[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(18)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
悠二巴打整既 "砌機LIST" 、 "硬件一般知識"、"走線心得" 網

全新網站有埋悠二既硬件評測

http://yujihw.com/

搵砌機LIST同埋有普通問題都可以參考呢個網先,如果有特別要求再同其他巴打係度細執
而電腦硬件問題都可以集中係度問

如果想支持悠二巴.可以Like佢FB專頁

https://www.facebook.com/Yuijhw/
lm
Keyboard 本來平平地用緊隻銀軸g skill km570 紅光

但因為我喜好光污染既關係就換左隻corsair k95 rgb platinum
叫左fd係台灣幫手買隻藍色filco
等佢寄過黎俾我
近排ram加左價?
見corsair led 16gb 貴左兩舊
留名

有冇巴打熟mic?
打算600蚊左右買隻座檯mic平時打機/skype用,
我知好多巴打都推yeti但out咗budget,
見到呢兩隻, snowball同snowball ice,
上網睇review話snowball有mode switch, ice就冇,
其餘就冇分別,
當然價錢上係snowball ice平,
我上price.com睇得一間有snowball, 但就冇snowball ice報價,
唔知呢隻好唔好呢?
有fd想換卡 想問下呢張有冇伏?

ASUS, NV, GTX1070 OC DUAL FAN, 8GB GDDR5

ASUS, NV, GTX1070 OC DUAL FAN, 8GB GDDR5

見佢係最平既1070

班RGB撚又多一樣野可以J燈

見佢係最平既1070

同問丫,近排想upgrade 1070,近排有咩1070卡係抵玩冇伏
話說今日玩CSGO同PUBG好LAG 開afterburner黎睇張display card係full load唔到 但overwatch又得 點解會咁 琴日都玩都正常
spec
asrock a320m
r5 1600
galax 1060 6gb
16gb ram
240gb ssd

見佢係最平既1070

同問丫,近排想upgrade 1070,近排有咩1070卡係抵玩冇伏

4月頭喺中央田買左張msi 1070 gaming x 8g $3199
有冇人知邊度有賣msi個風冷,好想買嚟j (我知佢廢)

見佢係最平既1070

4月頭喺中央田買左張msi 1070 gaming x 8g $3199

D人唔係成日屌MSI廢咩

見佢係最平既1070

msi雙風扇嚟講最好 msi高階卡唔差既

見佢係最平既1070

msi雙風扇嚟講最好 msi高階卡唔差既

啲人應該係屌張armor

見佢係最平既1070

屌佢底板同代理姐
好想買番個GSYNC MOON
今晚落去腦場望下先

又話無錢

冇辦法啦屌
幫條女大翻新
加MOON換女換HEADSET換電腦枱買電腦凳

預洗幾多錢?

加埋5,6k都走唔甩

我都想換電腦凳同埋想買埋Sennheiser GSX 1000
未揀到凳

電腦凳諗住淘張dxracer番黎算
headset又想用番corsair

corsair出咗張凳

加多少少買張embody

賽車椅咁垃圾都有人咁貴買返黎坐
買返張人體工學仲好啦
embody雖然貴但係抵買
12年保養
desktop新手

第1次砌女 我想問下如果直立機箱打橫放會唔會有乜不良影響

無擋到個出風位

因為打橫打直都有位 但係打橫會方便小小

見佢係最平既1070

屌佢底板同代理姐

咁Zotech 隻三風扇 Extreme覺得點 會唔會散熱更加好
好想買番個GSYNC MOON
今晚落去腦場望下先

又話無錢

冇辦法啦屌
幫條女大翻新
加MOON換女換HEADSET換電腦枱買電腦凳

預洗幾多錢?

加埋5,6k都走唔甩

我都想換電腦凳同埋想買埋Sennheiser GSX 1000
未揀到凳

corsair出咗張凳

買返張人體工學仲好啦
12年保養

我同學屋企有張
坐過真係幾舒服

加埋5,6k都走唔甩

未揀到凳

corsair出咗張凳

買返張人體工學仲好啦
12年保養

我同學屋企有張
坐過真係幾舒服

我都想入番張embody

見佢係最平既1070

屌佢底板同代理姐

咁Zotech 隻三風扇 Extreme覺得點 會唔會散熱更加好

唔會

加埋5,6k都走唔甩

未揀到凳

corsair出咗張凳

買返張人體工學仲好啦
12年保養

我同學屋企有張
坐過真係幾舒服

我都想入番張embody

依家9折
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞