[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
借問聲有冇地方可以幫手砌機又走線走得靚,因為料想自己行勻港九新界買

走線靚既普通腦場砌都係理撚得你
一係等悠二間野開囉

T記會唔會尻黎?有人講過都走得OK

尻又唔會掛 最多咪堆哂去背板

推曬去背板好似都不失為一個好方法,不過想問如果我自己裝,我背曬舊機D插線位,自己裝唔裝到部新機出黎

係囉
1080TI係咪買gigabyte aorus gtx 1080ti最好
比唔比多兩舊買xtreme edition

用緊

用緊xtreme edition

Yes , 11gb extreme
vega 快啲出啦
如果1600長超,係咪換個cooler好啲?
如果係,巴打們有邊款推介

留名等睇x62

大家啲回應 好似
想問下大家平時隔幾耐清一次塵?同埋會唔會拆哂啲件出黎清?同埋如果屋企冇吸塵機,用油刷刷啲塵出黎再用風筒較凍風吹又work唔work?Thx

利申,電腦白痴
借問聲有冇地方可以幫手砌機又走線走得靚,因為料想自己行勻港九新界買

一係等悠二間野開囉

不如比我試下幫手砌

巴打認真

一係等悠二間野開囉

不如比我試下幫手砌

巴打認真

我都想試下

一係等悠二間野開囉

不如比我試下幫手砌

巴打認真

我都想試下

起底

一係等悠二間野開囉

不如比我試下幫手砌

巴打認真

我都想試下

起底

不如比我試下幫手砌

巴打認真

我都想試下

起底

一係等悠二間野開囉

推曬去背板好似都不失為一個好方法,不過想問如果我自己裝,我背曬舊機D插線位,自己裝唔裝到部新機出黎

係囉

冇換件既話裝得番
換過老母板就要睇番老母板d線應該點插
雖然大同小異
想問下大家平時隔幾耐清一次塵?同埋會唔會拆哂啲件出黎清?同埋如果屋企冇吸塵機,用油刷刷啲塵出黎再用風筒較凍風吹又work唔work?Thx

利申,電腦白痴

1個月一次
咁吹法小心有靜電

利申,電腦白痴

1個月一次
咁吹法小心有靜電

我擔心巴打個肺多D

利申,電腦白痴

1個月一次
咁吹法小心有靜電

要張個底版earthing

一係等悠二間野開囉

不如比我試下幫手砌

巴打認真

我都想試下

起底

黎啦 幫我砌啦 我買左h440呀

不如比我試下幫手砌

巴打認真

我都想試下

起底

接手

利申,電腦白痴

1個月一次
咁吹法小心有靜電

原來係咁咁我都係去買個小型吸塵機番黎吸

咁你大概係點清?全部件拆哂出黎吸塵?

利申,電腦白痴

1個月一次
咁吹法小心有靜電

其實我都唔知而家D箱都係咁定係我隻箱特別岩懶人用,前入風後出風,幾個月一次好似冷氣咁拆個格塵出黎用花灑沖一輪就得 就快5年內部一次都冇清過都係得一層薄塵

不如比我試下幫手砌

巴打認真

我都想試下

起底

接手

我覺得h440個透明範圍太細

一係等悠二間野開囉

不如比我試下幫手砌

巴打認真

我都想試下

起底

我要忍到8月先有錢入X62 , S340
AER真係買黎舖塵
想問下b350m係咪無辦法安裝到win7?

邊塊b350m先
不過點解仲要裝win7

Msi 因為屋企本身有碟

個風扇大撚到

巴打認真

我都想試下

起底

接手

我覺得h440個透明範圍太細

460x 303

一係等悠二間野開囉

不如比我試下幫手砌

巴打認真

我都想試下

起底

我要忍到8月先有錢入X62 , S340
AER真係買黎舖塵

碌卡啦 仲等?
想問下b350m係咪無辦法安裝到win7?

邊塊b350m先
不過點解仲要裝win7

Msi 因為屋企本身有碟

個風扇大撚到

ITX

一係等悠二間野開囉

不如比我試下幫手砌

巴打認真

岩岩砌完個親生仔好想再砌多部
不過我砌得幾慢下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞