[Postcrossing] 與世界各地交換明信片和郵票 (2)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
好神奇原來冇寄失到啊 冇寫postcode寄俄羅斯用左兩個月時間寄到

恭喜晒
祝下個又抽中俄羅斯

玩postcrossing的宿命

好神奇原來冇寄失到啊 冇寫postcode寄俄羅斯用左兩個月時間寄到

恭喜晒
祝下個又抽中俄羅斯

恭喜晒
祝下個又抽中俄羅斯

我而家都玩寄俄羅斯
比大家講到好過癮
新post留名

岩岩抽到個北京同巴西
可唔可以唔寄大陸個個

可以的
不過又要等60日relase quota
我唔知你有幾多張quota好似我10張咁多wfc

新手得5張咋
先前寄咗個3張都未reg

我17張quota...呢排冇心情寫

係咪會寫到唔知寫咩好

一寫得多真係會唔知寫咩好 來來去去個啲嘢😪
Btw 你地係咪成日都要寄俄羅斯?
我10張有8張都係寄俄記 好悶

寄俄羅斯係咪最快都一頭半個月?

俄羅斯平均要一個月以上
快既兩星期可以到

恭喜晒
祝下個又抽中俄羅斯

我而家都玩寄俄羅斯
比大家講到好過癮

你地講左咁耐,我都抽下啦
諗住抽一張試運
結果
。。。

快點恭喜我
大家有冇識下pen pal
前幾日改返香港地址 怕到時返左香港收唔到
啱啱抽左個地址 望住個postcard id係HK但我人在NL 希望receiver唔好介意啦
你地有冇試過轉地方啊

恭喜晒
祝下個又抽中俄羅斯

我而家都玩寄俄羅斯
比大家講到好過癮

諗住抽一張試運
結果
。。。

快點恭喜我

恭喜賀喜
響荷蘭寄出8張 咁蹺有3張都係德國
得1張寄俄羅斯
唔知轉返香港地址會唔會多俄羅斯呢

恭喜

試過 加拿大籍越南台灣mix女仔
佢想學中文 我想學英文
但都係就佢寫中文
不過keep咗幾個月斷咗 自己衰 成日唔記得回信
典型香港人 習慣咗用手機 拎起筆寫信 好困難咁

恭喜晒
祝下個又抽中俄羅斯

我而家都玩寄俄羅斯
比大家講到好過癮

諗住抽一張試運
結果
。。。

快點恭喜我

恭喜賀喜

恭喜恭喜
我都一擊即中俄羅斯,好開心
得1張寄俄羅斯

你好想要俄羅斯咩
正常唔會啦,travel中postcard理論上只會一張俄羅斯

以前有幾個,但全部寫寫下就冇再寫
得1張寄俄羅斯

你好想要俄羅斯咩
正常唔會啦,travel中postcard理論上只會一張俄羅斯

我果張第三十日
[quote]大家有冇識下pen pal

佢想學中文 我想學英文
但都係就佢寫中文
典型香港人 習慣咗用手機 拎起筆寫信 好困難咁[
/quote]
你幫人學中文用電腦打字應該唔係真係有問題

佢想學中文 我想學英文
但都係就佢寫中文
典型香港人 習慣咗用手機 拎起筆寫信 好困難咁

你幫人學中文用電腦打字應該唔係真係有問題
得1張寄俄羅斯

你好想要俄羅斯咩

我果張第三十日

仲係正常,未到平均時間
得1張寄俄羅斯

你好想要俄羅斯咩

我果張第三十日

仲係正常,未到平均時間

唔想expired
得1張寄俄羅斯

你好想要俄羅斯咩

我果張第三十日

仲係正常,未到平均時間

唔想expired

安心,冇咁易expired既
新手開左帳 留名
新手開左帳 留名

第二抽抽到個美國女仔 感動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞