自己好配合大會放開偶像包袱~(又係自我中心到咩都自己視角出發)
花姐可以留畀ERROR調教
咁講啦 我覺得佢講edan好耐冇坐佢車
似係唏噓大家都曾經關係唔錯多d
而唔係埋怨edan唔坐佢車

My size個到係柒 冇得駁
不過覺得佢係唔識睇人眉頭眼額
應該未去到自我中心level
其一啦
其二係ak自己本身都恨拎咤吒獎
睇過MIRROR GO2~
有一集玩輸咗樣一句「巴閉啦」
搞到成件事又好尷尬

唔識睇人眉頭只係代表佢呢方面遲鈍
但一樣會關心別人CARE人地感受, 只係比人慢, 同會尊重別人尊重場合
佢一D都唔係, 你留意佢個人轉數係快嗰D人
反而真係自我中心先可以成日比人話佢小小事發脾氣黑面
2件事完全唔關係
仲有佢係好自負, 成日覺得自己好有才華嗰隻
好鍾意拎聚焦
MIRROR GO1,2 唔只一次~
D唔好笑嘅笑話明明唔好笑, 隊員無視
都仲要講到人地有回應佢先停

仲有同一個做法, 佢對人做就得仲要不留情面
但人地一樣咁對佢佢又會唔鍾意~然後就懶正經指人唔啱咁
正宗佢玩人就得人玩佢就唔得~
諗多左
應該係驚jer退後撞到先掂一掂示意
仲有你留意返
ak有講一句~話咩係車到講嘅意見睇法咩咩都係出自真心~
我冇話佢假同唔係真心~
但佢唔明人地可以真係未必鍾意佢D口吻
想問無影到定點 點解唔見ian
例子:MIRROR GO 2佢搶人豆袋好不留情面
人地搶嬴佢個樣一野變黑仲要覺得人地茅~
但佢搶人咪又係咁茅
佢應該行開咗陣做kkbox live
Ian 4月4開kkbox live
應該就係呢個時候開緊
好可惜
miss左個咁坦白既moment
睇得出你真係好憎佢芝麻綠豆嘅事都記得咁清楚
唔係好憎
上年好欣賞佢,
但睇返d節目開始頂佢唔順
憎唔憎一回事
事實佢係咁都係一回事
議事論事
其實個日成段片講緊4個鐘,又唔可以囉中間10幾分鐘去做指標 ,本身其他仔仔都有性格缺點,而段片可能好多原因無播出來,只不過剛好叱咤事件等將佢缺點引伸節目入邊

叱咤無可否認希望越大,失望越大… 佢先有呢個反應,之後仲將自已封閉埋

其實上年推3個新人花姐有無計過呢種情況架…

同意edan 個度,佢係唏噓多

AK 需要嘅將佢優點和缺點間囉番平衡,不過真係要時間去變..

團隊上有呢種性格嘅人都係一件好事,至少有事會出頭幫手…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞