2017 Summer intern 討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
啱啱有電話叫我interview 我以為有offer收仲開心左陣

繼續in囉,如果大公司不嬲好閪要等勁耐先有offer
細/中型通常一兩個星期都有

仲要second in
幫朋友開 唔係我
返星期一至五 9:00-6:00 (九龍地區)
咩工都有興趣 有意tg我朋友

tg id:shingID
我話我今日之內會收到offer, 立此為證

啱啱收到hr call offer
明明係四月頭in
依加先收到offer
應該係二手飯
但人工偏低
自己又冇乜興趣

大家點睇?
利申 得一個offer 淨間去見第二間

in第二間個老細好似唔多滿意我
臨尾握手個笑容勁假
我想入去hx做呀 我唔想一陣有offer係手搞到無左hx既機會(assume 兩間公司都請 )
hase hr係咪無番工?sd左email成個禮物都無人理
有冇巴絲有報AXA
Interview大家有無遇過D難答既問題

或者有咩必答題分享下

用一種文具形容下你自己
如果我而家話俾你知,我唔打算請你,你會點?
我地呢份工未必俾你學到好多野,你仲諗唔諗住返

大家share下

啲問題咁撚鳩

屌第二條可以點答

我會答可能係我工作經驗唔夠或者表現唔好
問番佢有咩可能改進

我會好造作咁答,我會用剩餘既時間去嘗試impress你,令你改變決定
有冇人有AA offer , 依家仲未搵我簽約

機管局?聽日interview

係呀 ,有冇人已經簽佐約

interview係中定英

有英有中
有offer了

或者有咩必答題分享下

用一種文具形容下你自己
如果我而家話俾你知,我唔打算請你,你會點?
我地呢份工未必俾你學到好多野,你仲諗唔諗住返

大家share下

啲問題咁撚鳩

屌第二條可以點答

我會答可能係我工作經驗唔夠或者表現唔好
問番佢有咩可能改進

我會好造作咁答,我會用剩餘既時間去嘗試impress你,令你改變決定

真係好造作

訓左勁耐

我都好想同你做同事

我聽日去人事公司簽約啦

祝我好運ok?

Good luck

thx ching
btw which brand

冇brand呀我個dept係跟duty個啲黎
應該做死

或者有咩必答題分享下

有無巴打in過hactl?

巴打咩dept

正常㗎

或者有咩必答題分享下

咁應該係depends個公司嘅culture啦
有冇人有AA offer , 依家仲未搵我簽約

機管局?聽日interview

係呀 ,有冇人已經簽佐約

interview係中定英

有英有中

成個interview幾長到

啱啱收到啦!多謝offer神比機會我,我會比心機prep

啱啱收到啦!多謝offer神比機會我,我會比心機prep

食到EY n手飯 各位手足加油

正常㗎

錯 佢有返 just call完我再傾傾
有冇人有in/做過cmhk?

巴打咩dept

Ee,有無知會問乜

巴打咩dept

Ee,有無知會問乜

hactl 幾時出offer

或者有咩必答題分享下

咁應該係depends個公司嘅culture啦

我諗份工nurture 行先,做project 既同it狗打code 點比

不過最好講完一邊(例如teamwork),就話埋自己另一邊都ok啦,俾埋例子佢

我諗大多數老細都係想要both都得既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞