2017 Summer intern 討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
為左去旅行冇左三個offer

我都冇左個自己想要既offer
有時諗去旅行係咪做錯左
有無人收到hkma summer intern offer ?
感謝offer神
前個禮拜in個4間全部都有offer

有時諗去旅行係咪做錯左

趁仲讀緊書有得去旅行好去啦

有時諗去旅行係咪做錯左

趁仲讀緊書有得去旅行好去啦

有但去唔到

咩background
我之前都有apply過

今日都收到 你幾時in?

我覆左ok 但突然收到另一個interview系佢之前1個鐘 驚趕唔切 想知佢會唔會有幾個timeslot😢

佢話得一個timeslot

好似話係grp in

你讀咩同報左咩department?

星期五了
下星期要去旅行
好唔好打去問吓
星期五了
下星期要去旅行
好唔好打去問吓

打啦 如果唔係就無機會
星期五了
下星期要去旅行
好唔好打去問吓

打啦 如果唔係就無機會

或者send 封email 同佢講out of the town
有冇人有rthk offer啦 in左成個月,佢話一個月通知

巴打做咩post架

巴打 請問係咪剩係得電話冇電郵通知?

唔該晒
有冇人收到meinhardt 電話
我loreal出左offer,但到依加都未簽約

咩department ?

Local marketing

正喎,黎緊有得相認
求救!
Dtt Tax同Kp recruiting
揀邊個!! just reject完pwc同hase
big4reject曬會唔會gg...唉
點算呀
Dtt人工高 我想做 但冇得extend
Kp可以extend offer 但我麻麻
交通銀行定恒生coop
交通銀行定恒生coop

交通
交通銀行定恒生coop

交通

Hang seng coop真係好差?
交通銀行定恒生coop

交通

唔差 但交通好
有無人收到hkma summer intern offer ?

揮手
你收到?有冇講咩department??
交通銀行定恒生coop

交通

唔差 但交通好

巴打覺得如果我year2 做6個月既front office做唔做得過 因為見呢到d人評語都係一般
交通銀行定恒生coop

交通

唔差 但交通好

巴打覺得如果我year2 做6個月既front office做唔做得過 因為見呢到d人評語都係一般

Yr2做過交通,日日返去訓教
今年year 2, 自己interview麻麻又唔夠準備,仲要打中文字慢,所以in左幾份intern都無回音
而家收到個文員offer就算了, 懶得再in其他intern, 間間公司都咁遠好攰,下年再努力
交通銀行定恒生coop

交通

唔差 但交通好

Yr2做過交通,日日返去訓教

仲要得$38一個鐘
咁好似HASE好啲
求救!
Dtt Tax同Kp recruiting
揀邊個!! just reject完pwc同hase
big4reject曬會唔會gg...唉
點算呀
Dtt人工高 我想做 但冇得extend
Kp可以extend offer 但我麻麻

ok我揀dtt
感謝offer神
前個禮拜in個4間全部都有offer

What company
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞