[Postcrossing] 與世界各地交換明信片和郵票 (2)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
大家通常寫啲咩
新手唔識寫

其實寫咩都好隨心,有d人會係profile講明想你寫咩
冇要求既通常都係自介,介紹下張postcard,up下d關於香港既野咁

次次都會喺寄去外國嘅postcard右下角寫句
#HK is not China
大家通常寫啲咩
新手唔識寫

冇要求既通常都係自介,介紹下張postcard,up下d關於香港既野咁

其實我都有諗過寫
本來想up圖
試左幾次都圖片上傳失敗
我放棄
btw 打算聽朝12點左右送出幾張台灣postcard (空白)
有人有興趣就留意住啦
我會加密架

用電話我都up到

我就係唔知做咩up唔到
本來想up圖
試左幾次都圖片上傳失敗
我放棄
btw 打算聽朝12點左右送出幾張台灣postcard (空白)
有人有興趣就留意住啦
我會加密架

用電話我都up到

我就係唔知做咩up唔到

ios/an?
大家通常寫啲咩
新手唔識寫

其實我都有諗過寫

有一輪我都有寫
但又覺得未必個個都有興趣理政治野
本來想up圖
試左幾次都圖片上傳失敗
我放棄
有人有興趣就留意住啦
我會加密架

用電話我都up到

我就係唔知做咩up唔到

ios/an?

iOS
最近見到個po先開始玩
本來想up圖
試左幾次都圖片上傳失敗
我放棄
有人有興趣就留意住啦
我會加密架

用電話我都up到

我就係唔知做咩up唔到

ios/an?

iOS

我行緊10.2.1 用safari up到圖
大家通常寫啲咩
新手唔識寫

其實我都有諗過寫

有一輪我都有寫

其實係講完都係冇用 佢地都係會繼續講China
大家通常寫啲咩
新手唔識寫

其實我都有諗過寫

有一輪我都有寫

我每張都講2句中港之別
當本地介紹
第一張寄既卡係去俄羅斯,係一張香港山頂夜景既postcard 我個時留左email佢仲特登send比我話佢真係好鐘意張卡,佢係既Favourite
上年去俄羅斯仲搵左佢食飯 感覺好奇妙

我60幾張俄羅斯都冇呢個機會

俄妹?

有個回postcard俾我
勁正
大家通常寫啲咩
新手唔識寫

其實我都有諗過寫

有一輪我都有寫

我每張都講2句中港之別
當本地介紹

好奇你點樣寫
一直好想試下 終於見到有途徑
好似幾有意義咁

都幾有趣既
由其係睇佢地講乜

有尐字好難睇

岩啊睇得好辛苦 仲有好多人好鍾意打斜寫
大家通常寫啲咩
新手唔識寫

其實我都有諗過寫

有一輪我都有寫

我每張都講2句中港之別
當本地介紹

好奇你點樣寫

Hongkongese have national teams different from the Chinese, and we booed Chinese national anthem...
大家通常寫啲咩
新手唔識寫

其實我都有諗過寫

有一輪我都有寫

我每張都講2句中港之別
當本地介紹

好奇你點樣寫

Hongkongese have national teams different from the Chinese, and we booed Chinese national anthem...

下....
本來想up圖
試左幾次都圖片上傳失敗
我放棄
有人有興趣就留意住啦
我會加密架

用電話我都up到

我就係唔知做咩up唔到

ios/an?

iOS

我行緊10.2.1 用safari up到圖

我app/chrome/safari都唔得
之前係用app up
今日唔知咩事
大家通常寫啲咩
新手唔識寫

其實我都有諗過寫

有一輪我都有寫

我每張都講2句中港之別
當本地介紹

好奇你點樣寫

下....

講事實je
https://www.youtube.com/watch?v=gZB-5eaXfwg
我係銅鑼灣一間細文具舖買過一推長型既離島風景postcard,只係得個度見過,有冇人知我講邊set
要收工返屋企先補到圖

終於up到!
我覺得呢set幾特別,有成10款,有d地方我都未去過
但外國人好似冇乜feel
我買$5.5一張
我係銅鑼灣一間細文具舖買過一推長型既離島風景postcard,只係得個度見過,有冇人知我講邊set
要收工返屋企先補到圖

終於up到!
我買$5.5一張

銅鑼灣邊個位?
要收工返屋企先補到圖

終於up到!
我買$5.5一張

銅鑼灣邊個位?

軒尼斯道過左鵝頸橋
不過我買左好耐了
要收工返屋企先補到圖

終於up到!
我買$5.5一張

佢哋好似鍾意維港d密密麻麻嘅景多d
要收工返屋企先補到圖

終於up到!
我買$5.5一張

銅鑼灣邊個位?

軒尼斯道過左鵝頸橋
不過我買左好耐了

Thx. 搵日經過睇下先
要收工返屋企先補到圖

終於up到!
我買$5.5一張

佢哋好似鍾意維港d密密麻麻嘅景多d

係 同埋山頂
總之最typical 既香港⋯⋯
大家通常寫啲咩
新手唔識寫

其實我都有諗過寫

有一輪我都有寫

我每張都講2句中港之別
當本地介紹

我係profile 寫左hong kong is not china
pls do not write china on address otherwise i may not receive your card
大家通常寫啲咩
新手唔識寫

我發現有講想人寫乜 尐人會寫多尐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞