2017 Summer intern 討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
嚟到呢啲日子
係咪就算係唔鍾意嘅offer
都應該返住工先

起碼有offer

利申 未有
只係ff緊聽日會收到offer
嚟到呢啲日子
都應該返住工先

起碼有offer

利申 未有

我都係
嚟到呢啲日子
都應該返住工先

起碼有offer

利申 未有

大家咁話
社企係咪多數no pay job post 無寫 但聽日去in
社企係咪多數no pay job post 無寫 但聽日去in

no pay我真係接受唔到

可能因為我係bbq人
有冇巴絲in左英皇集團summer intern

英皇集團
定金融先

就咁英皇集團summer intern,乜info都冇

咁應該無乜問題既
唔知幾點聽講過有八九千蚊人工

可能因為我係bbq人

我都係 見好多社企都係話no pay最尾俾推薦信 但做既野都同full time無分別

社企其實都係賺錢野黎架喎
純粹請番一啲社會上某一群underprivileged

無人工咪做啦 唔好俾人昆

無人工既煙腸真心風氣好差

可能因為我係bbq人

我都係 見好多社企都係話no pay最尾俾推薦信 但做既野都同full time無分別

推薦信聽講應該做得正正常常 大部分公司都會俾架下化

社企其實都係賺錢野黎架喎
純粹請番一啲社會上某一群underprivileged

無人工咪做啦 唔好俾人昆

無人工既煙腸真心風氣好差

聽日in 睇下佢有無講先 in定多幾間
聽日下午有interview
但係人工有啲低
應該喺咩時候開口叫高啲?

不過就算低少少我都應該會accept
有冇人同啲intern公司叫過價,叫高啲咁,但我又驚咁仲佢會直接叫我唔好做

有 佢同意

勁喎,有呢個勇氣,你幾多叫到幾多?

如果佢已經問咗我expected salary呢?

加左800(monthly)
因為background好過其他人所以佢肯?
唔加未唔做

咁你點同佢講

人工太低啦,希望加到XXX。
直接講

巴打勇者
但係人工有啲低

幾低
但係人工有啲低

低嘅定義係???
我自己就未夠最低工資絕對唔做
但係人工有啲低

低嘅定義係???
我自己就未夠最低工資絕對唔做

計返hourly 嘅話唔夠40
我都認同低過最低工資一定唔做
做壞曬規矩
其實intern$8000人工 算唔算正常?

我都係得8100

八千都好好啦
想問下d intern係咪多數都係完左個period先出糧?
定係每個月咁出糧?
想問下d intern係咪多數都係完左個period先出糧?
定係每個月咁出糧?

每個月
我話我今日之內會收到offer, 立此為證

有冇巴絲in左英皇集團summer intern

英皇集團
定金融先

就咁英皇集團summer intern,乜info都冇

咁應該無乜問題既
唔知幾點聽講過有八九千蚊人工

Interview 好易 ?巴打有冇多啲info
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞