[Postcrossing] 與世界各地交換明信片和郵票 (2)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
新手早10日加入抽地址寄卡
22先寄(等星期一郵局開),今日荷蘭就話收到,極快呀
好期待收到卡

荷蘭七日 寄返香港都係

不過荷蘭星期一唔派信

本身仲估緊荷蘭定德國會快啲
我另外三張係盧森堡俄羅斯同美國
不過見樓上咁多巴絲話俄羅斯等好耐,惟有慢慢等

講開又講 外國真係好多退休人士玩
佢地profile個個都講自己有好多孫仔孫女

仲好大家族tim
好期待收到卡

荷蘭七日 寄返香港都係

不過荷蘭星期一唔派信

仲好大家族tim

其實寫咩俾佢哋咩好
睇profile佢哋好似個個都好有閱歷咁
好期待收到卡

荷蘭七日 寄返香港都係

不過荷蘭星期一唔派信

仲好大家族tim

其實寫咩俾佢哋咩好

我寄香港風景卡,會介紹返張卡影既地方
唔會寫長文
好期待收到卡

荷蘭七日 寄返香港都係

不過荷蘭星期一唔派信

仲好大家族tim

其實寫咩俾佢哋咩好

唔會寫長文

我之前去歷史博物館間舖買咗一套香港小食嘅postcard,因為見好多人都想收食物卡
順便可以介紹下香港小食
好期待收到卡

荷蘭七日 寄返香港都係

不過荷蘭星期一唔派信

但德國星期一會派信囉 我個fd琴日收到我張生日卡

荷蘭七日 寄返香港都係

不過荷蘭星期一唔派信

仲好大家族tim

其實寫咩俾佢哋咩好

唔會寫長文

我之前去歷史博物館間舖買咗一套香港小食嘅postcard,因為見好多人都想收食物卡
順便可以介紹下香港小食

我收到兩位巴絲打嘅卡都係香港嘅野食 引死我啦

放心一山還有一山低
你唔係最樣衰個個
咁諗你會開心好多

有啲postcrosser啲字仲樣衰過醫生手字
26隻字母都分唔到

可能人地真係醫生呢
用緊呢隻商務postcard (學生仔貪佢$4張夠平)
有冇其他postcard又方便買到又靚啲

商務仲賣緊4蚊?
唔係加到6蚊好耐咩

依類商務postcard赤柱2蚊張 上次一嘢入咗10張

好抵
但要入到赤柱真係

尖咀重慶隔離條巷有檔都好似係幾蚊 啲款唔同啲 可以一睇

重慶條巷個檔早兩年好平,$1定$1.5張
不過啲卡款式好舊,山頂仲有老襯亭,西九ICC仲未起

我返黎望下自己大學間商務先 我地買任何野都有9折 唔知平唔平

放心一山還有一山低
你唔係最樣衰個個
咁諗你會開心好多

有啲postcrosser啲字仲樣衰過醫生手字
26隻字母都分唔到

可能人地真係醫生呢
用緊呢隻商務postcard (學生仔貪佢$4張夠平)
有冇其他postcard又方便買到又靚啲

商務仲賣緊4蚊?
唔係加到6蚊好耐咩

依類商務postcard赤柱2蚊張 上次一嘢入咗10張

好抵
但要入到赤柱真係

尖咀重慶隔離條巷有檔都好似係幾蚊 啲款唔同啲 可以一睇

重慶條巷個檔早兩年好平,$1定$1.5張
不過啲卡款式好舊,山頂仲有老襯亭,西九ICC仲未起

我返黎望下自己大學間商務先 我地買任何野都有9折 唔知平唔平

City 商務賣5定6蚊張
好期待收到卡

荷蘭七日 寄返香港都係

不過荷蘭星期一唔派信

但德國星期一會派信囉 我個fd琴日收到我張生日卡

呢頭講完德國人都reg咗張卡
Airmail效率都幾高
最鍾意有人收到card 講hk is a country

之前一隻支那女人同我吹水時問我去過邊旅行
我話韓國同台灣
之後牠話 台灣不是一個國家

呢句係我成世聽過最難聽既說話

我話韓國同台灣

點解你會同佢傾計嘅

我話韓國同台灣

點解你會同佢傾計嘅

返工

我話韓國同台灣

之前收到個美國人咁覆都幾開心
I love your #HKisnotChina message. Hong Kong's history is so complex and i have always admired the spirit of her citizens. It has always seemed to me to be a very unique place, especially because of events in the last century.
又happy postcrossing 喇
你地係咪比自己屋企既地址?

我話韓國同台灣

點解你會同佢傾計嘅

返工

自大到一個點
唔通我去北京佢又話北京唔係一心個國家

我話韓國同台灣

點解你會同佢傾計嘅

返工

自大到一個點
唔通我去北京佢又話北京唔係一心個國家

其實嗰種唔尊重對待
正正就係五獨助長嘅原因

寄卡返大陸
應該會有人check哂所有字
好似係
今日去左三間文具店都無postcard

係呀
千辛萬苦終於join 到一個chain card....
仲等緊條友比地址我

係呀

介意可以租個郵箱

我幾個朋友都係

係呀

介意可以租個郵箱

我幾個朋友都係

其實我以前都有諗過,但為左pc黎開成本大增

係呀

介意可以租個郵箱

我幾個朋友都係

印象中好似唔貴

係呀

介意可以租個郵箱

我幾個朋友都係

印象中好似唔貴

$370一年
但唔多方便,唔係度度都有郵箱

係呀

介意可以租個郵箱

我幾個朋友都係

印象中好似唔貴

$370一年
但唔多方便,唔係度度都有郵箱

係呀,分分鐘去收個信都要搭車,咁呢d都係成本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞