[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
有冇人用緊corsair 540 air機箱?

用過
垃圾鋼水 不了

用過240 好入塵

好入塵 可以買 SILVERSTONE隔塵網
垃圾鋼水無得搞
竟然冇人講i9

佢用400c箱同你用NZXT RGB風扇有衝突咩?

都唔關個箱事

佢應該係純粹推nzxt姐應該...

你地提開400c先記得有呢個選擇
400c / s340邊個防塵好啲同埋易走線

仲洗問緊係DEFINE C啦屌

你條fd死忠

上面都有個NZXT打手啦

睇死你總有一日買nzxt野

點解呢?
明明400c有2個140mm係上面
唔係散得勁d咩?
同埋個玻璃又可以就咁打開
一出糧諗住即刻買

我唔直接答你 我用張圖答你

都唔關個箱事

你條fd死忠

400C個價位有隻p7-c1又點睇
800舊零有RGB燈+PWM FAN HUB
想問下如果筆值有限
G4560+1070
之後再一步步升級
大家點睇
想問下如果筆值有限
G4560+1070
之後再一步步升級
大家點睇

頭重尾輕⋯
想問下如果筆值有限
G4560+1070
之後再一步步升級
大家點睇

頭重尾輕⋯

呢位巴打好熱心 4點教人出list
想問下如果筆值有限
G4560+1070
之後再一步步升級
大家點睇

頭重尾輕⋯

呢位巴打好熱心 4點教人出list

失眠呀仆街
想問下如果筆值有限
G4560+1070
之後再一步步升級
大家點睇

建議ryzen 搭住570/580先
(求救)電腦開機有時會認唔到硬碟係咩問題?
已用過HD Tune掃過隻硬碟又冇壞區, 電腦又冇中毒, 其他野睇落一切正常, 係有時需要重新開過部機先會認到隻硬碟入windows, 到底出左咩問題? 定係需要換過條Sata線
定係塊底板有咩暗病 粒電出左事之類

Ps:用緊死雞1tb硬碟
竟然冇人講i9

firm左今年出未?

巴打你部女咩料

RX470

推最高應該冇問題架喎

我推最高做乜
我寧願順高fps打團唔drop

1060推最高都好順

一開始都入左張1060
但淨係打呢隻垃圾game根本係浪費
放返出去換返張470
原來A卡啲色水分明啲
幾有層次
意外收獲

會唔會係關個moon事

冇換moon喎

都唔關個箱事

你條fd死忠

見你咁落力推DC
我決定成套nzxt

屋企有事要錢開飯
r7 1700 asus b350m 960evo 250Gb
antec 620m inwin301 case 砌起無兩個月
display用msi 970 上個月係代理換咗張新既

諗住新硬件砌價減五百 送埋碌970 有無巴打願意搭救小弟

仲有隻買咗兩個月既 asus vp278H 1ms 60hz mon
1599入手 1200蚊射埋佢

走投無路 唔想跳樓 tg:Gao_Mo

屋企有事要錢開飯
r7 1700 asus b350m 960evo 250Gb
antec 620m inwin301 case 砌起無兩個月

仲有隻買咗兩個月既 asus vp278H 1ms 60hz mon

打漏 賊船lpx 3200 16Gb ram

屋企有事要錢開飯

部機 6K射咗佢 有無手足願意搭救小弟

屋企有事要錢開飯

好慘,幫你推下
有冇出面開po
依家淘nzxt x62 + 2把扇算唔算抵
竟然冇人講i9

firm左今年出未?

六月發怖呀嘛
我己經拿拿林甩左粒6850k

屋企有事要錢開飯

好慘,幫你推下
有冇出面開po

幫你問下fd
用mai b350m mortar 板想問下用rx 580邊張好d?

x62有折?
近排開始迷攝影,拍下片,timelapse咁,部舊機剪片慢到抽筋,所以想upgrade部機
宜家既spec:
i5 4460
asrock b85m pro4
TOSHIBA 唔知咩 500GB +
WD BLUE 1TB
GIGABYTE WF 1060 3GB
KINGSTON 唔知咩 1333MHZ 4x2GB
Cooler Master GX550
CM N300 CASE
宜家Budget大概有10000到,想知可以點upgrade,用得越少越好啦,打算預返D黎買NAS,
同時大家有冇咩NAS介紹,攞黎backup 相同片

x62有折?

x62無 想買姐 見佢加埋兩把扇1600 蚊hkd

x62有折?

x62無 想買姐 見佢加埋兩把扇1600 蚊hkd

我2x aer rgb加埋個盒都係300人仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞