2017 Summer intern 討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

巴打明天幾點

應該間 後日幾點
我聽日in

聽日幾點in

又多個巴打
聽日兩點喎

話說回頭 兩位巴打有無揀choice做邊間start-up??

兩位巴打都係兩點 ?

in完可唔可以報下佢地offer幾多

都唔預咁好人工架啦
佢個programme total有8/9間start-up
唔知會唔會有唔同pay

之前係學校個網見到3000-8000

應該間 後日幾點
我聽日in

聽日幾點in

又多個巴打
聽日兩點喎

話說回頭 兩位巴打有無揀choice做邊間start-up??

兩位巴打都係兩點 ?

都唔預咁好人工架啦
佢個programme total有8/9間start-up
唔知會唔會有唔同pay

食中8k都幾開心喎
乜依家start-up咁富豪架咩

定係我奴性太重

聽日幾點in

又多個巴打
聽日兩點喎

兩位巴打都係兩點 ?

都唔預咁好人工架啦
唔知會唔會有唔同pay

食中8k都幾開心喎

定係我奴性太重

唔知寫出黎個價係真定假
啲intern會唔會因為我22號先番得工而唔請我

又多個巴打
聽日兩點喎

兩位巴打都係兩點 ?

都唔預咁好人工架啦
唔知會唔會有唔同pay

食中8k都幾開心喎

定係我奴性太重

唔知寫出黎個價係真定假

巴打揀左邊間stat-up

兩位巴打都係兩點 ?

都唔預咁好人工架啦
唔知會唔會有唔同pay

食中8k都幾開心喎

定係我奴性太重

唔知寫出黎個價係真定假

係咪姐係自爆

試吓上 jobsdb / jijis 繼續搵啲 pt intern? 我諗有啲細公司應該都仲請梗人
大firm同政府啲 interview / offer 應該都出得七七八八

依兩個網都send得7788,認真問下仲有無

上面都有問過
Facebook見到有個專做startup既internship programme
叫OnGrad Trekker, 31號deadline
大家覺得有無伏

不過都算了 依家好灰 乜都報著先

我都報左星期日 in 仲要數碼港

巴打明天幾點

應該間 後日幾點
我聽日in

聽日幾點in

又多個巴打
聽日兩點喎

兩位巴打都係兩點 ?

我 in 2:30 casual 姐係 皮鞋都唔洗著

仲有我係 no preference ,要我說服佢請我,經驗得一份 gpa 又唔高唔知點 Prepare 好

start up都唔係要你gpa架啦 exposure緊要好多

應該間 後日幾點
我聽日in

聽日幾點in

又多個巴打
聽日兩點喎

兩位巴打都係兩點 ?

都唔預咁好人工架啦
唔知會唔會有唔同pay

食中8k都幾開心喎

定係我奴性太重

我見有間開12到18k 但無出offer俾我
但如果8500Accenture vs 12000 start-up大家會點揀?

又多個巴打
聽日兩點喎

兩位巴打都係兩點 ?

都唔預咁好人工架啦
唔知會唔會有唔同pay

食中8k都幾開心喎

定係我奴性太重

但如果8500Accenture vs 12000 start-up大家會點揀?

為個3500你之後會後悔
有jpm我簡 我貼錢都肯
想問下有冇人做bochk 個project support 個名好似麻麻地但有成10000一個月

約左下星期上去簽但仲未收到佢email打去又無人聽應該點算

我有問佢有冇email confirm佢話冇架 所以巴打直接踩上去簽就得

會有email,佢會起你簽前1日先send俾你同你講要拎咩嘢去
利申已經簽左
政府ofca 運輸署出咗offer未

都唔預咁好人工架啦
唔知會唔會有唔同pay

食中8k都幾開心喎

定係我奴性太重

唔知寫出黎個價係真定假

係咪姐係自爆

其他爸打今日in成點
我個session有9個人

audit?
中國建築intern會唔會有return offer

運輸署下個禮拜先in喎
有冇巴士去Bupa做intern?

小弟 year 2 有無巴絲打認識 Principal HK 同埋 Aon 如果2間都有 offer 應該簡邊間 ?

運輸署下個禮拜先in喎

巴打你係電話收interview?
小弟 year 2 有無巴絲打認識 Principal HK 同埋 Aon 如果2間都有 offer 應該簡邊間 ?

aon做啲咩先?

aon做啲咩先?

Handle client servicing and insurance broking duties once CIB license is valid & when mature. 同 data input ...時薪 $67

又多個巴打
聽日兩點喎

兩位巴打都係兩點 ?

都唔預咁好人工架啦
唔知會唔會有唔同pay

食中8k都幾開心喎

定係我奴性太重

為個3500你之後會後悔
有jpm我簡 我貼錢都肯

咩係jpm

咁計我aon應該又收咗皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞