[Postcrossing] 與世界各地交換明信片和郵票 (2)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike

未買過大版
平時買長條個啲係跟面值

我特登去郵局買 順便參觀中央郵局

我都去過大阪中央郵局

我上星期去KITTE都可以買到破產

簡直係郵票界聖地
未去過

地方唔大但啲貨多花款到買死你
平成27至29年所有紀念票都有得入手
仲未計合作產品
紀念明信片買下買下會發現好多款
只收現金
建議帶3萬yen先好入門口隨心購物
否則計下條數先

集郵愛好者去到實出血

出血 我直情大動脈放血
好彩嗰度唔收credit card
岩岩將第一張postcard寄到去德國 依家有一個位可以收postcard 但我想問下入到register a postcard果版 佢要我填postcard Id 同message
想問下postcard id可以系邊到搵到?

你收到張postcard人地會寫個id比你
Btw系你老母

如果直係搵唔到
盡填呢一版
應該幫到你
https://www.postcrossing.com/receive/unknown

買啦好抵買,食少餐放題就可以買到啦
以前我係香港買要二十蚊張架

點解香港賣咁貴嘅
佢依家賣緊€0.32=HKD$2.72

以前唔知網上有得賣,做左水魚囉
所以兩個幾一張好抵

我都係唔想做水魚先自己上網訂
連埋運費大概$4港紙一張
唔明點解開舖大log訂反而會咁貴...

自己蠢唔識訂
$4都抵啦正常postcard價,外國人又鐘意
啲鋪食水深,食左五倍價都唔只,搵我呢啲傻仔笨

啱啱係postallove買咗27張 連運費都係為返5蚊張

早知搭單買幾張澳門 sosad

我都去過大阪中央郵局

簡直係郵票界聖地
未去過

仲未計合作產品
只收現金
否則計下條數先

集郵愛好者去到實出血

出血 我直情大動脈放血
好彩嗰度唔收credit card

唔好搞出人命丫

自己蠢唔識訂

下次我買前上嚟問下😂😂

岩岩上左去睇, 好正

我地為咗慶祝 World Environment Day 2017
用好多紙印郵票再空運全世界

好靚 但係咪淨係買嚟儲香港唔用得?

用得㗎 不過我唔捨得用 用嚟儲
好想買齊曬成set82張Greetings From
https://www.postallove.com/Postcards/Greetings-from-series
(原來歐元轉港紙大概$2.8一張) 一共要二百三十 幾蚊

點解香港賣咁貴嘅

包運費?

未,但我人依然響荷蘭,咁運費一定平過寄香港嘅

點解香港賣咁貴嘅

所以兩個幾一張好抵

自己蠢唔識訂

但我上官網見全部都€0.32

自己蠢唔識訂

如果多人想買大家夾買埋啦

唔啦 其實我買又得唔買又得

仲諗住可以跟隊

係咪有人想買
我諗緊好唔好訂
或者幫大家訂都得嘅,因為運費一定平。但你預我七月中返香港先俾到你囉

所以兩個幾一張好抵

自己蠢唔識訂

但我上官網見全部都€0.32

巴打意思係唔同張數,賣家係斷重量計郵費

自己蠢唔識訂

仲諗住可以跟隊

係咪有人想買
我諗緊好唔好訂
或者幫大家訂都得嘅,因為運費一定平。但你預我七月中返香港先俾到你囉

咁我搭單買澳門
Thx 絲打

自己蠢唔識訂

仲諗住可以跟隊

係咪有人想買
我諗緊好唔好訂

如果訂既話我又要
中咗張南泡

唔好咩

未買過大版
平時買長條個啲係跟面值

我都去過大阪中央郵局

簡直係郵票界聖地
未去過

仲未計合作產品
只收現金
否則計下條數先

集郵愛好者去到實出血

大阪有無架

我都去過大阪中央郵局

簡直係郵票界聖地
未去過

仲未計合作產品
只收現金
否則計下條數先

集郵愛好者去到實出血

大阪有無架

大阪都有中央郵局,不過冇咁好行
東京好似係最靚
好想買齊曬成set82張Greetings From
https://www.postallove.com/Postcards/Greetings-from-series
(原來歐元轉港紙大概$2.8一張) 一共要二百三十 幾蚊

梗係團購啦,我之前同朋友們團購左200張Greeting From Hong Kong
我地仲買埋GF澳門/中國,邊個去開就幫手寄埋

有無去過呢個網買
有d心郁尬想買添
啱啱登記咗
一次過抽到中國 印度 美國 俄羅斯 czech
想問下你地買postcard通常會買幾多錢一張果啲

2 蚊到 5,6 蚊都有

印度唔知要寄幾耐呢

今日去書局睇明信片先發現香港真係毫無特色
一係維港一係赤柱一係船,唔知外國人鐘唔鐘意呢啲postcard

維港個夜景仲唔叫特色咩
啱啱登記咗

印度唔知要寄幾耐呢

一係維港一係赤柱一係船,唔知外國人鐘唔鐘意呢啲postcard

維港個夜景仲唔叫特色咩

書局個啲影得唔靚
啱啱登記咗

印度唔知要寄幾耐呢

維港個夜景仲唔叫特色咩

書局個啲影得唔靚

書局個d好古老,好似好多年前影落咁

唔係好似,應該真係
不如整個有比較特別明信片賣既地方list

我先舉天后摩頓台既文具簿社,果度有啲油畫類既香港地方明信片,不過得大約10款,其中有香港招牌、維港、玉葉甜品等等

未買過大版
平時買長條個啲係跟面值

我都去過大阪中央郵局

簡直係郵票界聖地
未去過

仲未計合作產品
只收現金
否則計下條數先

集郵愛好者去到實出血

Mark低先 月尾去
冬瓜茶絲打同結城亞絲娜巴打
俾時間我諗諗買邊款GF好 揀唔落手 好想買晒但又冇地方貼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞