[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
又有rgb撚係苦海沉淪

新手一問其實咩黎

你意思係rgb?

我有google完先問架
你睇

咪姐係red green blue 囉
電腦部件有rgb燈係到
可以玩唔同配色呼吸燈節奏燈
同埋打丁

例如咁樣

細佬玩唔起 儲緊錢買g4560

唔貴
又有rgb撚係苦海沉淪

新手一問其實咩黎

你意思係rgb?

你睇

電腦部件有rgb燈係到
同埋打丁

例如咁樣

唔貴

好後悔個水冷當初冇買靚D
買左個垃圾ANTEC

你意思係rgb?

你睇

電腦部件有rgb燈係到
同埋打丁

例如咁樣

唔貴

買左個垃圾ANTEC

個個渣住x62放毒 無得輸

你意思係rgb?

你睇

電腦部件有rgb燈係到
同埋打丁

例如咁樣

唔貴

買左個垃圾ANTEC

X62個黑洞effect太好J
窮撚到想賣咗部女佢
窮撚到想賣咗部女佢

賣完之後呢
窮撚到想賣咗部女佢

你條女咩料
窮撚儲錢砌平女打LOL
g4560
1050ti
8gb ram
夠唔夠做?
其他買乜好 冇概念

電腦部件有rgb燈係到
同埋打丁

例如咁樣

唔貴

買左個垃圾ANTEC

X62個黑洞effect太好J

antec狗也不屌 只信賊船
窮撚到想賣咗部女佢

你條女咩料

ryzen 1700
b350
賊船16Gb ram
inwin301
gtx970
960evo
除display卡 其他新砌唔夠兩個月
最近換左張1070,間中玩下mass effect同lol
話說岩岩買左隻playerunknow玩,咁一開game無耐就reboot左機,開頭以為game問題,點知開返rainbow6都係咁,想問下係未隻牛有事定撞硬件/software
I5, 1070, ssd hdd各2, 用緊隻約6-7年既cm 550w
窮撚儲錢砌平女打LOL
g4560
1050ti
8gb ram
夠唔夠做?
其他買乜好 冇概念

SSD囉
窮撚儲錢砌平女打LOL
g4560
1050ti
8gb ram
夠唔夠做?
其他買乜好 冇概念

SSD囉

平靚正都係crusal 300mx?
最近換左張1070,間中玩下mass effect同lol
話說岩岩買左隻playerunknow玩,咁一開game無耐就reboot左機,開頭以為game問題,點知開返rainbow6都係咁,想問下係未隻牛有事定撞硬件/software
I5, 1070, ssd hdd各2, 用緊隻約6-7年既cm 550w

應該係火牛唔夠力 我砌新機都係咁 換咗新牛無事
窮撚到想賣咗部女佢

你條女咩料

ryzen 1700
b350
賊船16Gb ram
inwin301
gtx970
960evo

太貴幫你唔到
窮撚到想賣咗部女佢

你條女咩料

ryzen 1700
b350
賊船16Gb ram
inwin301
gtx970
960evo

同我想砌果部差唔多
窮撚到想賣咗部女佢

你條女咩料

ryzen 1700
b350
賊船16Gb ram
inwin301
gtx970
960evo

同我想砌果部差唔多

接手囉
窮撚到想賣咗部女佢

你條女咩料

ryzen 1700
b350
賊船16Gb ram
inwin301
gtx970
960evo

同我想砌果部差唔多

接手囉

砌atx
已發貨
x62幾時先減價
話說我上百度睇
我見班友仔高階既amd(1700或以上)喜歡用370多過350
分別差咁多咩,我淨係知可插雙顯示卡和更多相供電
我見巴打們都係選350
話說我上百度睇
我見班友仔高階既amd(1700或以上)喜歡用370多過350
分別差咁多咩,我淨係知可插雙顯示卡和更多相供電
我見巴打們都係選350

D人有錢咪可以買貴d囉
依家普遍b350都係用蟹lan
Intel/killer lan要x370先有 可能呢個都係考量之一
想問下主板support list冇呢條ram其實都行唔行到?
GIGABYTE 技嘉 GA-AB350M-GAMING 3 B350,DDR4, AM4 Socket, USB3.1 Type A, M.ATX呢塊板我上網睇佢support list冇呢條ram
G.SKILL DDR4 Aegis Gaming Series F4-3000C16S-8GISB DDR4 3000MHz 8GB (1x8GB) Ram
想問下會行到嗎
想問下主板support list冇呢條ram其實都行唔行到?
GIGABYTE 技嘉 GA-AB350M-GAMING 3 B350,DDR4, AM4 Socket, USB3.1 Type A, M.ATX呢塊板我上網睇佢support list冇呢條ram
G.SKILL DDR4 Aegis Gaming Series F4-3000C16S-8GISB DDR4 3000MHz 8GB (1x8GB) Ram
想問下會行到嗎

行2133Mhz冇問題
有冇人用緊corsair 540 air機箱?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞