2017 Summer intern 討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
有offer了
Accenture 8500/month 大家點睇

巴打考慮啲咩?
想問下,政府department請出年final year個堆intern , 係咪一定要有學校nominate先有機會interview

巴打你做咩department? 佢同你講幾時番工?

6 號&之前
同7號&打後in ge 係2個人 (interviewer)
你試下問問有無得改做7號or打後

利伸 唔講得太多

你點解知係邊啲interviewer
但係佢打黎淨係問我星期一或者二得唔得
打返去改會唔會印象唔好

你上就定下就in

有分別咩

做咩

婆婆媽媽咁
利伸 做緊某airline hr

驚自爆嘛 下晝in呀

打返去改會唔會印象唔好

你上就定下就in

有分別咩

做咩

婆婆媽媽咁

驚自爆嘛 下晝in呀

你就好,我連interview 既機會都無
大家搵唔到intern有咩打算

試吓上 jobsdb / jijis 繼續搵啲 pt intern? 我諗有啲細公司應該都仲請梗人
大firm同政府啲 interview / offer 應該都出得七七八八

依兩個網都send得7788,認真問下仲有無

上面都有問過
Facebook見到有個專做startup既internship programme
叫OnGrad Trekker, 31號deadline
大家覺得有無伏

不過都算了 依家好灰 乜都報著先

我都報左星期日 in 仲要數碼港

數碼港嘅startup應該唔錯
想問hang seng phone in會問咩
佢話會in 45分鐘 有d驚

可以加tg相認
有無巴打試過催hr俾result

試過 無用

試過 無用

試過 佢光速出左offer

試過 無用

試過 佢光速出左offer

試下先
見到excel嗰度有人好似有SFC offer 有無其他巴打收到interview

pish

可以加tg相認

6 號&之前
同7號&打後in ge 係2個人 (interviewer)
你試下問問有無得改做7號or打後

利伸 唔講得太多

打返去改會唔會印象唔好

你上就定下就in

有分別咩

做咩

婆婆媽媽咁

驚自爆嘛 下晝in呀

一路好走
加油

巴打考慮啲咩?

報過startup growth hacking in咗
未有offer 但jijis寫12k-18k

我都唔知自己驚啲乜

佢話fin service
我自己話6月中先開始 做兩個月

都係狂質你cv啲嘢問
我去Costa Rica做義工佢都可以問到勁細節答到我悶

in咩dept? 我都有phone in

Accept啦

你上就定下就in

有分別咩

做咩

婆婆媽媽咁

驚自爆嘛 下晝in呀

一路好走
加油

我想要offer呀頂

in咩dept? 我都有phone in

我琴晚phone in完,如果係hr in又係問埋啲self intro, strengths and weaknesses, relevant work experience

巴打考慮啲咩?

報過startup growth hacking in咗
未有offer 但jijis寫12k-18k

我都唔知自己驚啲乜

Accenture個名點都勁啲
有冇巴絲做緊Hang Seng Operations,Services and Technology summer intern?
可唔可以講下其實係做咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞