[Postcrossing] 與世界各地交換明信片和郵票 (2)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
新手早10日加入抽地址寄卡
22先寄(等星期一郵局開),今日荷蘭就話收到,極快呀
好期待收到卡

我上次五日收到
如果想追返之前出嗰啲特別郵票應該去邊度買?

郵政局尋寶
郵社
facebook group

郵局應該搵唔到
如果想搵15/16年個d我可能有

聽聞宜家比審計署話完咩郵票都拎出黎賣
之前我果啲都有小小
不過過唔齊套

真係架? 咁係咪要去總局?

郵政局尋寶
郵社

郵局應該搵唔到

之前我果啲都有小小
不過過唔齊套

唔一定要總局,普通局都得
不過總局同尖沙咀有集郵櫃檯易問啲
不過多數都係呢一兩年貨
但有咩都唔係佢地話事

簡啲唔忙既時間去禮貌啲問下佢地有冇啲特別郵票啦 有多數都肯賣比你

今日開左版中國科學家黎用

郵政局尋寶
郵社

郵局應該搵唔到

之前我果啲都有小小
不過過唔齊套

唔一定要總局,普通局都得
不過總局同尖沙咀有集郵櫃檯易問啲
不過多數都係呢一兩年貨
但有咩都唔係佢地話事

簡啲唔忙既時間去禮貌啲問下佢地有冇啲特別郵票啦 有多數都肯賣比你

今日開左版中國科學家黎用

咁我都去開尖沙咀局既,就係貪佢人少
如果係近兩年個d就唔使了
想要個d都買左
仲用唔晒
有需要既巴絲去問下啦
前日寄咗第一張postcard去美國
想問大家手字點樣可以寫靚啲,啲字核突到寫完張自己都唔好意思寄
想問大家手字點樣可以寫靚啲,啲字核突到寫完張自己都唔好意思寄

放心一山還有一山低
你唔係最樣衰個個
咁諗你會開心好多

有啲postcrosser啲字仲樣衰過醫生手字
26隻字母都分唔到

放心一山還有一山低
你唔係最樣衰個個
咁諗你會開心好多

26隻字母都分唔到

可能人地真係醫生呢
用緊呢隻商務postcard (學生仔貪佢$4張夠平)
有冇其他postcard又方便買到又靚啲

放心一山還有一山低
你唔係最樣衰個個
咁諗你會開心好多

26隻字母都分唔到

可能人地真係醫生呢

商務仲賣緊4蚊?
唔係加到6蚊好耐咩

我有d用唔哂

遲d補圖

放心一山還有一山低
你唔係最樣衰個個
咁諗你會開心好多

26隻字母都分唔到

可能人地真係醫生呢

商務仲賣緊4蚊?
唔係加到6蚊好耐咩

唔同店唔同價位
好期待收到卡

我上次五日收到

原來可以咁快

放心一山還有一山低
你唔係最樣衰個個
咁諗你會開心好多

26隻字母都分唔到

可能人地真係醫生呢

今日經過廟街買
10蚊3張幾抵屌
好期待收到卡

荷蘭七日 寄返香港都係

不過荷蘭星期一唔派信

本身仲估緊荷蘭定德國會快啲
我另外三張係盧森堡俄羅斯同美國
不過見樓上咁多巴絲話俄羅斯等好耐,惟有慢慢等

講開又講 外國真係好多退休人士玩
佢地profile個個都講自己有好多孫仔孫女

放心一山還有一山低
你唔係最樣衰個個
咁諗你會開心好多

26隻字母都分唔到

可能人地真係醫生呢

商務仲賣緊4蚊?
唔係加到6蚊好耐咩

唔同店唔同價位

長知識了

放心一山還有一山低
你唔係最樣衰個個
咁諗你會開心好多

26隻字母都分唔到

可能人地真係醫生呢

商務仲賣緊4蚊?
唔係加到6蚊好耐咩

依類商務postcard赤柱2蚊張 上次一嘢入咗10張

放心一山還有一山低
你唔係最樣衰個個
咁諗你會開心好多

26隻字母都分唔到

可能人地真係醫生呢

今日經過廟街買
10蚊3張幾抵屌

巴打識貨 我好鐘意去廟街買呢幾款

放心一山還有一山低
你唔係最樣衰個個
咁諗你會開心好多

26隻字母都分唔到

可能人地真係醫生呢

商務仲賣緊4蚊?
唔係加到6蚊好耐咩

好抵
但要入到赤柱真係

放心一山還有一山低
你唔係最樣衰個個
咁諗你會開心好多

26隻字母都分唔到

可能人地真係醫生呢

商務仲賣緊4蚊?
唔係加到6蚊好耐咩

好抵
但要入到赤柱真係

尖咀重慶隔離條巷有檔都好似係幾蚊 啲款唔同啲 可以一睇
第一張到既係德國
佢仲知我識德文特登send左段message比我
好sweet呀呢件事
希望另外個4張都快d到啦

之後抽到個台灣

係咪同你講 Ich liebe dich

Fick dich 咋下

佢係女人嚟
佢打左一大段德文,內容都係覆番我postcard入面講嗰d嘢
講下波同去讀書咁
希望可以keep住

waa佢話想同我做筆友!!
好開心呀

正呀絲打!
可以順便學德文
去德國玩又可以探下佢
第一張到既係德國
佢仲知我識德文特登send左段message比我
好sweet呀呢件事
希望另外個4張都快d到啦

之後抽到個台灣

係咪同你講 Ich liebe dich

Fick dich 咋下

佢係女人嚟
佢打左一大段德文,內容都係覆番我postcard入面講嗰d嘢
講下波同去讀書咁
希望可以keep住

waa佢話想同我做筆友!!
好開心呀

正呀絲打!
可以順便學德文
去德國玩又可以探下佢

咁快就識到朋友真好
要keep係聯絡丫

放心一山還有一山低
你唔係最樣衰個個
咁諗你會開心好多

26隻字母都分唔到

可能人地真係醫生呢

商務仲賣緊4蚊?
唔係加到6蚊好耐咩

好抵
但要入到赤柱真係

尖咀重慶隔離條巷有檔都好似係幾蚊 啲款唔同啲 可以一睇

重慶條巷個檔早兩年好平,$1定$1.5張
不過啲卡款式好舊,山頂仲有老襯亭,西九ICC仲未起

放心一山還有一山低
你唔係最樣衰個個
咁諗你會開心好多

26隻字母都分唔到

可能人地真係醫生呢

商務仲賣緊4蚊?
唔係加到6蚊好耐咩

好抵
但要入到赤柱真係

大街行到入中間個檔?
我係個間買過細size一包20張20蚊
宜家都仲係咁既價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞