2017 Summer intern 討論區 (7)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
如果無intern會唔會畢唔到業?
polyu yr3

fullfill到 wie 就得啦
呢幾日有無巴打in過 otis
好不安 下禮拜就要返工冇得再hea
終於收到hx second in

巴打6月5,6日in?
suggest你7號先好in
5,6號個interviewer killer 黎

利伸 唔好問點解
收到房協offer
已reject 人工太低

巴打報左咩dept

冇揀過好似

巴打6月5,6日in?

利伸 唔好問點解

點kill法?
HX 咁多人IN 但好似請好少人

巴打6月5,6日in?

利伸 唔好問點解

點kill法?

6 號&之前
同7號&打後in ge 係2個人 (interviewer)
你試下問問有無得改做7號or打後

利伸 唔講得太多

巴打6月5,6日in?

利伸 唔好問點解

點kill法?

6 號&之前
同7號&打後in ge 係2個人 (interviewer)

利伸 唔講得太多

你點解知係邊啲interviewer
但係佢打黎淨係問我星期一或者二得唔得
打返去改會唔會印象唔好
聽日in合和 convention & exhibition
有無人知係做乜? group interview會問乜

聽日in合和 convention & exhibition
有無人知係做乜? group interview會問乜

除左自介就係討論然後present?
有無得prep呢?
有無人見過 k wah international d summer intern 由報到interview到岩岩打黎比offer 都未知幾錢人工 我又無問
想問下adidas intern 會唔會有grad job offer gor d?

巴打6月5,6日in?

利伸 唔好問點解

點kill法?

6 號&之前

利伸 唔講得太多

你點解知係邊啲interviewer
但係佢打黎淨係問我星期一或者二得唔得
打返去改會唔會印象唔好

提就提左你
死左唔好喊
上jijis搵intern勁快有interview
有冇ching係black & veatch vacation trainee
今朝先reject完UOB, 啱先恒生又打黎 pwc advisory同恒生due diligence點揀好

好神

過兩招俾我哋呢啲失業嘅巴絲打

都係乜都報 不過如果揸幾個offer好麻煩,尤其9月要搵grad job, reject左啲大公司應該會有record
宜家做緊BOCI research department
2個月
做d client profiles
想係呢到問下大家意見 ,aia summer job 番唔番得過,對cv 有冇用

利申:讀anf 想做anf 相關嘅工
想係呢到問下大家意見 ,aia summer job 番唔番得過,對cv 有冇用

幫人買保險 昆人去聽完洗腦course再叫係先買保險
公司位都唔洗留俾你 之後叫你搵人買
你覺抵做咪做 為左CV既一行 仲要人人都做得

我認為 想學野 還可以 但寫落CV 真係無咩價值
5分鐘in完
有無巴打in過HKMC

上個禮拜in過

收到offer未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞