[Postcrossing] 與世界各地交換明信片和郵票 (2)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike

我呢度寄歐洲1.5frs,international 1.9!買郵票仲貴過買cards

啱啱去英國,寄postcard一張1.x£
係souvenir shop買郵票係浮動價格

咁黑店嘅 荷蘭呢邊反而統一

其實香港都仲有郵社既
當然有啲係貴啲有啲平啲
平啲仲低過佢面值

去過旺角啲郵票鋪買郵票,要買幾倍先買到
但為左儲齊一套一定要買

我以前都對郵票冇興趣 玩左pc就開始左草郵票 就好似款雞年郵票咁 粉紅色靚到自己用唔著都要買

以前見靚就買左多
見猴年隻馬騮仔得意一下就買左千幾蚊
見到啲郵票咁靚係開心既

千幾蚊

生肖係掠水生意
郵局全年個本就應該係生肖到賺返黎

其實香港都仲有郵社既
當然有啲係貴啲有啲平啲
平啲仲低過佢面值

但為左儲齊一套一定要買

唔知你買邊啲 但你好似比人呃左咁
但好似15年年中之後好多都低過面值
寄信一流(因為次次貨啲都唔同,除左佢買小全張個5蚊難用啲其他都好易洗)

買龍年個set咋
都係一次姐唔緊要啦
有次見門口寫住咩特價寄信票,入去問又話唔知點點點唔賣比我

唔怪之得 龍年真係貴一倍

特價寄信票係無得簡款,佢比咩款就咩款咁
同有最少要買幾錢
不過係真郵票黎
有相熟人士帶路會易買好多

個時只係見到一間有龍年賣,幾貴都要買啦
我冇相熟人士,自己去咋

其實香港都仲有郵社既
當然有啲係貴啲有啲平啲
平啲仲低過佢面值

但為左儲齊一套一定要買

寄信一流(因為次次貨啲都唔同,除左佢買小全張個5蚊難用啲其他都好易洗)

買龍年個set咋
都係一次姐唔緊要啦

同有最少要買幾錢
不過係真郵票黎

我冇相熟人士,自己去咋

一個女仔好易比人呃
我每次都多數約朋友去
一直好想試下 終於見到有途徑
好似幾有意義咁

都幾有趣既
由其係睇佢地講乜

有尐字好難睇
其實大家買一張明信片大約幾錢

正常既$3-$4

我見過最平$10
搞到我覺得勁燒錢唔想寄

如果買風景卡,去遊客區或者書局就買到,唔洗十蚊咁貴

例如邊度遊客區或者書局?
我去大眾商務嗰啲都冇
誠品又好貴

尖沙咀 赤柱 廟街 中南書局

有尐商務有架wor

如果買風景卡,去遊客區或者書局就買到,唔洗十蚊咁貴

風景卡就中南/郵局$3張算
但其實寄得多風景卡都會悶

郵局有名信片咩??
薯圈個到未有POSTCARD賣囉, 仲幾靚

郵政總局有,$3張

有冇相睇下..
玩左PC差唔多3年...

呢幾張早幾日總局買,三蚊張
我覺得啲款比起中南好似多少少
起碼唔係張張都風景相先

中南我之前去搵都見唔到

放係門口架

其實香港都仲有郵社既
當然有啲係貴啲有啲平啲
平啲仲低過佢面值

但為左儲齊一套一定要買

買龍年個set咋
都係一次姐唔緊要啦

同有最少要買幾錢
不過係真郵票黎

我冇相熟人士,自己去咋

一個女仔好易比人呃
我每次都多數約朋友去

我想話郵社呀,好旺角個d,見你係後生仔好多都完全唔so

但為左儲齊一套一定要買

買龍年個set咋
都係一次姐唔緊要啦

同有最少要買幾錢
不過係真郵票黎

我冇相熟人士,自己去咋

一個女仔好易比人呃
我每次都多數約朋友去

原來係咁

風景卡就中南/郵局$3張算
但其實寄得多風景卡都會悶

郵局有名信片咩??
薯圈個到未有POSTCARD賣囉, 仲幾靚

郵政總局有,$3張

有冇相睇下..
玩左PC差唔多3年...

呢幾張早幾日總局買,三蚊張
我覺得啲款比起中南好似多少少
起碼唔係張張都風景相先

中南我之前去搵都見唔到

放係門口架

上次行女人街,見到有一檔賣postcard, 都幾靚風景圖,不過成$6 一張,相對好貴就無買到

其實香港都仲有郵社既
當然有啲係貴啲有啲平啲
平啲仲低過佢面值

但為左儲齊一套一定要買

買龍年個set咋
都係一次姐唔緊要啦

同有最少要買幾錢
不過係真郵票黎

我冇相熟人士,自己去咋

一個女仔好易比人呃
我每次都多數約朋友去

係呀尤其是地下近樓梯個counter鋪
黑店黎
其實就係一兩年前條港女賣888獅子銀行30連條片果間

所以有相熟人帶路係去好旺角既必要條件

前幾年我有個朋友整埋好旺角地圖寫埋每間店評論係fb gp
不過個谷摺左
我係銅鑼灣一間細文具舖買過一推長型既離島風景postcard,只係得個度見過,有冇人知我講邊set
要收工返屋企先補到圖

買龍年個set咋
都係一次姐唔緊要啦

同有最少要買幾錢
不過係真郵票黎

我冇相熟人士,自己去咋

一個女仔好易比人呃
我每次都多數約朋友去

黑店黎

不過個谷摺左

我知你講邊間 通常我直上樓上
以前有係ig同外國人交換郵票,所以有時都會去好旺角搵平野

買龍年個set咋
都係一次姐唔緊要啦

同有最少要買幾錢
不過係真郵票黎

我冇相熟人士,自己去咋

一個女仔好易比人呃
我每次都多數約朋友去

黑店黎

不過個谷摺左

我都係直上樓上

講起平野有檔好似有賣郵政既郵資已付明信片
姐係寫完唔使貼郵票就可以寄個隻

買龍年個set咋
都係一次姐唔緊要啦

同有最少要買幾錢
不過係真郵票黎

我冇相熟人士,自己去咋

一個女仔好易比人呃
我每次都多數約朋友去

原來係咁

我咁毒唔怪得入到去都唔做我生意
我係銅鑼灣一間細文具舖買過一推長型既離島風景postcard,只係得個度見過,有冇人知我講邊set
要收工返屋企先補到圖

等睇圖

同有最少要買幾錢
不過係真郵票黎

我冇相熟人士,自己去咋

一個女仔好易比人呃
我每次都多數約朋友去

黑店黎

不過個谷摺左

我都係直上樓上

講起平野有檔好似有賣郵政既郵資已付明信片
姐係寫完唔使貼郵票就可以寄個隻

我有買過,第一次去好旺角既時候係地下後面中間舖搵到

買龍年個set咋
都係一次姐唔緊要啦

同有最少要買幾錢
不過係真郵票黎

我冇相熟人士,自己去咋

一個女仔好易比人呃
我每次都多數約朋友去

黑店黎

不過個谷摺左

我都知講邊間
慣左上最頂行返落黎,地下唔會行
有冇人買過水彩畫postcard?
多數買到係沈平
唔知仲有冇其他
不過d外國人好似麻麻地like
有冇人買過水彩畫postcard?
多數買到係沈平
唔知仲有冇其他
不過d外國人好似麻麻地like

我都係買過呢個
寄左出去但冇寫id係咪玩完?
我好似有一張冇寫到
Cow女一流
考完dse 我大把時間玩
我好似有一張冇寫到

如果你有寫到日期同睇得出係香港寄都有機會搵得到ID
Cow女一流

劉嗚睇攻略
我好似有一張冇寫到

我成日都唔記得寫
好嘅receiver 會去Pc support 度搵番個ID
Cow女一流

劉嗚睇攻略

明顯就我要睇你地攻略啦
我都唔識玩

如果cow到日本小妹妹就好了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞