【芝麻街上的蔣狗】蔣介石(翻生)大整合 (2)

1001 回覆
40 Like 7 Dislike
醬囝讀得書少 唔知咩叫引述
大家唔好撚佢撚得咁大力
頭一段係比tldr既懶人睇

background: 吸血財務中介公司利用詐騙手法,收取借款人高昂費用,令借款人蒙受金錢損失。
事件過程:有富正義感的網民不值吸血中介所為,於網上披露多名吸血中介主持人的身份,豈料惹來電話恐嚇和淋油之禍。
點收科:有區議員確認接獲該網民的求助,現正向警方和事主了解事件。

蘇指「標哥」又於來電中以3萬元「掩口費」作為利誘,稱:「你都搞左我地年幾兩年,都過左咁耐,我地都想改邪歸正撈返正行,我地𠵱家啲果汁店同酒吧生意好唔掂,都幾近執笠,你當比條生路我地行。」

蘇指代表quote蘇 唔係出自01

咁篇文係咪01登架

唔係出自01

你好似唔明quotation同reference呢2樣野🤦🏻‍♀️
比多個例子你
蘇指呢期成日緊火,稱:「樂昌全觀塘最正」及「而家掃發利同香b」
各位對唔住 我師傅又失心瘋
睇番原本個幾個狙擊post 以前一班殭屍連登小學生同你 就以爲岩晒
編文無話你錯 但同時無人confirm 3人係中介同埋兇手係中介 只報導左蘇上網揭發中介後被淋油

你叫當初跟佢 嗰4000幾人情何以堪呢? (我都有份正評咗一個post畀條弱智 )
所以依加要打沉呢隻落水狗
睇番原本個幾個狙擊post 以前一班殭屍連登小學生同你 就以爲岩晒
編文無話你錯 但同時無人confirm 3人係中介同埋兇手係中介 只報導左蘇上網揭發中介後被淋油

你叫當初跟佢 嗰4000幾人情何以堪呢? (我都有份正評咗一個post畀條弱智 )

我都有份

我果時都有份推🤦🏻‍♂️

你講既姐,你話你老豆係老毛都得:時立

Yes ar 所有野都係你講架啫
你話你真係蔣介石都得啦

你講既姐,你話你老豆係老毛都得:時立

Yes ar 所有野都係你講架啫
你話你真係蔣介石都得啦

又黎小學雞式盲反

做咩話自己
追左幾個post 真係好撚痴線
點解gary會=gray=grey 乜野野login黎
可唔可以唔好再9up侮辱我愛band gray個名

哦 你打錯字 醬囝快啲捉佢露底

我條女鍾意GRAY我先用GREY(驚畀人笑GAY), 點知畀人屈係GRAY=GARY

我又做埋中介打手

我又做埋中介打手

三大智障之首比醬囝收左做𡃁 係時候搵人頂上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞