[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
窮撚一問

剩打lol 諗住入張二手display
有咩要改

強 列 建 議 遲啲先買ssd
600P已經去咗三分一

塊板無M.2 Slot
用唔到600P

已cut
thanks巴打
砌得呢套野遲D有錢都係成部換架啦

就算係用SATA SSD
但得256GB夠唔夠用

LOL only 夠掛
有部notebook 1TB係手了

夠有突啦

淨lol咁不如出ssd
唔夠位再買hdd

如果買hdd唔買ssd係咪剩係開game同load game會慢d?

開WINDOWS都慢好多

堅守窮撚信念
入到game唔慢就得

你都有NB 1TB係手
直接SSD做好打機開機唔洗等
HDD遲啲再加
早買早享受. 差得幾多舊

貴5舊
可以搵爆菊巴打買760
岩岩係網吧試760 LOL推最高都keep到150FPS

你打LOL直接內顯夠做

G4560聽聞只可以開中效左右
有個問題想問好耐
hkt果度賣個LOL list 1999
g4560,內顯
佢話特別setting可以整到開高效都得
有冇高手解答下

我都係開中效

巴打你部女咩料
窮撚一問

有咩要改

600P已經去咗三分一

塊板無M.2 Slot
用唔到600P

已cut
thanks巴打

但得256GB夠唔夠用

LOL only 夠掛

夠有突啦

淨lol咁不如出ssd
唔夠位再買hdd

如果買hdd唔買ssd係咪剩係開game同load game會慢d?

堅守窮撚信念
入到game唔慢就得

你都有NB 1TB係手
HDD遲啲再加

貴5舊
可以搵爆菊巴打買760

你打LOL直接內顯夠做

有個問題想問好耐
g4560,內顯
有冇高手解答下

我都係開中效

巴打你部女咩料

RX470
求巴打解答呢條list值幾錢

今日行黃金個mk介紹比我
6180$ 包以下既野

我用黎玩playerunknown battlegrounds 同gta呢啲大作 夠唔夠做

Intel CPU i5-7500 CPU Processor (3.8GHz)
Asus/ Asrock/ Biostar DDR4 底板
GF GTX1060 3GB DDR5 打機顯示卡
A-Data 8GB DDR4 2133 Ram
A-Data 128GB SSD固態硬碟
Toshiba 1000GB SATAIII HDD
mATX Black Case 中型機箱
500W 12cm Fan Power Supply
Windows 10 / Windows 7 HomePre 64Bit

睇住佢是但汁隻大陸牛比你玩
一陣屋放煙花
去3c買啦 換隻cm/antec/corsair 450/550w
窮撚一問

有咩要改

600P已經去咗三分一

塊板無M.2 Slot
用唔到600P

已cut
thanks巴打

但得256GB夠唔夠用

LOL only 夠掛

夠有突啦

淨lol咁不如出ssd
唔夠位再買hdd

堅守窮撚信念
入到game唔慢就得

你都有NB 1TB係手
HDD遲啲再加

貴5舊
可以搵爆菊巴打買760

你打LOL直接內顯夠做

有個問題想問好耐
g4560,內顯
有冇高手解答下

我都係開中效

巴打你部女咩料

RX470

推最高應該冇問題架喎
用S340 Elite好d定400c好d

S340

點解呢?
明明400c有2個140mm係上面
唔係散得勁d咩?
同埋個玻璃又可以就咁打開
一出糧諗住即刻買

我唔直接答你 我用張圖答你

S340

點解呢?
唔係散得勁d咩?
一出糧諗住即刻買

佢用400c箱同你用NZXT RGB風扇有衝突咩?

S340

點解呢?
唔係散得勁d咩?
一出糧諗住即刻買

我個箱係s340黎嫁

S340

點解呢?
唔係散得勁d咩?
一出糧諗住即刻買

都唔關個箱事

S340

點解呢?
唔係散得勁d咩?
一出糧諗住即刻買

都唔關個箱事

佢應該係純粹推nzxt姐應該...

貴5舊
可以搵爆菊巴打買760

你打LOL直接內顯夠做

有個問題想問好耐
g4560,內顯
有冇高手解答下

我都係開中效

巴打你部女咩料

RX470

推最高應該冇問題架喎

我推最高做乜
我寧願順高fps打團唔drop

貴5舊
可以搵爆菊巴打買760

你打LOL直接內顯夠做

有個問題想問好耐
g4560,內顯
有冇高手解答下

我都係開中效

巴打你部女咩料

RX470

推最高應該冇問題架喎

我推最高做乜

1060推最高都好順

S340

點解呢?
唔係散得勁d咩?
一出糧諗住即刻買

都唔關個箱事

你地提開400c先記得有呢個選擇
400c / s340邊個防塵好啲同埋易走線

有個問題想問好耐
g4560,內顯
有冇高手解答下

我都係開中效

巴打你部女咩料

RX470

推最高應該冇問題架喎

我推最高做乜

1060推最高都好順

一開始都入左張1060
但淨係打呢隻垃圾game根本係浪費
放返出去換返張470
原來A卡啲色水分明啲
幾有層次
意外收獲

S340

點解呢?
唔係散得勁d咩?
一出糧諗住即刻買

都唔關個箱事

S340後面走線好方便

其實張圖想講我用s340昨

S340

點解呢?
唔係散得勁d咩?
一出糧諗住即刻買

都唔關個箱事

S340後面走線好方便

400C 其實唔係玻璃
係膠黎

都唔關個箱事

S340後面走線好方便

400C 其實唔係玻璃
係膠黎

好似唔駛買了
有個土豪fd 開唔到機 叫我成部拎去
好似唔駛買了

佢話無啦啦開幾次先開到
慢慢變十次 再變到開唔到
有冇高手聞到咩味?
好似唔駛買了

佢話無啦啦開幾次先開到
有冇高手聞到咩味?

好多種原因嫁喎
好似唔駛買了

佢話無啦啦開幾次先開到
有冇高手聞到咩味?

好多種原因嫁喎

cpu fan gpu fan都著 但乜畫面都冇
有諗過唔夠電 拆左張display 插內顯
都係乜都冇

我都係開中效

巴打你部女咩料

RX470

推最高應該冇問題架喎

我推最高做乜

1060推最高都好順

一開始都入左張1060
但淨係打呢隻垃圾game根本係浪費
放返出去換返張470
原來A卡啲色水分明啲
幾有層次
意外收獲

會唔會係關個moon事

點解呢?
唔係散得勁d咩?
一出糧諗住即刻買

都唔關個箱事

S340後面走線好方便

得喇 成地精喇

S340

點解呢?
唔係散得勁d咩?
一出糧諗住即刻買

都唔關個箱事

仲洗問緊係DEFINE C啦屌

點解呢?
唔係散得勁d咩?
一出糧諗住即刻買

都唔關個箱事

你條fd死忠

點解呢?
唔係散得勁d咩?
一出糧諗住即刻買

都唔關個箱事

你條fd死忠

上面都有個NZXT打手啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞