2017 Summer intern 討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
有無知道Adidas Talent Acquisition intern 係點?
6 months intern ? 好唔好?

In過 應該唔得

Really ?! 問咩?
但half year 做HR 好似。。。

你幾時in?有兩次interview 架喎

你有做過?

五月in過
今朝in完間細公司,岩岩打黎話請我
但6月尾先返工 6月中先簽約
好驚呢段時間又話唔請 有冇人試過

咩公司 咩科

唔好自己嚇自己
應該請㗎喇
巴打year幾 覺得返細公司對cv有冇幫助?
今朝in完間細公司,岩岩打黎話請我
但6月尾先返工 6月中先簽約
好驚呢段時間又話唔請 有冇人試過

咩公司 咩科

有無知道Adidas Talent Acquisition intern 係點?

In過 應該唔得

你有做過?

五月in過

Second in 左?
又一日
Offer神幾時降臨
今朝先reject完UOB, 啱先恒生又打黎 pwc advisory同恒生due diligence點揀好

In過 應該唔得

你有做過?

五月in過

Yes 你幾時in
今朝先reject完UOB, 啱先恒生又打黎 pwc advisory同恒生due diligence點揀好

唔好玩啦 緊係pwc
終於收到hx second in

唔好玩啦 緊係pwc

我諗恒生嗰個係n手飯 reject offer好驚被blacklist

唔好玩啦 緊係pwc

我諗恒生嗰個係n手飯 reject offer好驚被blacklist

Ching唔係一早已經有pwc offer咩
收到房協offer
已reject 人工太低

政府唔係9600?

佢係公營機構 唔係政府部門
$7000/month 炸

上年得6300
今年有加到咪算好
offer神

唔好玩啦 緊係pwc

係丫 不過pwc未開始返,驚reject左下年搵grad job被blacklist 唔敢再聽電話
見到excel嗰度有人好似有SFC offer 有無其他巴打收到interview

好神

In過 應該唔得

你有做過?

五月in過

Yes 你幾時in

Tmr a !
咁有無offer ??

好神

過兩招俾我哋呢啲失業嘅巴絲打
如果無intern會唔會畢唔到業?
polyu yr3
polyu yr3

+1

唔好玩啦 緊係pwc

係丫 不過pwc未開始返,驚reject左下年搵grad job被blacklist 唔敢再聽電話

好犀利
polyu yr3

有冇巴絲有交銀offer

你in左咩

In左 已拎offer
有冇巴絲有交銀offer

你in左咩

In左 已拎offer

可以問下有幾多錢嗎?
聽日in合和 convention & exhibition
有無人知係做乜? group interview會問乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞