2017 Summer intern 討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

嗰個係我
我收到offer了

多謝巴打 都祝你快啲有offer
等緊簽約

今日開工了

你最後揀左做啲咩
你地intern一個禮拜番幾多日
番到幾時
我果間叫我番到8月31

你返邊間

一星期返幾多日

5日

有得唔係返5日咁爽架咩
有無巴打有boc life嘅second in?

我今日岩岩in左
表示一次過in唒hr同line manager
最後同左佢講有一個星期去左旅行番唔到
好驚無機

你係幾時first in 嫁
佢請得個6 7個 我連second in都無

我first in後兩個星期先又通知話second in
巴打唔洗sad
但你又知佢得請6 7個?
我連salary 有幾多都未知

個時first in問咗佢話請6 7個 一個department一個
想問下巴打second in 大約問d咩?中定英

全中 一對一in
In左成個鐘 主要傾下以前自己做過咩 jobs
問你對邊個department有興趣 同對個個department有咩認識
全程好似傾計咁

希望我有second in喇 apply咗3個intern 一個interview都無
希望巴打有offer

我send左超過20份email 2間in我

20分有兩間IN好好喇喎

同埋睇你揀嗰啲有幾related啦 鳩send咪唔算多

巴打唔洗sad

個時first in問咗佢話請6 7個 一個department一個

全中 一對一in
問你對邊個department有興趣 同對個個department有咩認識
全程好似傾計咁

希望我有second in喇 apply咗3個intern 一個interview都無
希望巴打有offer

同埋睇你揀嗰啲有幾related啦 鳩send咪唔算多

簡d 細firms 你日日都會收到call(s)叫你interview
星期5 in和富
3000 做唔做得過
多謝新創建交通終於有intern做
有冇人做bochk uat

我今日岩岩in左
好驚無機

巴打唔洗sad

全中 一對一in
全程好似傾計咁

希望巴打有offer

咪係
利申應該send過幾十封
少過5間有回音
yr3都咁 grad咗預失業

我今日岩岩in左
好驚無機

巴打唔洗sad

全中 一對一in
全程好似傾計咁

希望巴打有offer

咪係
利申應該send過幾十封
少過5間有回音
yr3都咁 grad咗預失業

40幾封得5個interview
自己表現同backgroud都唔係好
Offer神
Polyu 巴打 如果intern做 賣工程野既公司 但實際係做admin野 會唔會批WIE

你寫到佢fulfill 咪得
你地intern一個禮拜番幾多日
番到幾時
我果間叫我番到8月31

你返邊間

一星期返幾多日

5日

有得唔係返5日咁爽架咩

咁大個仔未試過番5日 朝8晚5覺得有d chur姐
有冇巴絲有FWD Corporate summer intern既回音

+1 (係咪姐係project support)
有冇巴絲收到金_fellow/intern offer

door

係Door 呀
你都係?

完全無回音
in都無得in
話哂都一大呀

poly仔有
當去參觀下大公司
應該都係做consultant

利申:bse

1/6出左啦
今日連二手offer都出埋

Poly仔+1
1/6 收call 但好似月尾先開始返工

利申: QS

琴日講完interview都無
今日就有interview
照咁睇應該係三手飯
好想要個offer呀
offer god
不停收到mb beauty啲垃圾call
有冇人返緊cmhk
有冇人返緊cmhk

做咩

Here
多謝新創建交通終於有intern做

城巴?

勁多假冒銀行同埋mbeauty一見電話響仲諗住係interview/offer call

一樣 搵到工我就裝返小熊

勁多假冒銀行同埋mbeauty一見電話響仲諗住係interview/offer call

i know that feel
Offer已收 感動世人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞