[Postcrossing] 與世界各地交換明信片和郵票 (2)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
聽朝八點機,啱啱先寫完兩張明信片
諗住機場寄有飛機郵戳

機場郵局冇咁早開喎?飛機郵戳要dup入郵局入面個個特別郵箱先得

唔係卦,傻仔咗添

算啦
宜家都有20周年印

回歸廿年印?比我就唔想要

我都唔想要
電子打印打到一舊舊

最鐘意係聖誕叫你早啲寄信個個
唔係成日儲到

尋晚回post個時我都有諗過叫巴打試下攝紙仔
但我未試過,一陣水左佢就唔好
諗住機場寄有飛機郵戳

機場郵局冇咁早開喎?飛機郵戳要dup入郵局入面個個特別郵箱先得

唔係卦,傻仔咗添

算啦
宜家都有20周年印

我都唔想要
電子打印打到一舊舊

唔係成日儲到

我都未
可能得可能唔得
成功機會50%左右
新post留名

岩岩抽到個北京同巴西
可唔可以唔寄大陸個個
新post留名

岩岩抽到個北京同巴西
可唔可以唔寄大陸個個

可以的
不過又要等60日relase quota
我唔知你有幾多張quota好似我10張咁多wfc
新post留名

岩岩抽到個北京同巴西
可唔可以唔寄大陸個個

可以的

新手得5張咋
先前寄咗個3張都未reg
新post留名

岩岩抽到個北京同巴西
可唔可以唔寄大陸個個

可以的

新手得5張咋

我17張quota...呢排冇心情寫
新post留名

岩岩抽到個北京同巴西
可唔可以唔寄大陸個個

可以的

新手得5張咋

我17張quota...呢排冇心情寫

係咪會寫到唔知寫咩好
應該係香港印
我會畫4張儲齊一套俾巴絲睇下點先
有興趣先去訂製, 不過預我星期一先起到貨, 手繪要時間之餘我仲有另一個筆友po搞緊

巴打等你!

勁開心比我發現咗依個post! 搵到一班志同道合都中意postcrossing

巴打慢慢畫,等你出靚postcard

唔急呀巴打 等你

期待!

香港印50張$88, 1日起貨
呢個post都同你掃得晒
諗住機場寄有飛機郵戳

唔係卦,傻仔咗添

算啦
宜家都有20周年印

我都唔想要
電子打印打到一舊舊

唔係成日儲到

聖誕提早寄 會唔會十一月就有

唔係卦,傻仔咗添

算啦
宜家都有20周年印

我都唔想要
電子打印打到一舊舊

唔係成日儲到

我都未
可能得可能唔得
成功機會50%左右

如果佢睇到應該得
應該係香港印
有興趣先去訂製, 不過預我星期一先起到貨, 手繪要時間之餘我仲有另一個筆友po搞緊

巴打等你!

勁開心比我發現咗依個post! 搵到一班志同道合都中意postcrossing

唔急呀巴打 等你

期待!

期待
應該係香港印

巴打等你!

唔急呀巴打 等你

期待!

推推先

啱啱收到張美國嘅卡 個郵戳cup錯正面 結果郵票俾人用紅色原子筆畫左
不過佢張卡個景點咁啱同我電腦個wallpaper一樣
應該係香港印

巴打等你!

唔急呀巴打 等你

期待!

推推先

啱啱收到張美國嘅卡 個郵戳cup錯正面 結果郵票俾人用紅色原子筆畫左

咁搞笑 好有緣

咦呢個郵票幾靚喎 我未收到過
有無人share下有邊啲外國郵局online store係可以比人買郵票再international shipping咁寄嚟香港?

芬蘭郵政好似都有
好想入套moomin但70€

紐西蘭郵政都得啊!有啲郵票好靚!有冇巴絲有glow worms郵票?我睇完隔左排再睇佢已經落左架
唔知有冇人儲緊日本郵局出嘅特別明信片
之前為左儲 係ig搵好多日本人黎換
換左好多返黎 多到比屋企人鬧

不規則果尐?

我都有買

我都買左少少

每次都係一張起兩張止,唔敢買咁多

日本郵局郵票都勁靚! 好難搵到人撘路買😭

有無人會好似我咁試過自己整明信片?
啱啱postcrossing時嫌明信片太貴 有時又好難match到對方想要嘅嘢 (有小朋友想要海綿寶寶/mario postcard)
我索性買卡同膠紙返嚟自己畫
雖然畫功唔叻 又好花時間 但好有滿足感 同埋覺得個小朋友收到應該會好開心

有, 之前4張都係自己影相再整成硬卡紙寄

好靚啊我要買
諗住機場寄有飛機郵戳

唔係卦,傻仔咗添

算啦
宜家都有20周年印

我都唔想要
電子打印打到一舊舊

唔係成日儲到

聖誕提早寄 會唔會十一月就有

正解
每年11月頭就有

以前港英時代好似好多宣傳印
宜家得返聖誕同叫你俾足郵費

巴打等你!

唔急呀巴打 等你

期待!

推推先

應該係香港印

巴打等你!

唔急呀巴打 等你

期待!

推推先

多謝支持
聽日起一張稿先

好靚呀
如果香港有啲靚嘅map card就好
如果香港有啲靚嘅map card就好

好靚呀

兩個郵票都好靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞