[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
有無人知akasa機箱隔音棉邊度有得買?
窮撚一問

剩打lol 諗住入張二手display
有咩要改

強 列 建 議 遲啲先買ssd
600P已經去咗三分一

塊板無M.2 Slot
用唔到600P

已cut
thanks巴打
砌得呢套野遲D有錢都係成部換架啦

就算係用SATA SSD
但得256GB夠唔夠用

LOL only 夠掛
有部notebook 1TB係手了

夠有突啦

淨lol咁不如出ssd
唔夠位再買hdd

個價對窮撚黎講又真係差好遠既
屋企行100M 想求其買隻穿牆勁既ROUTER買邊隻好
買左個Kaze master 風扇控速器

測溫度個d線,應該癡係機箱邊幾個? cpu ,display
搞事

呢個list 性價比如何

等睇俾跑車牛

等睇俾跑車牛

GT730 打機顯示卡
笑撚死

等睇俾跑車牛

GT730 打機顯示卡
笑撚死

玩踩地雷唔係打機呀?
想upgrade 求推介

CPU: i5-3450
Motherboard: Gigabyte H61M-DS2
HDD同SSD唔洗換

想換RAM,火牛同顯卡
顯卡諗住換GTX1060 3G
RAM同火牛可以簡邊隻? RAM我諗8GB就夠?普通打機用
有睇過悠二個網但係我驚硬件唔相容 THX

Motherboard: Gigabyte H61M-DS2
HDD同SSD唔洗換

想換RAM,火牛同顯卡

顯你老母卡

有無人知阿

有無人知呀

有無人知阿

你有通風窿就一定有噪音

等睇俾跑車牛

GT730 打機顯示卡
笑撚死

玩踩地雷唔係打機呀?

我條女兩年前比人昆都有740

HDD同SSD唔洗換

想換RAM,火牛同顯卡 顯示卡PLEASE

1060 3G唔抵買
落一級RX570 / 1060 6GB
火牛 ANTEC NEO / CORSAIR
BTW. 儲下錢成套換? 3代都應該差唔多盡哂

等睇俾跑車牛

GT730 打機顯示卡
笑撚死

玩踩地雷唔係打機呀?

730仲衰過內顯

HDD同SSD唔洗換

1060 3G唔抵買

Sorry 新黎唔知 火牛幾多W好? CPU冇咁易廢諗住用落去 同埋塊主機板係新 所以先唔諗住換
用S340 Elite好d定400c好d

有無人知阿

你有通風窿就一定有噪音

我知
但係加幾塊係機箱入面爽啲嘛

我覺得兩隻都唔係幾好

HDD同SSD唔洗換

1060 3G唔抵買

Sorry 新黎唔知 火牛幾多W好? CPU冇咁易廢諗住用落去 同埋塊主機板係新 所以先唔諗住換

最緊要係你覺得夠用就OK
450W 都夠. 遲啲會加野就穩陣550W
有無人知asus b350點set死個cpu rgb色? 次次set完重新開就會變黃色

等睇俾跑車牛

GT730 打機顯示卡
笑撚死

玩踩地雷唔係打機呀?

G4560 - $420
H110MB - $400
GT730 - $450
DDR4 8GB - $400
1TB HDD - $300
Case + 火牛 - $400
windows -$920

未計人工$3290, 但要食垃圾卡, 垃圾火牛+箱

我覺得兩隻都唔係幾好

s340唔錯
但define c再好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞