2017 Summer intern 討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
有無巴絲收到pwc email問availability但明明冇收過interview invitation
利申 已經有offer唔知點覆 兩份都想做
有冇巴絲有交銀offer

你in左咩

In左 已拎offer

可以問下有幾多錢嗎?

我reject左 聽講時薪$38
今朝in完間細公司,岩岩打黎話請我
但6月尾先返工 6月中先簽約
好驚呢段時間又話唔請 有冇人試過

咩公司 咩科

係咪B字頭?

有料爆?

咩公司 咩科

唔好自己嚇自己
應該請㗎喇
巴打year幾 覺得返細公司對cv有冇幫助?

yr3 好過冇囉,自己又廢,大公司輪唔到我
有無巴打in過HKMC

上個禮拜in過

收到offer未

舊年有得in
今年反而連interview都無
返緊cmhk既巴絲 你地係咪自己食飯

咩公司 咩科

唔好自己嚇自己
應該請㗎喇
巴打year幾 覺得返細公司對cv有冇幫助?

yr3 好過冇囉,自己又廢,大公司輪唔到我

I know that feel

自己一個食飯 又有咩可怕喎

返工完全被無視

自己一個食飯 又有咩可怕喎

上年返啲同事會叫埋一齊
返工完全被無視

巴打你返大firm?

有無巴打收到 華僑永亨 Summer intern second in ?
終於收到hx second in

巴打6月5,6日in?
suggest你7號先好in
5,6號個interviewer killer 黎

利伸 唔好問點解

點kill法?

6 號&之前
同7號&打後in ge 係2個人 (interviewer)
你試下問問有無得改做7號or打後

利伸 唔講得太多

你點解知係邊啲interviewer
但係佢打黎淨係問我星期一或者二得唔得
打返去改會唔會印象唔好

你上就定下就in

巴打6月5,6日in?

利伸 唔好問點解

點kill法?

6 號&之前
同7號&打後in ge 係2個人 (interviewer)

利伸 唔講得太多

打返去改會唔會印象唔好

你上就定下就in

有分別咩
都係未有offer

你個dept只係請左你一個?

巴打6月5,6日in?

利伸 唔好問點解

點kill法?

6 號&之前

利伸 唔講得太多

打返去改會唔會印象唔好

你上就定下就in

有分別咩

巴打6月5,6日in?

利伸 唔好問點解

點kill法?

6 號&之前

利伸 唔講得太多

打返去改會唔會印象唔好

你上就定下就in

有分別咩

做咩
Accenture 8500/month 大家點睇
唔搵啦屌 唔好請囉
摺係屋企打機算鳩數

巴打6月5,6日in?

利伸 唔好問點解

點kill法?

6 號&之前

利伸 唔講得太多

打返去改會唔會印象唔好

你上就定下就in

有分別咩

做咩

婆婆媽媽咁
利伸 做緊某airline hr
有無巴打試過催hr俾result
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞