[Postcrossing] 與世界各地交換明信片和郵票 (2)

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
收到個回覆話想direct swap
想問有無咩rules or norms㗎?
定就咁同對方傾就得?
有無朋友可以分享下

最少要買幾多
冬瓜茶絲打同結城亞絲娜巴打
俾時間我諗諗買邊款GF好 揀唔落手 好想買晒但又冇地方貼

買晒成set...我都想要

德古治巴你係咪想要成set
定就咁同對方傾就得?
有無朋友可以分享下

咦 邊個搵你direct swap

無架 你同果個人傾架炸
定就咁同對方傾就得?
有無朋友可以分享下

無架 你同果個人傾架炸

有個廣州女仔register咗我張卡之後隔多陣再send多個回覆嚟問:有興趣私換嗎
第一次有人搵我swap card所以想問下大家有咩野可以分享下

其實想架,不過齋係postcard冇當地郵票冇乜意思

其實想架,不過齋係postcard冇當地郵票冇乜意思

我手上得荷蘭郵票咋
定就咁同對方傾就得?
有無朋友可以分享下

無架 你同果個人傾架炸

有個廣州女仔register咗我張卡之後隔多陣再send多個回覆嚟問:有興趣私換嗎
第一次有人搵我swap card所以想問下大家有咩野可以分享下

廣州女仔
定就咁同對方傾就得?
有無朋友可以分享下

無架 你同果個人傾架炸

廣州女仔

廣州女仔
定就咁同對方傾就得?
有無朋友可以分享下

無架 你同果個人傾架炸

廣州女仔

廣州女仔

廣州女仔
80m都有postcard賣呀
睇落都OK丫

買巴士電車postcard

佢地應該都好buy呢d
同埋都有風景買

有好多人鐘意交通工具類postcard、我都係80m買唔少

80m喺邊

尖沙咀天星碼頭、朗豪坊、始創中心都有

始創間80M好似執咗

唔知呢,好少去呢間
定就咁同對方傾就得?
有無朋友可以分享下

無架 你同果個人傾架炸

廣州女仔

廣州女仔

廣州女仔

做咩咁大反應?
Postcrossing咩人都會遇到㗎啦
定就咁同對方傾就得?
有無朋友可以分享下

無架 你同果個人傾架炸

廣州女仔

廣州女仔

廣州女仔

廣州女仔

買巴士電車postcard

佢地應該都好buy呢d
同埋都有風景買

80m喺邊

始創間80M好似執咗

唔知呢,好少去呢間

去朗豪坊囉

成日收垃圾卡 好無癮
定就咁同對方傾就得?
有無朋友可以分享下

無架 你同果個人傾架炸

廣州女仔

廣州女仔

廣州女仔

做咩咁大反應?

廣州咁就腳,仲要約私聊

成日收垃圾卡 好無癮

唔好唔開心啦
下張會更好

佢地應該都好buy呢d
同埋都有風景買

80m喺邊

始創間80M好似執咗

唔知呢,好少去呢間

去朗豪坊囉

成日收垃圾卡 好無癮

唔好唔開心啦
下張會更好

你鐘意咩類型既卡

無架 你同果個人傾架炸

廣州女仔

廣州女仔

廣州女仔

做咩咁大反應?

廣州咁就腳,仲要約私聊

睇黎有故仔聽

廣州女仔

廣州女仔

廣州女仔

做咩咁大反應?

廣州咁就腳,仲要約私聊

睇黎有故仔聽

仲係中學生嚟,無故聽㗎喇
不過都算幾好,Wechat傾計會特登轉返做正體中文
Btw佢話寄俾佢之前影咗俾佢睇先,我唔係咁喜歡咁樣,好似會無咗種期待同神秘感

我都去過大阪中央郵局

我上星期去KITTE都可以買到破產

簡直係郵票界聖地
未去過

地方唔大但啲貨多花款到買死你
平成27至29年所有紀念票都有得入手
仲未計合作產品
紀念明信片買下買下會發現好多款
只收現金
建議帶3萬yen先好入門口隨心購物
否則計下條數先

集郵愛好者去到實出血

大阪有無架

大阪都有中央郵局,不過冇咁好行
東京好似係最靚

大阪中央郵局真係一間郵局
東京KITTE睇相好誇張

我上月尾去過 應該搬左冇耐...搵左好耐先搵到
原來喺個商場地庫...仲要勁細 咁既中央局真係失望

廣州女仔

廣州女仔

廣州女仔

做咩咁大反應?

廣州咁就腳,仲要約私聊

睇黎有故仔聽

仲係中學生嚟,無故聽㗎喇
不過都算幾好,Wechat傾計會特登轉返做正體中文
Btw佢話寄俾佢之前影咗俾佢睇先,我唔係咁喜歡咁樣,好似會無咗種期待同神秘感

咁有緣當識個朋友啦,係一個好開始

簡直係郵票界聖地
未去過

地方唔大但啲貨多花款到買死你
平成27至29年所有紀念票都有得入手
仲未計合作產品
紀念明信片買下買下會發現好多款
只收現金
建議帶3萬yen先好入門口隨心購物
否則計下條數先

集郵愛好者去到實出血

大阪有無架

大阪都有中央郵局,不過冇咁好行
東京好似係最靚

大阪中央郵局真係一間郵局
東京KITTE睇相好誇張

我上月尾去過 應該搬左冇耐...搵左好耐先搵到
原來喺個商場地庫...仲要勁細 咁既中央局真係失望

上年個時佢係大阪站旁邊,自己獨立一座好易搵,原來而家入左地底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞