2017 Summer intern 討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
尋日收到份大公司offer 下星期返工
但今日又收到政府intern 約下星期interview
係咪應該做大公司算

係,比份政府工其他人啦
今日翻第二日 自己prefer既公司打嚟有offer 唔知點開口quit好

一星期通知?

而家公司未簽約 應該都要一星期?
係咪應該做大公司算

係,比份政府工其他人啦

in得黎又未必有offer 緊係做大公司啦
係咪應該做大公司算

係,比份政府工其他人啦

in得黎又未必有offer 緊係做大公司啦

不過人工差一大截
大公司得$6000
今日翻第二日 自己prefer既公司打嚟有offer 唔知點開口quit好

一星期通知?

而家公司未簽約 應該都要一星期?

末簽約應該唔洗?
第一日返嗰陣佢有冇同你講話要七日通知先?
返intern覺得自己好撚廢手幫唔到手又要問人岩唔岩 我係永遠的零
返intern覺得自己好撚廢幫唔到手又要問人岩唔岩 我係永遠的零
返intern覺得自己好撚廢手幫唔到手又要問人岩唔岩 我係永遠的零

頭幾日ok嘅
有冇巴打番緊科學園?
Lunch邊間好食
有冇巴打番緊科學園?
Lunch邊間好食

行去cu食
煤 氣 intern 伏唔伏

有至少一半係高層介紹入去
利申: 曾經係
有冇人做bochk uat

Here

毒撚搵定飯腳得唔得
有無巴絲呢幾日有收到新世界interview offer?琴日收到但勁遲,本身以為無 定其實係second batch?
有無巴打收到興業國際 interview 不過要係愉景灣反工 有無伏?😰

興業應該係發展商??

上個禮拜in左等消息...
有無巴絲呢幾日有收到新世界interview offer?琴日收到但勁遲,本身以為無 定其實係second batch?

夜晚九點幾十點收到電話

夜晚九點幾十點收到電話

Good !! 一齊加油巴打 希望做同事
有冇巴打去過hase fcc second in 之前已經phone in過 今次點準備好
搵緊一個intern 幫手
back office / degree holder

銀行

tele: kc1611

你之前做邊個dept?
搵緊一個intern 幫手
back office / degree holder

銀行

tele: kc1611

咩銀行?

好過完全冇野做

你之前做邊個dept?

Customer Maintenance & Service

你之前做邊個dept?

考完DSE去做, hea到嘔

你之前做邊個dept?

Intern考完DSE高做得?

你之前做邊個dept?

Intern考完DSE高做得?

間公司係咁
有人介紹乜都得
介紹你嗰個越老屎忽越高層越大機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞