[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
吊原來HD120要靠另一個野先可以做到軟件控制LED顏色?
有無人有方法淨買控制器
開曬盒插曬線先知得線控
好似係叫Lighting node pro,我見要連住LED燈條買
太貴負擔唔起
有乜方法買lighting node pro 淨要個 hub
學生哥表示好似比人呃左七百蚊咁

amazon囉

有無detail
淘寶無

Amazon 都好似望唔到有

好似又真係冇
rip

吊買左三把得幾隻預設色

買之前點解唔做下research

唉上網睇好多YouTube 都無乜點提
想問下巴打們底版同Display卡係咪最好係同一個牌子

我有小小守舊所以我係
有無人有方法淨買控制器
開曬盒插曬線先知得線控
好似係叫Lighting node pro,我見要連住LED燈條買
太貴負擔唔起
有乜方法買lighting node pro 淨要個 hub

amazon囉

有無detail
淘寶無

好似又真係冇
rip

吊買左三把得幾隻預設色

http://www.corsair.com/en-us/hd120-rgb-led-high-performance-120mm-pwm-fan-with-controller
唔係呢個咩? Fan RGB LED Controller
有無人有方法淨買控制器
開曬盒插曬線先知得線控
太貴負擔唔起

amazon囉

有無detail
淘寶無

好似又真係冇
rip

吊買左三把得幾隻預設色

http://www.corsair.com/en-us/hd120-rgb-led-high-performance-120mm-pwm-fan-with-controller

睇錯原來想要軟件控制

有無detail
淘寶無

好似又真係冇
rip

吊買左三把得幾隻預設色

佢淨係想要個controller
因為已經有扇

我有小小守舊所以我係

冇關係 唔會有加成
有無人淘過phanteka evolv atx?

正都有

淘佬平400蚊
唔知同行貨有咩分別呢

連埋運費平400定點?

400蚊俾香港人賺下算啦

包埋運費之後仲送燈條,3把 rgb風扇,50蚊模組線coupon。
仲要平400蚊

點解可以平咁多

淘咗件膠版 唔敢買玻璃版

我有小小守舊所以我係

冇關係 唔會有加成

好似又真係冇
rip

吊買左三把得幾隻預設色

因為已經有扇

好似又真係冇
rip

吊買左三把得幾隻預設色

因為已經有扇

仲有無方法
S340 伏到仆街 前面裝140mm 兩個 會刮機箱 墊左野 顯示卡開最大風力 刮撚到仆街
S340 伏到仆街 前面裝140mm 兩個 會刮機箱 墊左野 顯示卡開最大風力 刮撚到仆街

刮機箱

刮機箱

未聽過會刮機箱

刮機箱

未聽過會刮機箱

諗左成日都係唔好搞咁多野
等部機打柴再轉會
屌嬲左
個倉限30kg 問集仆街又話30kg左右
屌嬲左

rip強制加運費
屌嬲左

rip強制加運費

加幾多? 我fd想淘 phanteks elite 唔知點運 100磅
屌嬲左

rip強制加運費

要拆係咪就咁蚊就得? 點解咁緊

個扣搞乜
冇教學唔識拆

正常係拉高個扣

係咪整壞左個扣

新架

搞成點

想買火牛延長線

香港係唔係得啲個樣唔掂嘅

如果淘寶又邊間好?
想買火牛延長線

香港係唔係得啲個樣唔掂嘅

如果淘寶又邊間好?

YY , 阿龍

新手問題

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yJKXFE2Gzkw4m5Y9jLSLJQ3GxQdMf-HX4z4kUxRW3OU/edit#gid=0

ASUS Prime X370-Pro

MSI X370 Gaming Pro Carbon

唔係都係10相供電咩?

求解

有冇高手解答吓

係6+4相, 個4相SOC 係由2相double 出黎

係8+2相, 個8相VCORE 係由4相double 出黎

咁對oc實際影響大唔大?
兩者供電用料係咪差好遠?
只係想將粒1700超到3.7ghz..
同埋想將ram超上去3200
屌嬲左

rip強制加運費

我都唔知可以點加 因間拒收又要我食運費

新手問題

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yJKXFE2Gzkw4m5Y9jLSLJQ3GxQdMf-HX4z4kUxRW3OU/edit#gid=0

唔係都係10相供電咩?

求解

有冇高手解答吓

係6+4相, 個4相SOC 係由2相double 出黎

係8+2相, 個8相VCORE 係由4相double 出黎

咁對oc實際影響大唔大?
兩者供電用料係咪差好遠?
只係想將粒1700超到3.7ghz..
同埋想將ram超上去3200

嚟緊牙石有strix x370
屌嬲左

rip強制加運費

我都唔知可以點加 因間拒收又要我食運費

諗緊amazon 8900$ 連運費 定 淘寶 7900$ 未個運費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞