[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
依家淘nzxt x62 + 2把扇算唔算抵

x62有折?

x62無 想買姐 見佢加埋兩把扇1600 蚊hkd

我2x aer rgb加埋個盒都係300人仔

係 個set 野兩把扇一樣都係300 幾
計落一樣 只係唔想買完 第時買x62又裝一次
想知之前淘個位巴打係咪一樣價買

佢用400c箱同你用NZXT RGB風扇有衝突咩?

都唔關個箱事

佢應該係純粹推nzxt姐應該...

你地提開400c先記得有呢個選擇
400c / s340邊個防塵好啲同埋易走線

仲洗問緊係DEFINE C啦屌

你條fd死忠

上面都有個NZXT打手啦

見你咁落力推DC
我決定成套nzxt

btw張枱就到香港喇屌

都唔關個箱事

你條fd死忠

見你咁落力推DC
我決定成套nzxt

咁多光污染 狗也不屌

汪!
btw張枱就到香港喇屌

你到底買左枱定爆菊凳
btw張枱就到香港喇屌

你到底買左枱定爆菊凳

兩張枱+一張凳
r5 1600
Gigabyte ab350m
Galax Hof 3000
GTX1060

請問咁樣ok? 見有巴打講過Galax HOF條ram高 會頂
r5 1600
GTX1060

請問咁樣ok? 見有巴打講過Galax HOF條ram高 會頂

用緊hof 3200 用盡3200 正常使用中
r5 1600
GTX1060

唔該巴打
r5 1600
GTX1060

巴打你就咁開docp?
請教各巴打 呢家用緊6700k GTX1070 MG248Q 想問下如果再加多隻144fps 27吋mon 會唔會兩隻都行唔到144fps 需唔需要加多張顯示卡?

請教各巴打 呢家用緊6700k GTX1070 MG248Q 想問下如果再加多隻144fps 27吋mon 會唔會兩隻都行唔到144fps 需唔需要加多張顯示卡?

隔離PO咪答撚左你
近排開始迷攝影,拍下片,timelapse咁,部舊機剪片慢到抽筋,所以想upgrade部機
宜家既spec:
i5 4460
asrock b85m pro4
TOSHIBA 唔知咩 500GB +
WD BLUE 1TB
GIGABYTE WF 1060 3GB
KINGSTON 唔知咩 1333MHZ 4x2GB
Cooler Master GX550
CM N300 CASE
宜家Budget大概有10000到,想知可以點upgrade,用得越少越好啦,打算預返D黎買NAS,
同時大家有冇咩NAS介紹,攞黎backup 相同片

r5 1600
GTX1060

巴打你就咁開docp?

r5 1600
GTX1060

巴打你就咁開docp?

不過我用緊2x8gb
遲下先買多set加到4x8gb
打機LIST問意見,我本身唔多識,都係睇T記同悠二網建議 (打機BUDGET 9-10K)

主要想問下RAM有咩分別? 我見都係16GB都好多唔同建議,另外我想散熱好,而家個部打機個陣真係暖爐黎 有冇散熱/機箱建議?如果效果明顯我唔介意加多大約1K BUDGET,同埋我都係會叫佢幫我砌埋,真係唔識自己攪

同埋好唔好新機順手上埋WIN10? 定裝番自己個WIN7好

多謝左大家先

x62有折?

我都想知X62入手就幾錢
而家1K人仔

都唔關個箱事

你條fd死忠

見你咁落力推DC
我決定成套nzxt

多謝

平到爛

x62有折?

我個時再平啲 啱啱好特價

佢用400c箱同你用NZXT RGB風扇有衝突咩?

都唔關個箱事

你條fd死忠

見你咁落力推DC
我決定成套nzxt

有冇留定錢入廠

你條fd死忠

見你咁落力推DC
我決定成套nzxt

咁多光污染 狗也不屌

汪!

屌你老尾笑撚到我

x62有折?

我個時再平啲 啱啱好特價

咁X62當時係幾錢
點解依家d件分開買個價重平過
成張list買
r5 1600
GTX1060

巴打你就咁開docp?

用緊邊塊老母板?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞