[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
終於搞掂左

你確定?

等包膠

等睇直入菊花

諗下都覺得痛
為左慳果幾舊犧牲菊花

我用紅毛泥封實左

紅毛泥都穿 好似係
因為上面有位巴打講話煙條就黎有6春,google咁下Coffee lake好似話年尾先出喎

我用gtx970打ryzen1700 打rainbow有110fps 畫質基本最高 關咗啲光影特效

AMD應該要俾返多少廣告費俾連登仔

又唔係既, 陳述事實
以往都係I食哂A
今舖APU的確有競爭力

4790用家
終於搞掂左

你確定?

等包膠

等睇直入菊花

諗下都覺得痛
為左慳果幾舊犧牲菊花

我用紅毛泥封實左

紅毛泥都穿 好似係

因為上面有位巴打講話煙條就黎有6春,google咁下Coffee lake好似話年尾先出喎

我用gtx970打ryzen1700 打rainbow有110fps 畫質基本最高 關咗啲光影特效

又唔係既, 陳述事實
以往都係I食哂A
今舖APU的確有競爭力

4790用家

快啲出eatx 喇 amd 佢eatx 我用唔到

又唔係既, 陳述事實
以往都係I食哂A
今舖APU的確有競爭力

4790用家

黎緊r9快啲出eatx 喇 amd 無eatx 我用唔到
輕輕一推
有無人要34" 100hz va mon
m340clz
平賣

pish
終於搞掂左

你確定?

等包膠

等睇直入菊花

諗下都覺得痛
為左慳果幾舊犧牲菊花

我用紅毛泥封實左

紅毛泥都穿 好似係

癡撚線,為左張凳連屎眼都封埋
btw你咁搞應該只會俾多舊紅毛泥做槍頭爆你菊
輕輕一推
m340clz
平賣

pish

有幾平,幫fd 問
終於搞掂左

你確定?

等包膠

等睇直入菊花

諗下都覺得痛
為左慳果幾舊犧牲菊花

我用紅毛泥封實左

紅毛泥都穿 好似係

笑到我痴線
放過佢啦
終於搞掂左

你確定?

等包膠

等睇直入菊花

諗下都覺得痛
為左慳果幾舊犧牲菊花

我用紅毛泥封實左

紅毛泥都穿 好似係

成班仆街仔
輕輕一推
m340clz
平賣

pish

有幾平,幫fd 問

新bios同window安裝檔可唔可以裝係同一隻手指?
我見Jumbo個報價總係平過正都同中央田少少
之前一直去開2C
Jumbo會唔會伏
你地推薦邊到買料好
之前一直去開2C
Jumbo會唔會伏
你地推薦邊到買料好

緊係邊度平去邊到買啦
之前一直去開2C
Jumbo會唔會伏
你地推薦邊到買料好

緊係邊度平去邊到買啦

反正都係代理保
除非你見到係佢自己保咪考慮下買唔買
之前一直去開2C
Jumbo會唔會伏
你地推薦邊到買料好

緊係邊度平去邊到買啦

反正都係代理保

Jumbo
之前一直去開2C
Jumbo會唔會伏
你地推薦邊到買料好

緊係邊度平去邊到買啦

反正都係代理保

Jumbo

小弟無乜買料經驗
之前高登見過人話Jumbo伏
所以驚驚地
唔該巴打們
之前一直去開2C
Jumbo會唔會伏
你地推薦邊到買料好

緊係邊度平去邊到買啦

反正都係代理保

Jumbo

小弟無乜買料經驗
之前高登見過人話Jumbo伏
所以驚驚地
唔該巴打們

撞手神
Jumbo intel 某d cpu 好似係自己保
1)1600+960evo
2)1700+mx300
16gb 3000mhz rx580
玩下大作 唔會剪片同stream
安答點睇?
安答點睇?

2 雖然960evo好快
安答點睇?

你話1600 +1070
同1700+580 就話姐
安答點睇?

你話1600 +1070
同1700+580 就話姐

即是1600+1070+mx300?
諗住1080p 用580+freesync都夠
Jumbo intel 某d cpu 好似係自己保

即係唔係行 ?
AMD Ryzen 7 1700 YD1700BBAEBOX 8 Cores/16 Threads, 3.7GHz,20MB Cache, Socket AM4 CPU BOX w/Cooler $ 2345

GIGABYTE 技嘉 GA-AX370-GAMING 5 X370,DDR4, AM4 Socket, Intel GbE+Killer Lan,USB3.1 Type A/C, ATX M/B $ 1599

Corsair Vengeance LED CMU16GX4M2C3200C16R DDR4 3200MHz 16GB (2x8GB) Stunning Red LED $ 1100

MSI 微星 GeForce GTX1080Ti Gaming X 11GB GDDR5X 雙風扇顯示卡 (DI-N108TX1) $ 5650

Samsung 960 EVO M.2 2280 MZ-V6E250 250GB PCIe 3.0 x4, NVMe 1.2 SSD 固態硬碟 $ 1070

Toshiba DT01ACA300 3TB SATA3 6Gb/s /64MB HDD $ 537

Fractal Design FR-CA-Define-S-WIN 透明側窗(黑色) ATX USB3.0 中直立式機殼(FD-CA-DEF-S-BK-W) $ 788

Cooler Master V650 (Modular 模組) 650W 80Plus Gold Cable Management 火牛(RS-650-AFBA-G1-UK) $ 790

總數$ 13879

14k list 求評
MB 大家點睇asus 新出既strix x370? 值唔值得等? 會唔會好貴?
SSD 諗緊960 evo 定 sm961
散熱用住原裝先 遲啲會超頻再考慮上水
打算下個月去砌 唔該各位畀啲意見小弟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞