[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
Lm
好撚耐冇打機啦

加埋5,6k都走唔甩

我都想換電腦凳同埋想買埋Sennheiser GSX 1000
未揀到凳

電腦凳諗住淘張dxracer番黎算
headset又想用番corsair

corsair出咗張凳

加多少少買張embody

賽車椅咁垃圾都有人咁貴買返黎坐
買返張人體工學仲好啦
embody雖然貴但係抵買
12年保養

我同學屋企有張
坐過真係幾舒服

我都想入番張embody

錢呀屌你
巴打們我想問我如果我淨打機使唔使買2張1080ti 定其實一張都夠玩

我宜家諗緊 跟悠二 15000 list 定25000 list 如果淨打機2張用唔曬就跟15000 list

行咩解像度
巴打們我想問我如果我淨打機使唔使買2張1080ti 定其實一張都夠玩

我宜家諗緊 跟悠二 15000 list 定25000 list 如果淨打機2張用唔曬就跟15000 list

睇你用咩resolution既月球啦

corsair出咗張凳

買返張人體工學仲好啦
12年保養

我同學屋企有張
坐過真係幾舒服

錢呀屌你

坐緊leap v1

行咩解像度

1 張玩唔玩 到 4K

60fps可以

咁樣擺風扇算唔算最有效散熱?

行咩解像度

1 張玩唔玩 到 4K

60fps可以

如果一張夠玩 4K 60FPS 我就一張算

砌定兩張玩等4k 144

行咩解像度

1 張玩唔玩 到 4K

60fps可以

如果一張夠玩 4K 60FPS 我就一張算

你上YouTube睇下人地啲game test,再對比下你想砌個個platform,CPU/ Ram都會影響fps

睇你想正壓定負壓
有fd想換卡 想問下呢張有冇伏?

ASUS, NV, GTX1070 OC DUAL FAN, 8GB GDDR5

見佢係最平既1070

同問丫,近排想upgrade 1070,近排有咩1070卡係抵玩冇伏

4月頭喺中央田買左張msi 1070 gaming x 8g $3199

D人唔係成日屌MSI廢咩

屌佢底板同代理姐

咁Zotech 隻三風扇 Extreme覺得點 會唔會散熱更加好

zotech不了 自己Google下 掛名香港公司 支那起家
有fd想換卡 想問下呢張有冇伏?

ASUS, NV, GTX1070 OC DUAL FAN, 8GB GDDR5

見佢係最平既1070

同問丫,近排想upgrade 1070,近排有咩1070卡係抵玩冇伏

4月頭喺中央田買左張msi 1070 gaming x 8g $3199

D人唔係成日屌MSI廢咩

屌佢底板同代理姐

MSI中高階板唔差㗎喎

尤其塊X370 gaming carbon,
5月頭已經出咗新版bios,
2X16G RAM 可穩行3200,
相反Asus x370 prime pro就正仆街嚟,
淨行到2933仲要再加電壓
咁耐都唔出新版bios,
上錯船啦家下,屌
CPU AMD Ryzen 5 1600 YD1600BBAEBOX 6 Cores/ 12 Threads, 3.2GHz,19M Cache, Socket AM4 CPU BOX w/Cooler

Motherboard GIGABYTE 技嘉 GA-AB350M-GAMING 3 B350,DDR4, AM4 Socket, USB3.1 Type A, M.ATX

RAM Corsair Vengeance LED CMU16GX4M2C3200C16 DDR4 3200MHz 16GB (2x8GB)

Display Card GIGABYTE 技嘉 RX580 GAMING 8GB GDDR5 雙風扇顯示卡 (GV-RX580GAMING-8GD)本身用緊RX480

HDD WD Blue WD10EZEX 1TB SATA3 6Gb/s /64MB HDD

SSD Crucial CT275MX300SSD1 MX300 275GB 2.5″ SATA SSD

PSU Antec NeoEco II 550W 80Plus Bronze 火牛本身有隻CM550w 五年前買

Case Sharkoon VG5-W Tower Case自選

用悠二7000蚊個list改
小弟唔太識 有無問題?
另外用風冷用212+得唔得?

corsair出咗張凳

買返張人體工學仲好啦
12年保養

我同學屋企有張
坐過真係幾舒服

錢呀屌你

所以想平平地入張enjoy坐住先

corsair出咗張凳

買返張人體工學仲好啦
12年保養

我同學屋企有張
坐過真係幾舒服

錢呀屌你

所謂打機凳 又大張又柒 戴個頭盔可以enjoy車game了

corsair出咗張凳

買返張人體工學仲好啦
12年保養

我同學屋企有張
坐過真係幾舒服

錢呀屌你

坐住先 曬錢

corsair出咗張凳

買返張人體工學仲好啦
12年保養

我同學屋企有張
坐過真係幾舒服

錢呀屌你

平平地就幾舊水算吧啦

corsair出咗張凳

買返張人體工學仲好啦
12年保養

我同學屋企有張
坐過真係幾舒服

錢呀屌你

一炮過一步到位啦
萬3蚊買一張embody好過你幾千蚊一張再之後再買embody

ASUS X370 PRIME PRO 終於出新BIOS !!

PRIME X370-PRO BIOS 0612
Improve system stability
Note: Updating BIOS method suggested
1. ASUS EZ Flash3: Update the BIOS by USB or Internet.
2. ASUS EZ Update: Update the BIOS in Windows environment, please download the ASUS EZ Update -V2.03.16 via the following link
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/Utility/AI_Suite_III_V10177_Ez_update-V20316.zip?_ga=2.121506312.1028612146.1495609681-1198895981.1478769839

不過冇話加強ram相容性
留名跟進...

睇你想正壓定負壓

較風扇速度可正壓可負壓

正常setting, 係有效

而最有效散熱應該係ln2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞