[Postcrossing] 與世界各地交換明信片和郵票 (2)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
岩岩抽左張
係USA呀~~

冇人理我

不過呢個USA係郵箱黎, 唔知會唔會寄失
會既話仲衰過俄國

郵箱先冇咁易寄失
係郵局入面又快又安全

因為條友話佢miss左好多卡我先擔心
聽你咁講又放心返少少

唔知係唔係miss得多所以先用郵箱呢
郵箱感覺係好穩陣

我睇佢profile玩左over 9 years

九年 超資深玩家

個戶口開左九年姐....

我有d用唔哂

遲d補圖

好旺角有幾間郵票舖都會賣舊既特別郵票,要黎寄明信片既話,可以去搵D有賣打折郵票既~ 通常都會有好多舊款,我最舊買過1997年套貝殼,但有D要成套/成版買

果日行過都唔係好覺有

有啲鋪會貼出黎寫住「打折票」
不過我唔敢入去問

個量要團購先得

要買幾多架

我同朋友夾通常都買1000蚊左右

原來要買咁多
第一張postcard send左兩個禮拜終於到左德國啦!
好滾動啊

兩個禮拜咁耐嘅

平均七八日炸wor

我有d用唔哂

遲d補圖

好旺角有幾間郵票舖都會賣舊既特別郵票,要黎寄明信片既話,可以去搵D有賣打折郵票既~ 通常都會有好多舊款,我最舊買過1997年套貝殼,但有D要成套/成版買

果日行過都唔係好覺有

不過我唔敢入去問

個量要團購先得

要買幾多架

原來要買咁多

睇老闆啦
寄左2年都未寄完
又賣左啲比人

果日行過都唔係好覺有

不過我唔敢入去問

個量要團購先得

要買幾多架

原來要買咁多

睇老闆啦
寄左2年都未寄完
又賣左啲比人

有冇邊間介紹,好似真係可以試下團購
但平幾多?
第一張postcard send左兩個禮拜終於到左德國啦!
好滾動啊

兩個禮拜咁耐嘅

你一日就到
[quote]第一張postcard send左兩個禮拜終於到左德國啦!
好滾動啊

兩個禮拜咁耐嘅

你一日就到

冇人理我

不過呢個USA係郵箱黎, 唔知會唔會寄失
會既話仲衰過俄國

郵箱先冇咁易寄失
係郵局入面又快又安全

因為條友話佢miss左好多卡我先擔心
聽你咁講又放心返少少

唔知係唔係miss得多所以先用郵箱呢
郵箱感覺係好穩陣

我睇佢profile玩左over 9 years

九年 超資深玩家

個戶口開左九年姐....

好耐 個時都唔知postcrossing係咩

果日行過都唔係好覺有

不過我唔敢入去問

個量要團購先得

要買幾多架

原來要買咁多

放心啦我相信你一定好快用晒
如果想追返之前出嗰啲特別郵票應該去邊度買?

我有d用唔哂

遲d補圖

我最舊係1997回歸
呢套長期打折

係咪理論上1997年7月1號之後嘅郵票依家全部都仲用得?

有冇地址

不過我唔敢入去問

個量要團購先得

要買幾多架

原來要買咁多

睇老闆啦
寄左2年都未寄完
又賣左啲比人

但平幾多?

留名等團購
[quote]第一張postcard send左兩個禮拜終於到左德國啦!
好滾動啊

兩個禮拜咁耐嘅

你一日就到

差唔多啦
我啱啱寄德國都用咗十一日先到
想問註冊個到 city/place應該寫咩?
你地收到既卡會點收藏
我會買本無印file裝曬佢

不過我唔敢入去問

個量要團購先得

要買幾多架

原來要買咁多

睇老闆啦
寄左2年都未寄完
又賣左啲比人

但平幾多?

我有興趣
你地收到既卡會點收藏

用A5 file

Hong Kong?

Hong Kong?

我寫左都係唔得

Hong hong, homg kong咁樣
你地收到既卡會點收藏

用A5 file

12蚊店有專裝postcard ge folder
最鍾意有人收到card 講hk is a country

之前一隻支那女人同我吹水時問我去過邊旅行
我話韓國同台灣
之後牠話 台灣不是一個國家

呢句係我成世聽過最難聽既說話

之前收到個美國人咁覆都幾開心
I love your #HKisnotChina message. Hong Kong's history is so complex and i have always admired the spirit of her citizens. It has always seemed to me to be a very unique place, especially because of events in the last century.

巴打段野 個陣雨傘革命有個韓妹主動問我香港發生咩事 大家仲swapcard

我話韓國同台灣

點解你會同佢傾計嘅

返工

自大到一個點
唔通我去北京佢又話北京唔係一心個國家

牠的問題係問我, 你去過邊個國家旅行
之後隻支那雞話中國好強大用左三十年去做人地國家要用一百年先做到既野
我心諗,賺得錢個環境都玩撚完啦
仲有話日本同美國好邪惡
但又唔撚知佢地福建人最撚多人移民去美帝到

我話韓國同台灣

點解你會同佢傾計嘅

返工

自大到一個點
唔通我去北京佢又話北京唔係一心個國家

其實嗰種唔尊重對待
正正就係五獨助長嘅原因

寄卡返大陸
應該會有人check哂所有字
好似係

呢個國家 只係用對其他國家既仇恨去凝聚國民
你地收到既卡會點收藏

用A5 file

但係有尐卡太大張 都係要用a5
你地收到既卡會點收藏

用A5 file

但係有尐卡太大張 都係要用a5

通常postcard size
或者用無印 4r 相簿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞