【ViuTV】《調教你MIRROR》(24) We are One and All 從不只我一個

1001 回覆
16 Like 8 Dislike
其實叫佢地開youtube, 拍住紅個d接job, 有做得唔好? 有邊間公司會可以一推就紅哂, 個個組合都係咁架

lokman ak成日同花姐嘈但唔覺得唔擺資源落佢地到

lokman好多casting但唔係個個會即刻有成果
盧瀚霆唱跳真係好正
唱歌見到佢由星一到宜家有好大進步,佢演唱會唱神隊友真係幾正
睇完尋晚節目,感覺AK都幾霸道自私,唔理人感受,難怪會搞到隊友都唔舒服,唔係下下用真性情做擋箭牌就過到關

mirror嚟講最鍾意聽jer唱歌,佢啲歌最啱我口味,anson lo跳唱又好有個人特色

AK唱歌真係麻麻,就算三個之中佢冇獎攞都唔會覺得意外,與其睇得獎項咁重要,不如做好自己先,娛樂圈條路仲有咁長
噚晚睇到jer講心底話,件ak即刻小學雞上身爆喊,真係好肉酸
仲有本身唔熟mirror咁多嘢,想問句AK做過咩事分化隊友,但見到前邊一堆AK fans出嚟維穩,係咁話move on唔比人講,你估個個都有睇mirror嘅咩,喺連登都要被滅聲真係好撚on 9
咁花蛆都係睇到d野先安排鏡囝入camp做team bldg
我本身都咁諗
點知出街花jer係話因為班仔唔聽佢話所以搵阿祖
雖然全部成員係有進步
但問心依然未去到歌手level
還須努力/搵條啱行嘅路 唔一定要唱歌
唔係想做AK hater
但見到佢被人吹奏好反感
佢之前又串人又分化又黑面 而家懺悔番就捧到佢上天

又唔俾人提佢以前啲嘢
佢欺凌人 被佢欺凌果個原諒咗佢 就唔可以提番佢以前點欺凌人? 唔可以批評佢以前嘅行為?

明白有啲鏡粉想佢哋團結
但有啲事發生咗避而不談對邊個都唔好
呢個camp都證明咗呢點啦

競爭只會愈嚟愈多 希望佢真係調整到心態
唔係姜濤所講嘅分開好快又發生
i mean有啲成員未ready
唔係全部成員未ready
可以整多個節目係調教花蛆

求神拜佛diutv再等錢使都千祈咪撚咁做
如果調轉係得ak拎 佢又會唔會擔心其他二個感受?
jer同al性格跟本係低調又唔會出聲個種人
見到琴晚講佢地二個坽獎都要反問係咪唔應該拎 個感覺好似擺到個地位好低咁
好簡單,到ak攞最男,調番轉會唔會care jer al感受?我估唔會囉
新人水準嚟講,Jer唱歌屈機,AL唱跳屈機
唔止叱咤獎,見佢地兩個掃埋其他台新人獎,賽果正路
冇人要專登吹奏佢
每個人都有優點缺點
而家呢個po係有hater係咁將佢嘅缺點不斷放大
做過就係做過,永遠唔會抹得甩㗎喇
但係咪有必要不斷罵到佢係仆街冇人格咁?
嗰幾件事發生源於佢只諗到自己當刻感受
冇考慮到出story會衍生更多問題
係咪真係有心單單打打得佢先知
呢樣唔好話AK,全部artist都要明白
咩叫做藝人自覺
尤其而家要經營sns同大眾打近距離嘅時候
係唔可能再當自己仲係普通人咁乜都講得
AK做代表都喺記者會話想一年一次
我對花姐有啲反感
睇開造星都知 佢一向主觀同偏心 有啲參賽者一開始乞佢憎 佢就會好狠毒咁批評 有冇諗過觀眾聽到會受佢影響?定係佢覺得呢啲叫節目效果?
造星1果陣lokman己喊過一次 因為花姐咩都指意哂佢 - mark舞+幫跳得差既人加操+維持秩序 果陣lokman 己話自己好大壓力 到成立Mirror 有咩事就隊lokman出嚟解決 仲要原來私底下無關心過lokman需要啲咩 承受幾多
尋日聽到花姐話 知道AL拎銅就心諗「仆街啦」
佢係其他訪問仲話AK無獎後 要AL安慰返佢轉頭
屌!AL唔係你個仔咩?點解佢拎獎唔可以開開心心慶祝 仲要湊女咁安慰你?唔怪之得jer同AL要自我反省係咪唔應該拎獎 聽到呢句好心酸
大佬呀 偏心都唔好偏到咁過份
根本內部矛盾有部分係花姐搞成 佢哋宜家好返又點?如果花姐繼續咁樣chur爆lokman同偏心 啲問題根本又會出返黎

利申:鐘意AK 但覺得花姐偏心得黎無考慮其他隊員感受 切身處地諗 jer AL都唔好受
但係最精彩嘅都係唔會show我哋睇
同巴打你諗法一樣
一句講晒ak太靚仔 值得人就
顏值就是正義 同埋世界一直都係咁運作
都話成個節目想幫AK
不過對我來說係弄巧反絕
同埋唔夾就唔夾
你迫十二個同事friend 只會迫人resign
再加上管理層處事不公
真啊 始終花姐都唔係第三者角度幫手 搵祖祖局外人出手先感覺公正啲
當俾時間空間機會佢地12 個多啲機會相處/放鬆/玩/食都好
唔好話12 人嘅工作團隊,有時得3-4個人都可以好多問題,佢地已經算少問題
多啲相處多啲溝通,都會有助互相理解,知根知底都冇咁易被流言蜚語影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞