[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
B350迷思
有邊幾隻atx板好
聽講asus個bios未更新有伏
B350迷思
有邊幾隻atx板好

同問
一陣去買
B350迷思
有邊幾隻atx板好

同問
一陣去買

牙石定giga好
啱啱係黃金問 msi b350m 不相容 g. Skill ddr4 aegis series 3000

sales 都好信

但msi官網都無呢款ram相容

有無成功例子嘅巴打

Lm

有冇巴打可以分享下...我睇緊GIGABYTE AB350M,跟悠二LIST都係呢條RAM但係我上官網一樣情況唔相容...
有冇人幫手解答下點樣OC 條RAM
XMP果兩個FILE已經試過 分別係2667MHZ 同2993MHZ 16-16-16-38 , 但係都係唔得

跟住係DRAM Frequency度set, 2400mhz就用到 但係2667就唔得, 點解救
啱啱係黃金問 msi b350m 不相容 g. Skill ddr4 aegis series 3000

sales 都好信

但msi官網都無呢款ram相容

有無成功例子嘅巴打

Lm

有冇巴打可以分享下...我睇緊GIGABYTE AB350M,跟悠二LIST都係呢條RAM但係我上官網一樣情況唔相容...

仆街我就係用緊msi b350m gaming pro + G.Skill DDR4 Aegis Gaming Series 3000MHz 1x8GB F4-3000C16S-8GISB 係咪因為咁所以oc唔到條ram
終於搞掂左

你確定?

等包膠

等睇直入菊花

諗下都覺得痛
為左慳果幾舊犧牲菊花

我用紅毛泥封實左

紅毛泥都穿 好似係

癡撚線,為左張凳連屎眼都封埋
btw你咁搞應該只會俾多舊紅毛泥做槍頭爆你菊

笑到我痴線
放過佢啦

https://www.youtube.com/watch?v=Cv178a60Ypg
會唔會好似禁樣
B350迷思
有邊幾隻atx板好

asus黎緊好似有隻rog strix b350f gaming
有冇人用緊corsair 540 air機箱?

用過
垃圾鋼水 不了
有冇人用緊corsair 540 air機箱?

用過
垃圾鋼水 不了

用過240 好入塵
B350迷思
有邊幾隻atx板好

asus黎緊好似有隻rog strix b350f gaming

t記有
B350迷思
有邊幾隻atx板好

t記有

個價差唔多夠買X370
B350迷思
有邊幾隻atx板好

t記有

個價差唔多夠買X370

平價x370 vs 貴價b350
窮撚到想賣咗部女佢

你條女咩料

ryzen 1700
b350
賊船16Gb ram
inwin301
gtx970
960evo
除display卡 其他新砌唔夠兩個月

同我想砌果部差唔多

放上黎大把人同你收

放啊 唔知幾銀好
B350迷思
有邊幾隻atx板好

t記有

個價差唔多夠買X370

點揀
窮撚到想賣咗部女佢

你條女咩料

ryzen 1700
b350
賊船16Gb ram
inwin301
gtx970
960evo

同我想砌果部差唔多

放上黎大把人同你收

放啊 唔知幾銀好

散賣?
B350迷思
有邊幾隻atx板好

t記有

個價差唔多夠買X370

點揀

x370都黎緊隻f gaming
點睇
窮撚到想賣咗部女佢

你條女咩料

ryzen 1700
b350
賊船16Gb ram
inwin301
gtx970
960evo

同我想砌果部差唔多

放上黎大把人同你收

放啊 唔知幾銀好

散賣?

走display 點賣法

display 點賣法

ryzen 1700
b350
賊船16Gb ram
inwin301
gtx970
960evo

同我想砌果部差唔多

放上黎大把人同你收

放啊 唔知幾銀好

散賣?

走display 點賣法

display 點賣法

結婚啦你2個
有冇人幫手解答下點樣OC 條RAM
XMP果兩個FILE已經試過 分別係2667MHZ 同2993MHZ 16-16-16-38 , 但係都係唔得

跟住係DRAM Frequency度set, 2400mhz就用到 但係2667就唔得, 點解救

DDR4-2667: RAM Voltage較 1.255v,CL較 16-18-18-38

DDR4-2933: RAM Voltage較 1.36v,CL較18-18-18-38
有冇人知Skarkoon BW9000W 個LED係唔係得藍色??
請問想換二手display有咩好推介
隻煙佬gtx560打機成日過熱reboot
筆直6-700左右
cpu:i5-3570
筆直6-700左右

760 500蚊要唔要
筆直6-700左右

760 500蚊要唔要

咩牌子?
有冇相睇睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞