[Postcrossing] 與世界各地交換明信片和郵票 (2)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
最近見到個po先開始玩

歡迎
一直好想試下 終於見到有途徑
好似幾有意義咁

都幾有趣既
由其係睇佢地講乜

有尐字好難睇

岩啊睇得好辛苦 仲有好多人好鍾意打斜寫

佢寫到醫生開單咁

我估左好耐先明佢講乜
我係銅鑼灣一間細文具舖買過一推長型既離島風景postcard,只係得個度見過,有冇人知我講邊set
要收工返屋企先補到圖

終於up到!
我覺得呢set幾特別,有成10款,有d地方我都未去過
但外國人好似冇乜feel
我買$5.5一張

佢哋好似鍾意維港d密密麻麻嘅景多d

佢地既地方 密度低 所以覺得我地咁密好神奇
我係銅鑼灣一間細文具舖買過一推長型既離島風景postcard,只係得個度見過,有冇人知我講邊set
要收工返屋企先補到圖

終於up到!
我覺得呢set幾特別,有成10款,有d地方我都未去過
但外國人好似冇乜feel
我買$5.5一張

佢哋好似鍾意維港d密密麻麻嘅景多d

佢地既地方 密度低 所以覺得我地咁密好神奇

通常香港夜景都係favourite
第一張寄既卡係去俄羅斯,係一張香港山頂夜景既postcard 我個時留左email佢仲特登send比我話佢真係好鐘意張卡,佢係既Favourite
上年去俄羅斯仲搵左佢食飯 感覺好奇妙

我60幾張俄羅斯都冇呢個機會

俄妹?

係呀
係俄羅斯版BBC度做電視劇/電影監製
政治系碩士,唔係話勁靚但真係好有氣質
同佢食完餐飯傾左幾個鐘,聽完佢學英文、讀書同做野既故事
真係覺得自己是零

我媽想我帶佢去俄羅斯玩,佢叫我weekend去就可以帶我周圍去同煮真正俄羅斯大餐比我食
第一張寄既卡係去俄羅斯,係一張香港山頂夜景既postcard 我個時留左email佢仲特登send比我話佢真係好鐘意張卡,佢係既Favourite

俄妹?

係呀
真係覺得自己是零

我媽想我帶佢去俄羅斯玩,佢叫我weekend去就可以帶我周圍去同煮真正俄羅斯大餐比我食

好正
我都想有呢啲體驗

俄妹?

係呀
真係覺得自己是零

這些機會
我信我會遇到嘅

俄妹?

係呀
真係覺得自己是零

好正
我都想有呢啲體驗

好勁

想問左邊係咪有得成套買㗎?絲打喺邊買?
好想要一套收藏

好想要一套收藏

全部台灣買

好想要一套收藏

全部台灣買

廿四節氣我見過幾款 唔sure係咪有全套

好想要一套收藏

全部台灣買

廿四節氣我見過幾款 唔sure係咪有全套

右邊個畫風咁特別嘅
之前寄去Norway啱啱red咗
佢話遲d會嚟香港玩
問我有咩special tips or some cool thing to do?
有冇咩建議?26歲囡囡
點解會有人比負皮
無啦啦又推番起
之前舊登興過一排又末落左

巴打係咪開過台?

好想要一套收藏

全部台灣買

好慘
台灣啲片唔靚

好想要一套收藏

全部台灣買

好慘
台灣啲片唔
佢話遲d會嚟香港玩
問我有咩special tips or some cool thing to do?
有冇咩建議?26歲囡囡

睇夜景?外國人會覺得d高樓大廈好得意
約佢出黎
無啦啦又推番起
之前舊登興過一排又末落左

因為話說有日我無聊search 到薯圈巴打個post
咁又想搵人討論下
咪開post 囉
佢話遲d會嚟香港玩
有冇咩建議?26歲囡囡

睇夜景?外國人會覺得d高樓大廈好得意
約佢出黎

到時要同大家報告下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞