【芝麻街上的蔣狗】蔣介石(翻生)大整合 (2)

1001 回覆
40 Like 7 Dislike
上報代表淋油係真 我地又冇質疑你有冇比人淋

你到底有冇邏輯架醬囝

冇代表你所指果啲中介打手係真喎

而家上報講緊狙擊中介啊

你到底有冇邏輯架傻閪

HK01確認咗你所狙擊嘅一定一定係中介?
人地加懷疑
上報代表淋油係真 我地又冇質疑你有冇比人淋

你到底有冇邏輯架醬囝

冇代表你所指果啲中介打手係真喎

而家上報講緊狙擊中介啊

你到底有冇邏輯架傻閪

我地冇話你狙擊中介有問題喎

你依家係周圍屈人係中介打手先係問題

邏輯呢?
有冇巴打接力, 條友又唔聽教
有冇巴打接力, 條友又唔聽教

轉頭就要做野
放工再撚狗🚬🐋
19歲姓蘇的網民,早前於網上大量披露吸血中介的運作模式,又同時圖文並茂、據名披露其中3名懷疑吸血中介主持人的身份,更指該3名主持人賺到第一桶金後,即於旺角和尖沙嘴等地開設果汁店,呼籲網友和市民要抵制有關飲品店,以及籲受害者嚴正指出有關吸血中介的惡行。

唔想笑你
吸血財務中介公司利用詐騙手法,收取借款人高昂費用,令借款人蒙受金錢損失。有富正義感的網民不值吸血中介所為,於網上披露多名吸血中介主持人的身份,豈料惹來電話恐嚇和淋油之禍。有區議員確認接獲該網民的求助,現正向警方和事主了解事件。

一名19歲姓蘇的網民,早前於網上大量披露吸血中介的運作模式,又同時圖文並茂、據名披露其中3名懷疑吸血中介主持人的身份,更指該3名主持人賺到第一桶金後,即於旺角和尖沙嘴等地開設果汁店,呼籲網友和市民要抵制有關飲品店,以及籲受害者嚴正指出有關吸血中介的惡行。

我地又同u講下閱讀理解

intro 講中介background
有網民貼中介行爲 後被恐嚇淋油 議員收到風現正向警方了解情況
中途無imply中介淋油 有待警方報告

之後交待番鍵盤戰績 不過重點都係切記防彈頭盔懷疑中介主持身份 而無直接confirm 3人為吸血中介
頭一段係比tldr既懶人睇

background: 吸血財務中介公司利用詐騙手法,收取借款人高昂費用,令借款人蒙受金錢損失。
事件過程:有富正義感的網民不值吸血中介所為,於網上披露多名吸血中介主持人的身份,豈料惹來電話恐嚇和淋油之禍。
點收科:有區議員確認接獲該網民的求助,現正向警方和事主了解事件。

蘇指「標哥」又於來電中以3萬元「掩口費」作為利誘,稱:「你都搞左我地年幾兩年,都過左咁耐,我地都想改邪歸正撈返正行,我地𠵱家啲果汁店同酒吧生意好唔掂,都幾近執笠,你當比條生路我地行。」

蘇指代表quote蘇 唔係出自01
頭一段係比tldr既懶人睇

background: 吸血財務中介公司利用詐騙手法,收取借款人高昂費用,令借款人蒙受金錢損失。
事件過程:有富正義感的網民不值吸血中介所為,於網上披露多名吸血中介主持人的身份,豈料惹來電話恐嚇和淋油之禍。
點收科:有區議員確認接獲該網民的求助,現正向警方和事主了解事件。

蘇指「標哥」又於來電中以3萬元「掩口費」作為利誘,稱:「你都搞左我地年幾兩年,都過左咁耐,我地都想改邪歸正撈返正行,我地𠵱家啲果汁店同酒吧生意好唔掂,都幾近執笠,你當比條生路我地行。」

蘇指代表quote蘇 唔係出自01

人地中文u架 你唔好咁啦 人地又要做錄音機架啦
三個都解釋過, 佢死都要紅色大字, 想點
睇番原本個幾個狙擊post 以前一班殭屍連登小學生同你 就以爲岩晒
編文無話你錯 但同時無人confirm 3人係中介同埋兇手係中介 只報導左蘇上網揭發中介後被淋油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞